Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 17:23, 21 cze 2023

Do góry
antracyt napisał(a)

Syp
Wahałam się czy już wstawiać, czy czekać jeszcze trochę...

Jako bonusik pierwszy w życiu maczek

No piekne. Moje tez ruszyły jedna już ma pąki .
Blaski i cienie nowego życia 16:48, 21 cze 2023

Do góry
Moje oczko
Jakieś kijanki chyba w nim pływają
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:44, 21 cze 2023

Do góry

Pachnący różami, malowany bylinami 16:43, 21 cze 2023

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu , ja mam dużo róż pnących i krzaczastych, które muszą mieć podpory ze względu na to, że mój ogród mam niewielki. Fajnie masz, że tatuś zrobi Ci podpory - szczęściara. Ja też muszę pomyśleć o kolejnych. Zastanawiałam się nad zrobieniem z drewna. W zimę może mąż zrobi mi ze stali ?

Jolu róża Alba Meidiland to raczej płożąca. Moją posadziłam w donicy. Nowość u mnie, dobrze rokująca. Zdjęcia z dzisiaj

Ewo, kupiłam w zeszłym roku 3 takie, mam w gruncie.
Ciekawa ta Pacyfic blue, polecam Ci Eisvogel.
A Crokus rose to ta seledynowe pełna? Miałam kiedyś na nią ochotę ale padło na inne 3 białe.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:16, 21 cze 2023

Do góry
Wyrwałam sałatę bo zagłuszała selery.
Usunęłam dolne liście i wilki pomidorom.

Są już małe pomidorki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:13, 21 cze 2023

Do góry
JoannA napisał(a)

Co to to różowe?

Wszystko piękne. Suszy nie widać u Ciebie.
Zieleń, drewno i antracyt 15:55, 21 cze 2023

Do góry
Musze się jeszcze pochwalić(inaczej się uduszę ) ostatnią kwitnącą różaną nówką Dusky Maiden- podejrzewałam, że będzie ładna, ale ona jest piękna Kolor na żywo oczywiście dużo głębszy i ciemniejszy niż na zdjęciach.
Zieleń, drewno i antracyt 15:54, 21 cze 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
Miałam je w donicach popędzone, zawsze sobie obiecuję, że w tym roku później będę wysadzać, bo potem męczę się tymi donicami, a w tym roku dodatkowo długo zimno było, ale zimą chce się tej wiosny, sadzenia, podlewania..

Tak, masz rację, na przedwiośniu spieszy nam się do wiosennych prac. Mi takie podpędzanie dalii w donicach pasuje, wiem co przeżyło zimę, czy warto coś dokupić rozmnożyć. Chociaż w tym roku to chyba wyjątkowo szybko towarzystwo ruszyło.
Kilka kadrów niedaliowych z których się bardzo cieszę. Maczki, lewkonie, pierwszy raz kwitnące żeleźniaki i rudbekia(nie pamiętam jaka)

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:46, 21 cze 2023

Do góry

A to mój mordor pod drzewami. Nie wiem kiedy ja to skończę bo sucho tam bardzo, chorobsko mnie dopadło i nie mam na nic sił. Może antybiotyk w końcu pomoże.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:39, 21 cze 2023

Do góry
Hortensje ogrodowe mają pąki

Zawilec Leveille'a

Hosty pod drzewami radzą sobie nieźle
Anna i Ogród 2 15:29, 21 cze 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Moja mini kolekcja rojników. Pokochałam na maxa. Na pewno będzie ich więcej.

Mali kosmici.

Aniu jakie ładne. Bardzo i to bardzo lubię rojnik mam ich dosyć sporo na skalniaku, ale najładniej rosną właśnie w takich doniczkach.
Zieleń, drewno i antracyt 15:29, 21 cze 2023

Do góry
nicol21 napisał(a)
Oj pięknie u Ciebie jest!
Szkoda, że mam za mało czasu żeby regularnie bywać!!!
Dalie - że już?! coś ty! Pędzone były?
Róże cudnie i inne też cudne rośliny masz!

Tak jak w zeszłym roku karpy dalii w marcu trafiły do doniczek, tylko ruszyły szybciej niż rok temu.

