Agatko, miałam je w większości pierwszy rok - jeden tylko dwuletni przetrwał ale dopiero teraz wypuścil kilka badylków, a rozrośniety juz był fajnie - pozostałe - kaput
Fajny ten alfabet przygotowałaś. Goethe mi też ciężko się fotografuje bo kolor nie wychodzi taki jak ma w rzeczywistości. Ale każdy kto ją ma to wie o co chodzi.
Róża idealne? Możliwe. Szkoda że krótko trzyma kwiaty.
Witaj, jednak z tym wysokościami róż to różnie bywa i trzeba brać na to poprawkę . Moja Gospel i i JW.Goethe wyrosły na 1,7 m.Gospel rzeczywiście silnie powtarza kwitnienie,teraz kwitnie obficiej niż na wiosnę.
pozdrawiam Ewa
Jak masz przygotowaną rabatę to sadziłabym teraz Do zimy jeszcze hoho, to ukorzenią się na pewno a wiosną czekałabyś na sadzonki - nie zawsze wiadomo, czy w dobrej kondycji. Ja lubie kupować albo teraz jesienią albo dopiero jak widzę, że na pewno krzaczek zyje i to dobrze
masz rację, te ich wymiary to tylko Zyczeniowo pisane - w zależności od stanowiska, ziemi, suchej czy deszczowej pogody wiosną i latem będą u każdego inne. U mnie raczej mniejsze, ponieważ ziemię mam piaszczystą
Fajnie, że napisałaś mi szczególnie o Goethe, to ciąć będę niżej wiosną