Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

AsiaK_Z 14:07, 10 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Terenia nareszcie doczekałam się fotek.
Misz - masz mi się podoba, prawdziwe bylinowe miejsce.

Co posadziłaś tam gdzie kamienie wyciągasz?

Miejsce z kamieniem/ciurkadełkiem już mi się podoba. Super będzie Dlaczego tak brzydko nazywacie "siurak"? Taki fajny kamień, fajne miejsce nie zasługuje na taką byle jaką nazwę.

"Ciurkadełko" też nie pasuje , bo to nie jest mały kamień
olga80 14:14, 10 sie 2016

Dziewczyny ogłaszam konkurs na nazwę ciurkadełka-siuraka

Millka rośnie tam formowana conica, 3 hortki magical, śliwa nigra, 3 jeżówki i 3 rozplenice wszystko będzie w obwódce z bukszpanów.
Kawa 14:23, 10 sie 2016

water stone -
wodny kamień

jak dla mnie może być łoterstołn
AsiaK_Z 14:26, 10 sie 2016

"Łoterstołn" jak dla mnie gitarrrrrra ale "lejek" i "siurak" poszły w świat i też git
MirellaB 14:41, 10 sie 2016

Terenia zadecyduje. Jesteśmy w Polsce dlaczego nie nazwać fajnie po naszemu. Polski język jest przecież piękny i bogaty.
Wodny kamień po polsku ok.
MirellaB 14:44, 10 sie 2016

Terenia mi się podoba jak u Madżenki hortki opierają się o obwódkę z bukszpanu.
Albo hortki podsadzone rozplenicami tak jak u Oli. Też tak mam tylko jeszcze małe
A wiesz, że obcięłam Annabell Strong Incrediball. Fajne pędy wypuszczają i nawrt po dwa kwiaty mają
olga80 15:59, 10 sie 2016

Kamila,Asia, Mirlla no i proste nazwy są najładniejsze wody kamień
Po mojej walce z kamieniami w przedogródku to na kamienie patrzeć ni mogę muszę sobie jakąś pomoc zorganizować

Mirellka rabata z którą walczę to moja frontowa od furtki wzdłuż chodnika chcę aby cały rok było coś na niej na jesień wsadzę tam cebulki tulipanów i żonkili. W planach mam jeszcze posadzić tam kulki na pniu trzmielinowe i kulki bukszpanowe i mam róże MariaTheresia szt 3 i lawendę

Widziałam i u Oli i u Marzenki rabaty z hortkami też mi się bardzo podobają
MirellaB 23:19, 10 sie 2016

To będziesz miała na bogato przedogródek.
U Any Art widziałam, że bukszpany jej chorują. One chyba wymagają dużo pracy. Ja mam dwa bardzo duży i mały, ale nic z nimi nie robię. Nie sądzę więcej, bo psy mi je załatwią.

Terenia fajnie, że przedogródek robisz
olga80 07:17, 11 sie 2016

Mirellka już zimą planowałam przedogródek. To rabata frontowa więc musi mieć wygląd.Już mi dużo do skończenia nie zostało,ale sama już w tym kamieniołomie nie będę dziergać.Moja zakrzepica daje mi popalić ostro. M powiedział,że po niedzieli zorganizuje mi pomoc więc wolę poczekać. Mam bukszpany już z 8 lat i jak narazie nie mam z nimi problemu.
olga80 07:55, 11 sie 2016

Zimno,ale słonecznie chwila z aparatem
widok z tarasu

moich The Fairy chyba jeszcze nigdy nie pokazywałam

i Boronesse uwielbiam jej kolor

wczoraj dzień tylko dla ogrodu dziś szara rzeczywistość muszę jechać do ZUS-u i do PZU