Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Gruszka_na_w... 22:38, 05 sie 2016

Warmia napisał(a)

Dokładnie nie pamiętam, ale raczej w maju to jeszcze przed Zimną Zośką, bo pamiętam, ze się martwiłam, czy mi nie zmarznie.

Ale widzę, że ona różnie rośnie na różnych stanowiskach. Tak wygląda w pełnym słońcu, a tam gdzie jest go mniej jeszcze nie kwitnie i jest skromniejsza.

Mam podobne obserwacje. Ona chyba najbardziej lubi mocno nasłonecznione miejsca i raczej nie toleruje zbyt bliskiego sąsiedztwa innych roślin.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 18:07, 09 sie 2016

Marti, urlopujesz się? Opuściłaś Wielkopolskę dla Warmii? Buziaczki ślę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 18:14, 10 sie 2016

Donia72 napisał(a)
Cudnie jest u Ciebie

Doniu, cieszę się, że zaglądasz
Warmia 18:32, 10 sie 2016

Agatek napisał(a)
Pięknie
ja mam jedną lukę w ogródku bo nie przezimowała mi rozplenica moudry i chyba tam kupię jakąś dorodną sztukę

U mnie z traw jedynie miskant Flamingo nie przetrwał. Wszystkie inne przeżyły i tylko czekam na to aż zakwitną. Teraz jestem na urlopie na Mazurach, więc nie wiem co w moim ogrodzie słychać.

Warmia 18:32, 10 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Marti, co u Ciebie tak cicho? Mordor Cię pochłonął? Zwolnij Kobieto

Asiu, Ty już wszystko wiesz
Warmia 18:35, 10 sie 2016

elka_ napisał(a)
Marti zakupione róże sadzi

Eluś wstyd się przyznać, ale nie zdążyłam przed wyjazdem, ale są zaopiekowane, bo mamusia ich dogląda, więc nie grozi im śmierć.
Warmia 18:40, 10 sie 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mam podobne obserwacje. Ona chyba najbardziej lubi mocno nasłonecznione miejsca i raczej nie toleruje zbyt bliskiego sąsiedztwa innych roślin.

Co do słońca to się zgodzę, ale co do sąsiedztwa to chyba nie do końca.U mnie najładniejsza rośnie razem z jeżówkami i szałwią, którą pożarła, potfora jedna
Warmia 18:44, 10 sie 2016

Anda napisał(a)
Marti, urlopujesz się? Opuściłaś Wielkopolskę dla Warmii? Buziaczki ślę

Tak Ewciu, jestem na Mazurach i ładuję akumulatory nie jest to trudne przy takich widokach

Warmia 18:46, 10 sie 2016

Jeszcze kilka migawek z ogrodu, po którym chadzam teraz co dzień.
Warmia 18:51, 10 sie 2016

Właścicielka ogrodu stworzyła małe, ale niezwykle urokliwe oczko wodne. Zamieszkały tam oczywiście rybki i tajemnicze zielone księżniczki