Basiu, przenoszę na stałe miejsce te siewki z wiosny. Wysiały mi się na ścieżkę, szkoda deptać.No i trochę zmian przy okazji się uda zrobić. Ale najpierw cięcie i obcinanie, Bo mnie kolejne siewki zagłuszą. Róża po deszczu i upale już niezbyt ładna. Chociaż z daleka jeszcze kolor trzyma. A rabatowe wszystkie kropkowane.
To jest Granny? Jest prześliczna.Uwielbiam takie pełne kwiaty. Poszukuję jej od jakiegoś czasu ale nigdzie znaleźć nie mogę. Możesz podzielić się namiarami? I jeszcze mam pytanie o hekonechloa. To all gold prawda? Jak o nią dbać żeby rosła tak pięknie? Nawozisz? Okrywasz na zimę. Pozdrawiam i zapraszam do siebie. U mnie skromne początki
Dzięki Bogusławie Niestety u mnie niesamowite upały a dzisiaj burzowo. Czekam z cięciem. Przyznam, że trochę się obawiałam, że tnąc teraz zetnę zawiązki nowych przyrostów. Ale słucham się mądrzejszych
A jeżyka miałam przez chwilę w tamtym roku ale chyba go pies przestraszył
Ale te róże zwiewne, falbianiaste. Już oczami wyobraźni widzę u siebie rabatę różaną, ale to w przyszłym roku. A tym roku nie wygrzebię się z akcji trawnik A te szałwie nie wyglądają mi na jednoroczne...Hmmm, muszę poszukać w necie.
Do zobaczenia jutro Ewcia
Ten cudaczek na pniu po lewej bardzo fajny jest. Niedawno oglądałam takie w szkółce -- ale nie były na pniu - malutkie ale w dużej cenie
Warszawska Nike na dereniu wygląda świetnie - ma piękny kolor - czy łapie uwiąd? Długo kwitnie?
Jeszcze moment i się zacznie szaleństwo hortensjowe na wielką skalę
No to w końcu coś nowego, bo co chwilę jakieś zmiany w ogródku się dokonują
"Lelije":
Phantom zaczyna kwitnąć
Anabelka:
Hosty, na razie mam tylko dwie odmiany i najbardziej lubię tą po lewej. Na jesieni dostanę od mamy kilka odmian z jej ogródka