Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 20:15, 18 cze 2012

trochę więcej słonka i Clematis rozwinął kwiaty uwielbiam ten widok

z ostróżkami

a tu inna ostróżka
KasiaWB 20:18, 18 cze 2012

trochę zdjęć zakątka M. skosił trawkę i od razu lepiej wszystko wygląda )

KasiaWB 20:20, 18 cze 2012

"telebim" na swoim miejscu )

a tu widać gdzie kończy się obecnie zakątek ) dalej narazie ruszyć nie mogę
KasiaWB 20:23, 18 cze 2012

a tu drugi koniec zakątka, jak widać jest on w kształcie litery L ) lekki bałagan, ale wszystko złożone dla wygody koszenia )

Nie mogę się doczekać tego czasu, gdy będziemy mogli tworzyć ogród docelowy ) a póki co szalejemy po literze L )
hanka_andrus 20:52, 18 cze 2012

Kasiu,pytałaś u Krysi o podział przywrotnika.Odpowiem j a,,bo akurat wiosną dzieliłam.\Dostałam od Badary w ubiegłym roku3 sadzonki,/było6 .ale był podział z Emilem/.Przez cały rok urosły mi trzy solidne kępki i nawet kwitły.W tym roku, podzieliłam każdą na kilka części i teraz mam szpalerek wzdłuż trawniczka chyba ze 4 m.Jeżeli masz już spore kępki,to możesz podzielić je w sierpniu.To tez dobry moment.Łatwo się przyjmują.
agata_chrosc... 21:06, 18 cze 2012

Witaj! Wpadłam z rewizytą i żałuję, że jakoś wcześniej mi to do głowy nie przyszło, żeby tu zajrzeć. To była niesamowita metamorfoza. Wiem, że na razie tylko kawałek, a reszta to plac budowy, ale ten kawałek zagospodarowany jest piękny. I chyba masz rękę do roślin. Wszystko idzie pięknie, a przecież to tak niedawno było pobojowisko! Zestawienie tej ciemnej szałwii i wiesiołka bardzo odwazne, ale jak dla mnie fantastyczne - takie dwa mocne kolory przyciągają wzrok. Ja tę szałwie to juz od dawna mam na oku bo chcę ją z różowymi różami pożenić. Z tymi najjaśniejszymi, porcelanowymi. A kiedy dom będzie gotowy? Bo wtedy na prawdę się zacznie ogrodowanie
KasiaWB 21:21, 18 cze 2012

hanka_andrus napisał(a)
Kasiu,pytałaś u Krysi o podział przywrotnika.Odpowiem j a,,bo akurat wiosną dzieliłam.\Dostałam od Badary w ubiegłym roku3 sadzonki,/było6 .ale był podział z Emilem/.Przez cały rok urosły mi trzy solidne kępki i nawet kwitły.W tym roku, podzieliłam każdą na kilka części i teraz mam szpalerek wzdłuż trawniczka chyba ze 4 m.Jeżeli masz już spore kępki,to możesz podzielić je w sierpniu.To tez dobry moment.Łatwo się przyjmują.

Kochana Haniu ,wielkie dzięki! mam niestety tylko jedną sadzonkę i to kupioną w ostatnią sobotę, więc chyba muszę poczekać. Oczywiście najchętniej bym ją już podzieliła Sebek pisał, żebym dała się jej wysiać to będę miała mnóstwo sadzonek jak nie będzie sadzonek to pewnie przyszłą wiosną podzielę
Jeszcze raz wielkie dzięki za szybką odpowiedz, już teraz wiem co i jak
KasiaWB 21:26, 18 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Witaj! Wpadłam z rewizytą i żałuję, że jakoś wcześniej mi to do głowy nie przyszło, żeby tu zajrzeć. To była niesamowita metamorfoza. Wiem, że na razie tylko kawałek, a reszta to plac budowy, ale ten kawałek zagospodarowany jest piękny. I chyba masz rękę do roślin. Wszystko idzie pięknie, a przecież to tak niedawno było pobojowisko! Zestawienie tej ciemnej szałwii i wiesiołka bardzo odwazne, ale jak dla mnie fantastyczne - takie dwa mocne kolory przyciągają wzrok. Ja tę szałwie to juz od dawna mam na oku bo chcę ją z różowymi różami pożenić. Z tymi najjaśniejszymi, porcelanowymi. A kiedy dom będzie gotowy? Bo wtedy na prawdę się zacznie ogrodowanie

Witam witam serdecznie dziękuję za miłe słowa stworzyliśmy ten zakątek żeby w chwastach nie siedzieć )
Szałwia zachwyciła mnie ogromnie chcę jeszcze dokupić białą, a jest również różowa Myślę, że szałwia podobnie jak lawenda będzie z różami wyglądać super no i oczywiście przywrotnik do kompletu ach... chyba się rozmarzyłam już widzę to zestawienie A dom nie wiem kiedy będzie gotowy mam nadzieję, że w miarę szybko, bo faktycznie wtedy będzie można już poważnie zabrać się za ogród
agata_chrosc... 21:43, 18 cze 2012

No to czekam na ten moment jak wszyscy zapewne. Bo nie ma nic ciekawszego niż te zmiany oglądać. Coś z niczego czyli ex nihilo - żeby przy tej łacinie zostać
popcorn 21:47, 18 cze 2012

Kasiu telebim mnie nadal rozbraja Ładna ta Wasza L-ka, a jak całość taka będzie to dopiero będzie widok!! Ostróżki i powojnik piękny!! A szałwię muszę mieć, no muszę! Już upolowałam 2 sadzonki na targu (więcej nie było), fioletowe jak Twoja, tyle że maleńkie...
Sebek dobrze radi, daj przywrotnikowi zakwitnąć i wokół wzrusz ziemię, żeby łatwiej mu się kiełkowało. A na jesień podziel - i będzie sporo

pozdrawiam!