Wiklasia nie wiem może i podobny czekam aż zakwitnie wtedy będzie łatwiej rozpoznać.Rośnie on u mnie na pełnym słońcu liście ma piękne ciemne.
Na powitanie w moim watku kwiatuszek dla Ciebie
Edytko, myślałam ...
I sama nie wiem, dlatego jeszcze tego nie zrobiłam.
Jest na forum pewien trend: szarości, biele, błękit, róż ... troszkę próbowałam iść w tym kierunku, stąd te donice kupione pod wpływem forum, a jednak w tych szarościach mi coś u mnie nie pasi...
dom w odcieniu żółtego, do tego kostka żółta, dodatki terracota i mahoń ...
I jak dodaję te szarości, to jakoś tak z innej bajki jest. Bardzo lubię te szarości, bardzo lubię te nowoczesne kreacje wokół domu u Ciebie i innych dziewczyn, a jak przymierzam do swojego ogrodu, to nie jest to ...
Donice postawiłam na chwilkę i przymierzam, ale one też tam nie pasują takie nowoczesne, do tej starej cegły ...
Pewnie pójdą dalej sobie, donice oczywiście... A ławeczka ... jak wymyślę odpowiedni odcień, to zmienię jej kolor...
Bardziej przemawiałby mi taki kolor, jak na fragmencie tej podłogi tarasowej. Niestety u Ewy bacowej nie cyknęłam tarasu i tylko tyle widać ... :
Taki szary beż... Tylko ławka malowana kilka razy farbą akrylową, więc teraz też musiałaby być farba... ja się nie znam ...
U Ewy taras malowany jest olejem ...
Bad Birnbach w Bad Birnbach
bylam tam na dlugim spacerze w niedziele. Aparatu nie wzielam a komorka nie lubie focic, bo marne efekty
Maja tam chayba z 1000 albo i wiecej roz o nazwie Bad Birnbach i drugie tyle innych. Zapachy byly niesamowite. A do tego w parku byl koncert na fortepian
Ostatnio deszcze solidnie podlały ogród, ale z reguły mocuję się z wężem...Przydałoby się nawodnienie... bo latanie z wężem nie jest fajne, tym bardziej, że pękł mi w jednym miejscu i w czasie podlewania daje mi zimną wodą po piętach...Brr... Ale póki co, lato trwa...
Aga cudnie a co to za roślina poniżej ? ja tez w ten upał zaległam i skupiałam się głównie na oddechu, taka pogoda sprawia że ważę więcej albo że grawitacja wzrasta albo że powietrze gęstnieje, nie wiem ale odczuwam duży opór nienawidzę tego bo zaleganie to dla mnie strata czasu. Dobrze że przynajmniej wszystko rośnie w tym czasie Piękne ten kalie , muszę o nich poczytać co i jak i czy do donicy mogą być, co prawda nie mam donicy jeszcze ...
Irenko masz bardzo dużo traw,mam pytanie do Ciebie
Jaka trawę byś poleciła na rabatę z rózami ,jest to rabata podwyzszona i obstawiona palisadą...oczekiwałabym efektu podobnego jak u Ciebie na powyższych fotkach
Novalis
pójdzie do Madżenki
i ukryta pod Bonicą kolejna Nostalgia
magnolia parasolowata coś za szeroka się robi, chyba jej cięcie zrobię od dołu
rano
przed strzyżeniem
a na drugiej 2 kulki już wystrzyżone, od razu lepiej
chyba o 4 trzeba iśc juz do ogrodu