Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

_Martini_ 00:40, 10 sie 2016

Zagajanka napisał(a)

O Hamiltonie, Prince i Snow White napisalam chwilę wczesniej.
Do Twoich 3 Leonardo dałabym z przodu z 3 Pashminy albo inną małą bladą z serii Flower Circus, np Patricia FC, ewentualnie blado-różową Marietheresię, z tylu cos pokazniejszego, moze Eden Rose? albo js parkową białą lub blado różówą. Albo nawet i zimniejsze bordo

O, to w sumie mam spory wybór. Mariatheresia pojawia się jako propozycja juz poraz drugi, muszę się jej uważnie przyjrzeć. Dziękuję!!
_Martini_ 00:44, 10 sie 2016

Zagajanka napisał(a)

Martini, nie mam Mainzer Fastnacht, ale jezeli ta róza została wychodowana w 1964 roku i nadal się sprzedaje na rynku, to dobzre o niej świadczy. Ciężko ja bedzie jednak skomponować z czymkolwiek oprocz moze białych róż.

A mam białe swany ale to inny rodzaj, wiem. A dlaczego ciężko skomponować?
Zagajanka 07:48, 10 sie 2016

_Martini_ napisał(a)

A mam białe swany ale to inny rodzaj, wiem. A dlaczego ciężko skomponować?

Ta roza z tego co czytam, ma bardzo wyprostowany pokroj krzaczka, kwiaty w rzadkim popielato-lilakowym klorze, no i krztalt typowej herbacianej hybrydowki. To jest roza az za bardzo solujaca na rabacie. Tak samo jak Queen of Sweden czy Novalis (ktorej nota bene nie mam wlasnie ze wzgledu na kolor). Czym ja podsadzic? Mi sie nasuwa np Artemis, jako kontrast i podkreslenie jej koloru, ale do Twoich Leoskow to ona juz mi nie pasuje. Ale pokombinuj, moze cos innego wymyślisz
wodzyn 07:52, 10 sie 2016

Cudne późne lato u Ciebie. Słowa na "j" wolę nie używać
nawigatorka 08:14, 10 sie 2016

Pieknie u Ciebie.busz
_Martini_ 10:36, 10 sie 2016

eszcze o godz.1 w nocy napawałam się pięknem Twoich róż. Szkoda, że przez ekran nie czuje się zapachu, bo pewnie jest bosko.
Czy chodzi o to, że ogolnie liliowy kolor niezbyt pasuje między różowe? Artemisa i tak planowałam kupic wiec moze razem je połączę.
W zasadzie juz wiem ze róże w moim ogrodzie pojawią się w wiekszej ilosci i w innych miejscach dlatego niekoniecznie muszę tę Main... (co za nazwa) posadzić obok Leo.
Zagajanka 20:53, 10 sie 2016

wodzyn napisał(a)
Cudne późne lato u Ciebie. Słowa na "j" wolę nie używać

Późne lato na 100% lepiej brzmi niż "wczesna jesień"
Zagajanka 20:56, 10 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
Pieknie u Ciebie.busz

No jakoś tak nieoczekiwanie właśnie mam busz
Nie wszędzie co prawda jeszcze, ale w niektórych miejscach nie da się go nie zauważyć
I już widzę, że niektóre roślinki wsadziłam za ciasno... A co tam, będzie co rewolucjonizować
Zagajanka 08:52, 11 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
eszcze o godz.1 w nocy napawałam się pięknem Twoich róż. Szkoda, że przez ekran nie czuje się zapachu, bo pewnie jest bosko.
Czy chodzi o to, że ogolnie liliowy kolor niezbyt pasuje między różowe? Artemisa i tak planowałam kupic wiec moze razem je połączę.
W zasadzie juz wiem ze róże w moim ogrodzie pojawią się w wiekszej ilosci i w innych miejscach dlatego niekoniecznie muszę tę Main... (co za nazwa) posadzić obok Leo.

Roze w drugim tloczeniu w tym roku pachna o wiele bardziej niz w pierwszym. Znowuz to pewnie kwestia panujacej obecnie pogody.
Jak masz miejsce to ten Mainzer Fastnacht posadz oddzielnie, moze wlasnie z Artemiskami i jakimis zielonymi i zoltymi trawkami. Jej kolor i ksztalt wg mnie średnio pasuje do rozu, bo jest zbyt zimny.
Zagajanka 08:58, 11 sie 2016

Wczorajsze przemile spotkanie z dziewczynami w ZC poskutkowalo kolejnymi zakupami ktore niestety musza poczekac do soboty na wsadzenie. Pozdrawiam nasza Grupe Wroclawska i do ponownego zobaczenia!