Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 20:36, 09 sie 2016

Aniaaa napisał(a)
Reniu piękne to Twoje kolorowe królestwo.Lubię tak
Gruszki,śliwki i dynię w occie jadamy,moja mamcia robi,są pyszne
A słoiki które teraz robisz zejdą szybciej niż się spodziewasz,córcia raz dwa je wywiezie
Miłego dnia bo tu jak zwykle pada i do kitu pogoda

Dzięki Aniu, Twoje królestwo to ja bym chętnie obejrzała, choć na zdjęciach Coraz bardziej mnie te gruszki i śliwki w occie intrygują.
Może zrobię po słoiczku
Dziś robiłam cukinię i cieszę się, że ją zamknęłam w słoikach, bo mi już kuchni nie zagraca U nas dziś z upływem godzin coraz zimniej i też deszcz pokropił niedawno.
ryska 21:16, 09 sie 2016

Napia napisał(a)

Witaj Reniu
Cieszę się, że Twojej córci udało się dostać na wymarzone studia.
Donica jak i cały zakątek niezwykle urokliwe. Klimat śródziemnomorski i trochę wiejski - aż się rozmarzyłam. Jak najwięcej chwil życzę na leżaku i ruszam oglądać dalej

Napia napisał(a)
Ogród pięknie wygląda, a warzywa i grzybki ... aż ślina leci. Widzę, ze Tobie także obrodziła cukinia i pomidory. Czy masz jakiś dobry przepis na pomidory? Chętnie skorzystam
Buziak

Agnieszko witaj po wielkiej podróży. Oglądałam zdjęcia, przepiękne, choć widać, że to inna kultura.
Mój kącik można określić "z naturą nie wygrasz". Uwielbiam różne style ogrodów ale u siebie lubię takie "kolorowe jarmarki".
Szłyśmy dziś z Julią koło pięknego białego domu, nie było tam grama trawnika tylko kostka i żwirki w białym i szarym kolorze. Fantazyjnie usypane, gdzie niegdzie karłowa forma iglaka. Na pierwszy rzut oka pięknie ale na dłuższą metę dla mnie nudno.
Agniesiu pomidorki zjadamy na surowo. Tylko San Marzano mam zamiar ususzyć i zalać oliwą. Pozdrowionka i czekam na zdjęcia z Twojego ogrodu

ryska 21:28, 09 sie 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Chyba normalne. U mnie też zastygł z kwiatkiem i tak trwa.

No właśnie i wyglądają jak plastikowe, choć to tylko złudzenie, bo ślimaki chętnie te kwiatki zjadają.
Donia72 23:37, 09 sie 2016

Ale piękne jeżówki pozdrawiam
15:44, 10 sie 2016
Reniu jak robisz suszone pomidory w oleju?
Zdjęcia ogródka wysłałam Ci na pocztę @ Niestety nie widziałam w tym roku u siebie kwitnienia większości bylin
15:48, 10 sie 2016
Śliczna jeżówka i przybliżenie Jak się nazywa? A kosmos z różyczką dobrany jak mąż z żoną
Kolorowe jarmarki to jest to Fajnie nazwałaś
ryska 17:26, 10 sie 2016

Dziewczęta jeżówka to Milkshake.
Pomidorki suszę inaczej w tym roku niż w tamtym z racji na inne odmiany.
W tamtym suszyłam koktajlowe żółte i czerwone. Kroiłam na pół suszyłam w piekarniku albo w suszarce. Ususzone wrzucałam do garnka, dodawałam sól i ocet swojski owocowy, jakieś ziółka -co kto lubi najczęściej bazylia i oregano, bo to mam w ogródku, mieszałam, przekładałam do słoików i zalewałam gorącym olejem.
Teraz mam San Marzano ale jakieś wyrośnięte. Kroję je więc na plasterki i suszę. No i tu mam problem, bo to jest takie dobre, że nie doszłam do kolejnego etapu, bo te ala czipsy lądują w brzuszkach
Pozdrawiam Was gorąco

Anda 19:07, 10 sie 2016

ryska napisał(a)

Jaka piękna róża
Śliczne kolory zagościły w Twoim królestwie. Szkoda tylko, że zimno. Kącik wypoczynkowy z kocykiem pewnie odwiedzasz
U mnie też zimno. Całe lato w tym roku jak wiosna lub jesień.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
hanka_andrus 20:06, 10 sie 2016

Posłuchałam o octowych przetworach, lubię ale nie mogę.
Obejrzałam cudne zdjęcia, a teraz siedzę nad wodą i macham nogą, tym razem, bo mi coś szwankuje. Muszę ćwiczyć, a gdzie, jak nie u Ciebie? Mam nadzieję, że mnie nie wygonisz do domu?
anabuko1 20:24, 10 sie 2016

Piękne jeżówki
werbena patagońska bardzo urokliwa.Ja o swojej zapomnialam
.Ciekawe czy jest.Muszę tam zajrzeć