Gipsy mają też południową, południowo-zachodnią ekspozycję. Ale u mnie jest wyżej i wszystko troszkę później kwitnie. 'VEilchenblau' kwitnie na ubiegorocznych pędach - może podmarzły jej i dlatego nie kwitnie. A piszesz, że jest młoda.
Kasia, 4 krzaki 'Veilchenblau; - to będzie tunel? U mnie jest busz silnych róż i czasami mam wrażenie, że nie ogarniam tego żywiołu. Zobacz:
lubie pelne rugosy, mam 3 za plotem
gipsy u mnie juz skonczyl moze dlatego ze poludniowa ekspozycja ?
a veilchenblau bardzo chcialam i posadzilam 4 krzaki jedna tylko zakwitla poki co, nie wiem czy pozostale zakwitna w tym roku, moze nie..
Beata dasz radę, nie ma co się roztrząsać nad tym co się stało. Jak już zostało napisane, masz teraz namoczone nasionka, zmieszaj z dokupionymi i trzeba posiać na nowo. Trzymam mocno kciukia aby tym razem się udało
Dziewczyny drogę powrotną miałam koszmarną. Burza i to z ogromnym wiatrem, aż bałam się jechać a wycieraczki nie nadążały z wodą.
Zaczynam wakacje i mam teraz czas aby wreszcie sobie pofolgować na forum.
Ze spotkania przyjechałam jak zaczarowana. tak uwielbiam to nasze towarzystwo ,że już tęsknię.
Daj mu trochę czasu. Ja mam posadzone dwa obok siebie. Na zamieszczonym zdjęciu widać jak wypóścił łodygę z pąkami. A chciałam mieć na starcie dwa piękne krzewy obok siebie aby się w prtzyszłości zwarły. Coś poszło nie tak.