45szt gracimilusa pokaż błagam Cię!
chyba wybiorę tą trawę, stanowisko słoneczne dopóki glediczja nie urosnie czyli jeszcze z 10 lat, potem pewnie i tak mnie korcić do zmian będzie
Aniu, ja nie jestem ekspertem w trzcinniku Musiałabyś pytać się Gosi Malkul lub Navigatorki. Nie lubię traw, które się wykładają, są nieporządne z wyglądu a do tego łatwo łapią choroby i dlatego rezygnuję z trzcinnika.
Miskanty na pewno nie dadzą Ci osłonięcia w maju. To dopiero następuje w czerwcu. Dużej różnicy między ML a Gracilimusem nie ma. Jak dobrze kojarzę gracek startuje ok.dwóch tyg, wcześniej od ML ale bardzo dużo zależy od stanowiska. W drugim ogrodzie mam 45 szt Gracilimusa i 7 szt. jest w miejscu gdzie przez cały dzień jest słońce plus do tego mają najwięcej podlewania, i te 7 szt. nie dość, ze najszybciej ze wszystkich wystartowały to w tym momencie mają prawie 2 m. Dodam, że pokrzywę dostały 4 razy w sezonie.
Miło mi gdy ktoś się ujawnia Witaj!
Cieszę się, że się spodobała. Trochę się bałam co z niej wyrośnie bo jakoś wiele zdjęć w internecie tej odmiany nie znalazłam a posadziłam od razu ponad 30 sztuk. Gdyby zawiodła to zgrzytałabym zębami
Dziękuję i zapraszam częściej!
cześć Ilona podczytywałam co u ciebie z ukrycia ale LadyU wymaga komentarza, boska!kolejnej odmiany rozplenicy u siebie nie posadzę bo ma juz hameln i red head i to juz aż nad to jak dla mnie ale podziwiać będę u Ciebie
świetny ogród, świetne foty