Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 08:16, 17 cze 2012

Ktos mnie pytal o Gracillimusa, ponizej fotki:

Allegor Peonia04, sadzonka ladnie ukorzeniona, ale nie najtansza

I duzo tansza rowniez ukorzeniona sadzonka od Mariusza

Nie zwracajcie uwagi na chwasty, nie zdazylam w mniej widocznych miejscach
Elfik 09:25, 17 cze 2012

bociek napisał(a)
Ooo, coś mi to przypomina... Sama tak zaaranżowałaś te "schody", czy Rysiu Cię natchnął? Mam taki malutki "stok" i żałuję, że tak nie wymyśliłam, a teraz za późno .
Bociusiu! Ta dziura to nie od kreta. Jak najprędzej kupuj <Bros na nornice>! Ja chyba tym wytępiłam. Tylko systematycznie obserwuj kanały i dosypuj po troszkę co 2-3 m, a nie tak, jak piszą, że jedno skupisko trutki na 40 m kw.
Matka 10:39, 17 cze 2012

Fajnie ten skalniaczek sie zapowiada, za rok juz będzie pękała w szwach

A biała pelargonia cudna, czy to ta co ma liście takie przykurczone?mialam kiedys taką-cudnie kwitła ale nie przewieszała się tak jak ta pospolitka czerwonka

Fajnieaha, i szałwia pikna tyż
mira68 13:42, 17 cze 2012

Kasiu mój M dziś jakieś świece dymne wkładał do dziury od nornicy kurcze cały ogród mi dymił te cwaniary mają wszędzie korytarze
Sebek 22:49, 17 cze 2012

Cudnie u Ciebie, szałwię masz przepiękną!
bociek 21:45, 18 cze 2012

Elfik napisał(a)
Ooo, coś mi to przypomina... Sama tak zaaranżowałaś te "schody", czy Rysiu Cię natchnął? Mam taki malutki "stok" i żałuję, że tak nie wymyśliłam, a teraz za późno .
Bociusiu! Ta dziura to nie od kreta. Jak najprędzej kupuj <Bros na nornice>! Ja chyba tym wytępiłam. Tylko systematycznie obserwuj kanały i dosypuj po troszkę co 2-3 m, a nie tak, jak piszą, że jedno skupisko trutki na 40 m kw.

Eleczko, ta skarpe to mamy od poczatku praktycznie. Jeszcze nie zaczelismy ogrodu a taras byl zawieszony w powietrzu i wtedy pomyslalam o takim rozwiazaniu, bylo to jakies 8 lat, wiec jeszcze forum nie istnialo, a ja nigdy w Tarnowie nie bylam

Tak dla porownania to wygladalo jeszcze w zeszlym roku:

Ta siatka M polozyl na kopcu zalanym smierdzidlem, zeby futro nie grzebalo Ale generalnie bylo to przytlaczajace i dawalo wrazenie mega balaganu

Co do tych dziur to one moze sa i nornicy, ale mam tez i krecia robote Na pewno kupie trutke, bo widze, ze futro nie daje rady, albo ma latwiejsze zdobycze na polu
bociek 21:46, 18 cze 2012

Bogda napisał(a)
Fajnie ten skalniaczek sie zapowiada, za rok juz będzie pękała w szwach

A biała pelargonia cudna, czy to ta co ma liście takie przykurczone?mialam kiedys taką-cudnie kwitła ale nie przewieszała się tak jak ta pospolitka czerwonka

Fajnieaha, i szałwia pikna tyż

Bogda, dzieki Ta przewiesza sie tak samo jak czerwona, ale faktycznie jest bardziej zwarta anizeli czerwona
bociek 21:48, 18 cze 2012

mira68 napisał(a)
Kasiu mój M dziś jakieś świece dymne wkładał do dziury od nornicy kurcze cały ogród mi dymił te cwaniary mają wszędzie korytarze

Mireczko, to ten Twoj M musi byc niezly zadymiarz Zmartwie Cie, te swiece niewiele daja Zreszta na te paskudne myszory niewiele dziala
bociek 21:48, 18 cze 2012

Sebek napisał(a)
Cudnie u Ciebie, szałwię masz przepiękną!

No Seba, dzieki wielkie, alez uroslam
bociek 21:51, 18 cze 2012

Pisalam Wam niedawno, ze mialam kleszcza. Niestety po kilku dniach pojawil sie rumien i ranka zaczyna sie paprac Jutro jade do lekarza, nie ominie mnie terapia antybiotykowa.
To nie sa zarty, wiadomo, ze kleszcze roznosza borelioze, dlatego apeluje do wszystkich ogrodowiczan, jak Was capnie kleszcz to obserwujcie slad po ugryzieniu i jak tylko bedzie czerwony migiem do lekarza