Kasiu telebim mnie nadal rozbraja Ładna ta Wasza L-ka, a jak całość taka będzie to dopiero będzie widok!! Ostróżki i powojnik piękny!! A szałwię muszę mieć, no muszę! Już upolowałam 2 sadzonki na targu (więcej nie było), fioletowe jak Twoja, tyle że maleńkie...
Sebek dobrze radi, daj przywrotnikowi zakwitnąć i wokół wzrusz ziemię, żeby łatwiej mu się kiełkowało. A na jesień podziel - i będzie sporo
Kochana Haniu ,wielkie dzięki! mam niestety tylko jedną sadzonkę i to kupioną w ostatnią sobotę, więc chyba muszę poczekać. Oczywiście najchętniej bym ją już podzieliła Sebek pisał, żebym dała się jej wysiać to będę miała mnóstwo sadzonek jak nie będzie sadzonek to pewnie przyszłą wiosną podzielę
Jeszcze raz wielkie dzięki za szybką odpowiedz, już teraz wiem co i jak
dziękuję Sebek za namiary, trochę się wyleczyłam z bambusów, ale mam kolejny pomysł (u mnie burza mózgu trwa cały czas) i nie wiem czy nie zrobię zamiast bambusów bluszczu puszczonego na dach od jednej strony. Co Wy na to bluszcz powinien szybko pokryć i będzie piękne tło dla pozostałych roślin. Tylko czy jest zimozielony muszę poczytać. Jeśli nie to jakieś wyższe iglaki, szybko rosnące gęsto posadzone.
Lena- bardzo dziękuję za ciekawą propozycję niestety jakieś 1,5m od tarasu mam przydomową oczyszczalnię ścieków więc cisy, bukszpany i jeszcze trzecia linia byłoby za dużo.
Muszę myśleć dalej.
Ell- calineczka dobre określenie hahah, oddałam teraz calineczkę do babci na chwilę więc główkuję co i jak
Jak pisałam początkowo bardo zafascynowały mnie ogrody japońskie, lub stylizowane na takowe, ale czytając wątek Pani Danusi jestem pod wrażeniem, bukszpany, cisy i żurawki można się w tym zakochać i to zimozielone wow!!! chyba nawet już się zakochałam i zmienię linię frontu coś pięknego!!!
Witaj - piękna historia - no i Francja, hmmm - już czuję te klimaty
Czekam na dalsze zdjęcia, bo zaczęłaś świetnie
Au revoir!
Witajcie Kochani !!!!
nie spodziewalam sie,ze kogokolwiek zaciekawi moja historia...
Z wielka przyjemnoscia bede opowiadac i dokumentowac to co zastalam...
Sebku witam cie bardzo serdecznie na francuskiej ziemi i mam nadzieje " a bietot" czyli do zobaczenia wkrotce