Niższe hortki to np Bobo A jakie Asiu Ty zamówiłaś?
Moim zdaniem magnolia kolumnowa fajnie będzie wyglądać na tle rogu domku
A gdzie przesadzisz Magical Moonlight?
Zaczął się sezon i zaczęło się wymyślanie A to wszystko przez słabo rosnące różaneczniki. Pewnie za niedługi czas będę musiała je przesadzić i planuję im nowe lokum
I teraz mam dylemat Oto ta rabata
I teraz tak... z lewej strony rośnie hortensja Magical Moonlight i następnie rododendrony. W miejsce różaneczników chcę wsadzić jakieś niższe hortensje 3 sztuki, żeby za bardzo nie zasłaniały trzmielin.
Chodzi mi po głowie, żeby przesadzić tą hortensję, która już rośnie. W jej miejsce marzy mi się magnolia Genie i do niej wspomniane wcześniej niższe hortensje.
Co o tym myślicie? Doradzicie coś? Zostawiać tą hortensję czy kupić magnolię?
jak kupiłaś z pąkami to będą To za paręnaście lat będziesz mieć piękne i spore drzewo bo one duże rosną. A jak kwiecą to pięknie jest. Pamiętaj że one nie lubią grzebania w korzeniach i ponoć przycinania, ale widzę że tutaj sproro osób co parę lat je mocno ciacha i potem w 2gim roku już rozsądnie kwitną
ja u siebie nie robię wertykulacji bo chłopina mi tak nie równo ziemię zrobił pod trawnik że te specjalne grabie do wertykulacji w większości nie dostają. Na następnej działce będzie się musiał wykazać lepiej.
A czy te elektryczne czy spalinowe mają regulowany poziom jakoś?
Ewo trzymaj kciuki - strasznie wcześnie pąki odsłania magnolia ale co będzie to będzie, kiedyś się tego kwitnienia wreszcie doczekam a czy w tym roku to się dopiero okaże.
Gosiu - Clematisy przycięte, chyba wszystkie w tym roku będę przesadzała to co mam zadołowane, nowych zakupów raczej nie będzie lub jeśli już to niewiele.
Mireczko - magnolia to Iolanthe ma ogromne i pięknie pachnące kwiaty, ostatnio nie przemarzła w 2015 ale wtedy była jeszcze maleńka:
Kamilko też mam nadzieję że się wreszcie uda tfu tfu tfu
Fajnie tak się wyrwać od pracy zawodowej, zwłaszcza, że teraz u mnie skończył się bardzo gorący okres.
Kasiu jak można spać, jak wszystko chciałoby się przenieś do siebie,no jak?
Powiem Ci, że w tym roku to już nie, ale w kolejnym to kto wie, czy się we wrześniu nie wybiorę Trzeba mieć marzenia...
Magnolce, to wykwintnego jedzonka nie zaserwowałam, mogę powiedzieć, że dobre. Wtedy nie znałam Toszki i jej mądrości życiowych. Teraz to bym jej dopiero wymaściła..eh
Lilunia urocza, A magnolia jak wybuchnie to będzie szał
Moja black tulip była sadzona w zeszłym roku. Na zimę owinięta cała białą Agro A dodatkowo w nóżki dostała więcej kory. Na razie pączki ma małe.
Garneta dla Ciebie zrobiłam, ma zaciszne miejsce otoczony był do zeszłego roku hortensjami musiałam je zabrać bo potrzebował miejsca. Latem mu listki słońce przypala z lekka. On ma ze 4 lata na pewno, wolny jest okropnie w rośnięciu. Musiałabym odszukać pierwsze foty.
Ewa witam wiosennie ja kupiłam 4 róże z serii rokoko i taka nowość podobną do pasteli dziś może jeszcze kupię z 3 sztuki eisvogel maxim i candy rokoko jakie Ty kupiłaś? U mnie jeszcze zimno i nic nie za bardzo kwitnie. Magnolia pięknie się u Ciebie zapowiada