Chyba aż tak źle nie było, u mnie magnolie i grujecznik w nienaruszonym stanie. Dziś po południu jakby cieplej się zrobiło więc myślę, że to już koniec mrozu, niech sobie idzie skąd przyszedł
Witam, potrzebuję pomocy z wyborem małego drzewka/krzewu do mojego ogrodu, najlepiej kwitnące, blisko wejścia do domu, przy ogrodzeniu. Ogród nowoczesny.
Podoba mi się magnolia, ale nie wiem czy da sobie radę w tym miejscu, bo jest tam wietrznie, nie jest to miejsce niczym osłonięte. Podoba mi się też świdośliwa. Tylko czy można ją przycinać? Bo czytałam, że rośnie dosyć duża. A może macie inne pomysły?
Tele dobroci wpakowałaś w ziemię, że magnolia urośnie błyskawicznie. Dostałem powiadomienie, że dziś ma być minus 5. Chyba tym razem prawda, bo auto już zaszronione. Mam nadzieję, że to już ostatnie skrobanie szyb i, że kwiatki dadzą radę. Pewnie znowu grujecznika zetnie bo głupi wypuścił liście na ten ziąb.
Rozumiem to doskonale. To duży trud wyhodować taką magnolię. Ja z kolei kompletnie nie orientuję się w cenach. Na moim balkonie z roślinami nie poszaleję
Marcin to duża magnolia.
Była w dobrej cenie, czyli 210 zł. Po sąsiedzku takie były po 600 zł.
Ogólnie magnolie nie są tanie. Ale możesz kupić mniejszą.
Jeszcze za transport musiałam zapłacić...