Rozplenice jak u Kapiasów! Cały ogród jak spod igły! Jestem tu stałym zaglądaczem, a teraz łatwiej będzie skojarzyć ogród z Twoją uśmiechniętą buzią Pozdrawiam
I ja też! Ale przygotowani byliście z tym projektem - no szacun! Teraz mam nad czym myśleć, a wyzwanie tym większe, że coś zupełnie innego niż u mnie. Wiem jedno - na pewno będzie klimatycznie, zwłaszcza po tym jak Wasz ogród opisała Agniecha - nie ma to jak świeże spojrzenie . I jeszcze inspiracje czerpiesz od najlepszych A skoro masz lasek sosnowy i dużo cienia, to możesz sadzić rośliny, o których ja na patelni mogę tylko pomarzyć - bluszcz, runiankę, hosty, wszystkie hortensje, hakone, carexy...
Nieprawda - to o mnie, jakaś sflaczała ostatnio jestem
A tak w ogóle to protestuję, bo nie wiem, która część grabi do mnie pisze - żeńska, czy męska? Chyba bez podpisu, poza tym oficjalnym, to Aga Tak czy siak pozdrawiam mocno!
Ania studio - wrocławskie dziewczyny za chwilę będą "pobite" liczebnością przez te śląskie Ekipa zgrana i jakie fantastyczne ogrody-szkółki tak blisko! Takie spotkania połączone z zakupami ogrodowymi możecie we własnym gronie co chwilę organizować Już zazdraszczam
Olu, Evchen ja też się cieszę, że poznałam w realu nowe ogrodowiskomaniaczki Zupełnie inaczej patrzy się na avatar i ogród, gdy zna się buźkę ich właścicielki! Pozdrawiam Was!
Jolka dziękuję za wszystkie komplementa Zakładaj wątek czem prędzej nawet jeśli ogrodu jeszcze nie masz, a zwłaszcza jeśli go nie masz Unikniesz wielu błędów i przesadzania wszystkiego co chwilę - jak ja to teraz czynię Więc niech TA CHWILA nadchodzi szybko
Dobrze, że chociaż te wirtualne spotkania mamy zawsze dostępne Anitka, Ty jesteś jeszcze świeżynka ogrodowiskowa, ale już złapałaś bakcyla A Ewa i ja to się nawet rehabilitacji musimy poddawać, więc zobacz co Cię czeka
Aga, u Ciebie te pole lawendowe jesttakie piękne!! Co robisz i kiedy je podcinasz. Moje niektóretakie zdrewniałe się zrobiły
Moniko, moje lawendy "stare" też już dawno przekwitły, kwitną te sadzone latem. Po przekwitnięciu ucinam tylko suche kwiatostany, za to wiosną bardzo mocno tnę w kulki i przez jakiś czas wyglądają nieciekawie. Wstaw fotki tych Twoich zdrewniałych, bo u mnie często kawałek krzaczka usycha, drewnieje i trzeba go wyciąć. Nie wiem, czy o to Ci chodzi, czy o takie drewnienie od środka, ale to u starszych egzemplarzy, a Ty przecież masz młody ogród...
EEEtam, i przód i tył fotogeniczne!
Wieloszka, my przez te zakupy zapomniałyśmy o bożym świecie. Andrzej nas poganiał, bo przez godzine zrobiłyśmy 8 m...ale wszystko było takie piękne i wszystko musiało zostać obmacane.
I ja też przybiegłam pochwalić cudne zdjęcie - a ta tęcza to na szczęście, nieważne że parasolkowa .
Fajnie było znów Cię spotkać - ale jak zwykle za krótko, za szybko... Ech... kiedy my się nagadamy
Duży buziol !
Ach no i kolejna szczęściara z nawadnianiem Chwasty to niestety pierwszy widok jaki nas wita już "od progu" po powrocie z urlopu i na dzień dobry psuje humor...
Ja też głosuję za urlopem po urlopie - chociaż miałam go całe 4 dni po powrocie z wczasów i.... tak się naharowałam w ogrodzie, że z przyjemnością wróciłam do pracy odpocząć
To jak już ogarniesz kataklizm pt. początek roku szkolnego daj jakieś świeże fotki
P.S. ja jeszcze nie ogarnęłam...
A przed cisami - Tuje Aurea Nana podsadzone żurawkami
Tuje Aurea z czerwonymi żurawkami jak w "Zimozielonym..." w donicach przy tarasie - będzie mniam
Ale odwaliłaś kawał roboty - podziwiam Twój zapał, bo mi go ostatnio bardzo brakuje Dałabyś trochę...
Tadam próba wody
Nawóz jesienny podsypany i podlewa sie automatycznie
Niesamowity widok!!! Wszystko cudne u Ciebie i karmnik, i poczochrane "Nie-Frosted Curls" i zeblidy i żurawy i fairy i nawet damulka-austinka! Ale nawadnianie najcudniejsze, chociaż zakopane w ziemi
Marzenka .... jak byś chciała a i by się oczywiście zmieściło to ścianka ciskowa mogła by tam taka malusia zasłaniająca skrzynkę (z odstępem aby się do niej dostać) powstać ...
1 to cisy niziutkie - taki niski ekranik co by ściany nie zasłaniać bo ładniutka
2 miskanty do przesadzenia
Widzisz kochana i jak nie zmieniać ??? jak takie pomysły mi podsyłasz?? jak wykocypuję gdzie te miskanty przesadzić to ciski posadzę
Marzenko, albo zamiast cisków te ostrokrzewy bukszpanopodobne, które widziałyśmy ostatnio w Botaniku. Zastanawiałaś się, gdzie je wcisnąć - i proszę, pomysł Syli idealny
Noemi wpadałm sprawdzić Twój avatar bo ponoć z Sebkiem podobne - ale nie...................
a w ogrodzie ekstra masz trawki, hortensje i wypielęgnowane wszystko łał
zdjęcia od Kapisów też ekstra zwłaszcza Ty, Madżenka i Wieloszka - świetna energia od Was emanuje ze zdjęć
pozdrawiam
Anitko, fajnie było zobaczć choć kawałek Waszego zielonego Śląska, ale za to JAKI KAWAŁEK! Było wspaniale i mam nadzieję, że jeszcze nie raz się spotkamy