Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnkaK 22:39, 11 kwi 2019

Tele dobroci wpakowałaś w ziemię, że magnolia urośnie błyskawicznie. Dostałem powiadomienie, że dziś ma być minus 5. Chyba tym razem prawda, bo auto już zaszronione. Mam nadzieję, że to już ostatnie skrobanie szyb i, że kwiatki dadzą radę. Pewnie znowu grujecznika zetnie bo głupi wypuścił liście na ten ziąb.
Margerytka40 18:06, 12 kwi 2019

AnkaK napisał(a)
Tele dobroci wpakowałaś w ziemię, że magnolia urośnie błyskawicznie. Dostałem powiadomienie, że dziś ma być minus 5. Chyba tym razem prawda, bo auto już zaszronione. Mam nadzieję, że to już ostatnie skrobanie szyb i, że kwiatki dadzą radę. Pewnie znowu grujecznika zetnie bo głupi wypuścił liście na ten ziąb.

Chyba aż tak źle nie było, u mnie magnolie i grujecznik w nienaruszonym stanie. Dziś po południu jakby cieplej się zrobiło więc myślę, że to już koniec mrozu, niech sobie idzie skąd przyszedł
Margerytka40 18:15, 12 kwi 2019

Z aktualności
Znaleźliśmy dziś zakopaną beczkę zbierającą wodę, pisałam kiedyś o niej. Wygląda, że jest w nienaruszonym stanie bo jest w niej woda. Jest ogromna i nie będziemy jej odkopywać, dotarliśmy do włazu

Rozwiązał mi się więc problem odprowadzenia wody z dachu, M mówi, że spokojnie można do tej beczki poprowadzić, to jakieś 15 może 20 metrów od rynny. I będę miała deszczówkę do podlewania
anna_t 18:37, 12 kwi 2019

Moze to czolg
Margerytka40 18:42, 12 kwi 2019

anna_t napisał(a)
Moze to czolg

Chyba bym się nawet nie zdziwiłaprzez te zmiany w ogrodzie i że przekopuję praktycznie metr po metrze wielu rzeczy się dowiedziałam na temat działki. O tej beczcce nie miałam pojęcia, dopiero jak rok temu coś tam przebąkiwałam eM o odwodnieniu to wyszło, że mamy taki zbiornik pod ziemią.
Bogdzia 18:50, 12 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
Z aktualności
Znaleźliśmy dziś zakopaną beczkę zbierającą wodę, pisałam kiedyś o niej. Wygląda, że jest w nienaruszonym stanie bo jest w niej woda. Jest ogromna i nie będziemy jej odkopywać, dotarliśmy do włazu

Rozwiązał mi się więc problem odprowadzenia wody z dachu, M mówi, że spokojnie można do tej beczki poprowadzić, to jakieś 15 może 20 metrów od rynny. I będę miała deszczówkę do podlewania

Super sprawa.
Margerytka40 18:51, 12 kwi 2019

Tak się zastanawiam czy tę wodę która jest obecnie w tej beczcce mogę wykorzystać do podlewania? Diabli wiedzą ile tam stoi. Może wypompować ją i poczekać na świeżą? Tylko gdzie ja wypompuję tyle wody!
Margerytka40 18:59, 12 kwi 2019

Bogdzia napisał(a)

Super sprawa.

Super i to tym bardziej, że niedaleko będą rh rosły i dla nich ta deszczówka przede wszystkim. Zrządzenie losu, że tak to fajnie się zgrało
Bogdzia 19:01, 12 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
Tak się zastanawiam czy tę wodę która jest obecnie w tej beczcce mogę wykorzystać do podlewania? Diabli wiedzą ile tam stoi. Może wypompować ją i poczekać na świeżą? Tylko gdzie ja wypompuję tyle wody!

Pewnie ma dużo zelaza a to niektórym roślinom sie przyda, możesz podlewac raz ta woda , drugi raz inną.
Margerytka40 19:05, 12 kwi 2019

Bogdzia napisał(a)

Pewnie ma dużo zelaza a to niektórym roślinom sie przyda, możesz podlewac raz ta woda , drugi raz inną.

Może najpierw na jakimś kawałku nieobsadzonym sprawdzę czy chwastom nic nie będzie