Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:22, 01 wrz 2016

Kindzia napisał(a)
No, Kochana. Już różana specjalistka jest z Ciebie! Obcykana jesteś jak mało kto Pełna profeska!!!

Kasiu, nie mogę dac poznać, żem profan jeszcze i chociaz na piśmie sie wykazuję .
jolanka 21:24, 01 wrz 2016

AgataP napisał(a)
Joluś, czytałam że miskanty Ci padły... czy miałaś je pierwszy rok? czy już dłużej rosły u Ciebie?

Agatko, miałam je w większości pierwszy rok - jeden tylko dwuletni przetrwał ale dopiero teraz wypuścil kilka badylków, a rozrośniety juz był fajnie - pozostałe - kaput
Makao_J 21:26, 01 wrz 2016

Fajny ten alfabet przygotowałaś. Goethe mi też ciężko się fotografuje bo kolor nie wychodzi taki jak ma w rzeczywistości. Ale każdy kto ją ma to wie o co chodzi.

Róża idealne? Możliwe. Szkoda że krótko trzyma kwiaty.
jolanka 21:26, 01 wrz 2016

Kasya napisał(a)
i do gospel tez wzdycham...ale na pierwszym miejscu na liscie mam astrid, jak spotkasz to poprosze mi kupic, razem z zielona

OK, na pewno w Końskowoli będą Zielone zaczynają już rozkwitać, jutro muszę zrobić zdjęcia
jolanka 21:28, 01 wrz 2016

Makao_J napisał(a)
Fajny ten alfabet przygotowałaś. Goethe mi też ciężko się fotografuje bo kolor nie wychodzi taki jak ma w rzeczywistości. Ale każdy kto ją ma to wie o co chodzi.

Róża idealne? Możliwe. Szkoda że krótko trzyma kwiaty.

Aniu, wszystkie purpury trudno fotografować, chyba, że masz świetny aparat Mam sporo zdjęć ale jak zamiat ciemnego pieknego koloru malinki i buraczki wyplowiale mi wychodzą, to nie pokazuję
Figielka 23:07, 01 wrz 2016

Chciałabym zrobić szpaler róż z np the fair . Mogę je wsadzić teraz, czy lepiej poczekać do Wiosny?
bacowa 07:07, 02 wrz 2016

jolanka napisał(a)
Gospel

Róża wyhodowana w firmie Rosen Tantau. Jest to najsilniej pachnąca róża nostalgiczna. Rośnie bardzo zdrowo. Ma niezwykłe kwiaty koloru purpurowo-fioletowego, bardzo pełne o silnym, orientalnym zapachu! Jest to odmiana silnie powtarzająca kwitnienie. Rośnie do wysokości 0,6 - 0,9 m.

Witaj, jednak z tym wysokościami róż to różnie bywa i trzeba brać na to poprawkę . Moja Gospel i i JW.Goethe wyrosły na 1,7 m.Gospel rzeczywiście silnie powtarza kwitnienie,teraz kwitnie obficiej niż na wiosnę.
pozdrawiam Ewa
jolanka 17:04, 02 wrz 2016

Figielka napisał(a)

Chciałabym zrobić szpaler róż z np the fair . Mogę je wsadzić teraz, czy lepiej poczekać do Wiosny?

Jak masz przygotowaną rabatę to sadziłabym teraz Do zimy jeszcze hoho, to ukorzenią się na pewno a wiosną czekałabyś na sadzonki - nie zawsze wiadomo, czy w dobrej kondycji. Ja lubie kupować albo teraz jesienią albo dopiero jak widzę, że na pewno krzaczek zyje i to dobrze
jolanka 17:09, 02 wrz 2016

bacowa napisał(a)

Witaj, jednak z tym wysokościami róż to różnie bywa i trzeba brać na to poprawkę . Moja Gospel i i JW.Goethe wyrosły na 1,7 m.Gospel rzeczywiście silnie powtarza kwitnienie,teraz kwitnie obficiej niż na wiosnę.
pozdrawiam Ewa

masz rację, te ich wymiary to tylko Zyczeniowo pisane - w zależności od stanowiska, ziemi, suchej czy deszczowej pogody wiosną i latem będą u każdego inne. U mnie raczej mniejsze, ponieważ ziemię mam piaszczystą

Fajnie, że napisałaś mi szczególnie o Goethe, to ciąć będę niżej wiosną
jolanka 17:12, 02 wrz 2016

Dzisiaj nie będę alfabetu kontynuować bo na jutro muszę sie przygotować Pokażę tylko nowych ogrodowych gości