No może rozgarnij troszkę tą korę wokół Ice Dance.
Odnośnie twojej pięty ze zbyt głębokim sadzeniem to gdzieś czytałam u kogoś na wątku że żurawki tego nie lubią specjalnie.
No ale może skoro sama rozmnożyłaś ich tyle to wcale tak głęboko nie sadzisz
Ozzi - dziękuję
Planowałam białe tulipany, ale nie mam pojęcia jeszcze, gdzie je wsadzę
Nieszko - cieszę się, że chwalisz Mnie też się podoba, choć wiem, że rosliny są za małe, żeby od razu efekt był.
No włąsnie zbyt głębowie sadzenie to moja pięta achillesowa
ale Ice Dance chyba nie jest za głęboko - tam dużo kory jest. To co, odsunąć korę od trawek, żeby miały luz?
Jak widać, zamiast trzeciej dużej kuli dałam stożek w otoczeniu małych kulek.
Dodałam też trawkę Ice Dance przy stożku i małych kulkach.
A to hakone Aureola. Ma dać kulkom taki złoty kołnierz futrzasty
Za hortensjami dodałam rząd kopytnika - to z przyczyn praktycznych - chcę, żeby zatrzymywał korę na rabacie (po ostatniej burzy sporo kory spłynęło z rabaty)
Wczorajszy dzień upłynął nam imprezowo. Dom we władanie objęły dzieciaki w związku z tym że była to impreza mojej młodszej córy. Skończyła 4 latka, jak ten czas leci...Chyba było fajnie bo dzieci nie chciały wychodzić a taki tort wyczarowałyśmy wspólnymi siłami.
Za to dzisiaj było ogrodowo bo odwiedziłam kiermasz ogrodniczy, który był u nas w mieście. Zakupy owszem były ale powstrzymywałam się i kupiłam tylko carexy ice dance i miskanta variegatusa. Jakby kaski było więcej to bym popłynęła...
A potem wizyta na działce u teściowej w celu oględzin bukszpanów do oddania. jest całkiem spora kula i bukszpan nieokreślonego kształtu...chciałabym z niego zrobić stożka (po podsadzeniu dołu) ale czy to możliwe?
A teraz juz mój ogródek i vanilka która skradła moje serce w tym sezonie, uwielbiam ją
Dziękuję Danusiu i już sobie zapisuję Ty wiesz, że ja trawy uwielbiam, u mnie ogród bardziej rozczochrany, choć uczę się od Ciebie, jak mu dodać więcej szyku i elegancji
A ta kostka granitowa miodzio. W życiu takiej nowej równej nie widziałam. Ja mam starą rozbiórkową, ale ma ze sto lat. Cieszy mnie ten kawałej historii.
Śliczny ogród wyszedł. I nie do wiary, że można mieć takie cacko w tak krótkim czasie Podziwiam nieustannie
Aniu, przy okazji i mnie pomogłaś, bo chyba ta moja ulubiona trawa to Arundo lasecznica; i turzycę rozszyfrowałam tę Ice Dance...i kupię hakone Stript, jest cudna
Irenko widząc u Ciebie tą ulubioną, stawiałam na Arundo, Robert też dobrze podpowiadał
Ja dopiero zaczynam z trawkami, a już jestem nimi oczarowana
Aniu, przy okazji i mnie pomogłaś, bo chyba ta moja ulubiona trawa to Arundo lasecznica; i turzycę rozszyfrowałam tę Ice Dance...i kupię hakone Stript, jest cudna
Witaj Aniu, wpadłem z rewizytą do Ciebie, widzę że masz różności w swoim ogródku. Wszystko zadbane, jak należy. Zakupy ładne zrobiłaś w Starym Polu, szkoda że nie opisałaś trawek, widziałem tam chyba hakone jakieś turzyce i te czerwone bombowe są, ciekawy jestem co to jest, no i żuraweczki piękne.
Pozdrawiam.
Robercie witaj u mnie, a gdy nadal jesteś zainteresowany nazwami trawek to Ci podpowiem.
Tak właściwie to nie jestem na 100% pewna bo ma takie szerokie żdźbła, moja ma okrągłe prawie w przekroju.
Mam całkowite zaufanie do Twojego oka Więc to na pewno ta. Ważne że Carex! To już nie zmyli mnie w
szkółce. Dzięki poprzednim realizacjom zdecydowałem się na "Ice Dance" i powiem że lepszej trawki chyba nie
mogłem sobie wymarzyć. Ta miedziana daje super efekt przy serbach. Ślicznie dziękuje za dokładniejsze fotki :*
Carex Ice Dance rzeczywiście jest super! Ale gdzie Ty go tam jeszcze chcesz zmieścić ?
Coś pokolorowałam i wstawiam.
Nie zmieście się tam jeszcze jedna hortensja między trawkami?
A odnośnie tego czegoś na dekielku to (pewnie mnie zaraz pogonisz) ale mam jeszcze jeden pomysł