Zieleń, drewno i antracyt 15:26, 21 cze 2023

Do góry
April napisał(a)

Piękna. Moja od kilku lat wegetuje i nie kwitnie. Przesadziłam wiosną. Na razie nie widzę zmiany. Może czasu potrzebuje

Pięknie teraz rabaty się prezentują. To musi być ogromna przyjemność spacerować w tej perfumerii

Tak, przy niektórych różach, a wieczorem na ławce przy drewutni czuję się jak na aromaterapii Lykkefund dostarcza w tym momencie najwięcej wrażeń zapachowych, chociaż burza zmaltretowała ją wyjątkowo mocno.
Ghislaine de Feligonde drugi rok siedzi zadołowana w donicy i czeka na miejsce docelowe. Wydaje mi się, że to wyjątkowo światłolubna róża, ale za to brak wody i nawożenia w ogóle jej nie przeszkadza. Mam nadzieję, że w nowym miejscu u Ciebie w końcu pokaże na co ją stać.
Po burzy i zawirowaniach wietrznych towarzystwo w tym miejscu nieźle się wymiksowało. Na chwilę tak je zostawię (bo bardzo mi się ten mix podoba) a potem będę powoli rozplątywać
Paul's Scarlet, Alden Biesen i powojnik Comtesse de Bouchaud

Alden Biesen już całkiem mocno zaczęła się rozpychać i z drugiej strony wpada w łany kolendry rzy okazji opierając się o malutką jeszcze jabłonkę Professor Sprenger

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:23, 21 cze 2023

Do góry
Ogród prawie wymarzony … 15:19, 21 cze 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Pokaż te piękne kudły. Mamy podobny kolor ale mi już diabły sypią popiołem i mus maskować. Takich długich nigdy nie mialam. Za to siostra miala . Uwielbiałam ją czesać.

tu masz przedostatnie cięcie

Teraz mam proste

Czubajkowy Ogród 15:04, 21 cze 2023

Do góry
Czubajkowy Ogród 14:55, 21 cze 2023

Do góry
Drugim miejscem, nad którym pracowałam wiosną, by przywrócić mu dawny urok, była rabata na tyłach domku - kiedyś moje ulubiona, bo nasłoneczniona i piętrowa. Przez ostatnie lata zaniedbana, jak i cała reszta, wymagała odnowy. Po środku rosła kalina, którą koniecznie trzeba było przesadzić, aby to zrobić, musiałam się pozbyć ogromnej pęcherznicy - karczowałam przecinając korzonek po korzonku. Potem przenoszenie lilaka w pąkach, róż, peonii i innej drobnicy. A wszystko tak, by nie zniszczyć kwitnących tam cebulowych. Dwa dni ciężkiej pracy. Ale udało się, rośliny się przyjęły. Lilak i kalina zakwitły, pomimo przesadzania. Wszystkie rośliny się przyjęły. Teraz czekam na efekty, które pewnie przyjdą w kolejnym roku. Ale tutaj też jeszcze ostateczny owal do poprawki -czekam by zaschła reszta cebulowych.

To tyle opowieści do działkowego pamiętnika na dziś. Pozdrawiam serdecznie W W-wie pada, więc może na działce też
Blaski i cienie nowego życia 14:50, 21 cze 2023

Do góry
Rabatowa Eisvogel z okrywową Nauticą

pnąca Eden rose, w tym roku nie ciętą z wysokości, z szerokości musiałam usunąć pędy wychodzące na ścieżkę, więc odwdzięczyła się wielkością kwiatów, niestety jest ich mało. W zeszłym roku był niesamowiy pokaz bo nawet sąsiadki o nià pytały.

Krzaczasta Lady of Hamilton od zeszłego roku u mnie, piszą że nadaje się do donic ale chyba bym płakała jakby w donicy nie przezimowała

Okrywowa Meidland, od zeszłego roku u mnie to wiele nie wymagam ale widziałam u Madzi ile potrafi mieć kwiatów na jednym pędzie, ona chyba z lekka płożące przypomina, piszą też że nadaje się do donic
Malinowy zakątek 14:44, 21 cze 2023

Do góry
Nie wiem co robię źle, no chyba ze malinowe pomidory tak maja ze listki się zwijają troche.
Nie nawozilam ich, przyvsadzeniu dałam skorupki jajka tylko do każdego dołka, podlewane pod korzeń a nie po liściach.

Cukini tez zaczyna coś dolegać
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:38, 21 cze 2023

Do góry
JoannA napisał(a)

Moja z renomowanej szkółki ale tam też się pomyłki zdarzają.
Jestem pewna że to ta róża bo jeszcze kartka z nazwą na krzaku została.
W poprzednich latach miała troszkę jaśniejsze kwiaty, ale dzisiaj jak ją oglądałam to kolor już jaśniejszy.
A jaki kolor ma u Agi?
Dla Ciebie pierwszy kwiatuszek Cindrelli.

Jak dobrze pamiętam to taki delikatny róż z tonacją morelowego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies