no i krzewy kalina żylistek krzewuszka pęcherznice hibiskusy forsycje złotlin perukowce, masę bylin itd. ale na razie małe i nie wiele widać trzeba czasu.
Ale dziękuję, że pomyślałaś o mnie, może na jesieni zgłoszzę się po brzózki - jeszcze pomyślę
Właśnie działam nad tym projektem, pomału to idzie, bo jedynie jak wracam z pracy coś tam dłubię ulica nie jest za mocno ruchliwa, więc nie ma potrzeby się tam osłaniać-może jedynie przed wiatrami, bo tu jest wygwiździejewo!
tak, wiem ze taka jest regula dla kwitnących wiosną ale kalina ma mlode przyrosty jeszcze zanim przekwitnie i musialabym teraz obciąc wszystko a są juz spore..
tak trzeba ?
a kwiatostany po kwitnięciu się usuwa ?
Nie mam jeszcze co dużo pokazać, ale cieszy mnie każda roślinka, która kwitnie.
Jednak obserwując mój ogród bardzo dużo się w nim zmienia i będzie coraz lepiej i myślę, że ładniej
Ależ piękne! i ta kalina na pniu mnie kusi, mam dla niej miejsce, ale jak ona wyglada po przekwitnięciu? w końcu porcja zdjęć, śliczne tulipany i żurawki, kolor mnie zachwycił
Może to nie Eskimo- coraz bardziej mnie obie z Małą Mi przekonujecie ale... na pewno to nie jest kalina brukwooda bo ona nie zawiązuje owoców a kalina brukwooda ma owoce po przekwitnieciu, musze poszperać w odmianach, może ją zidentyfikuje
Jaka by nie była jest piekna i bardzo mnie cieszy
Iwonko - bardzo intensywnie i z tego powodu wg wiedzy Ani -Małej Mii Zielonej Marty to chyba jednak nie jest Eskimo....ona przedogrodowiskowa wiec nie zapisałam nazwy.. ale poszukam ...
Pozdrawim i ciesze sie że wpadłaś do mnie
Pola niezapominajkowe tez uwielbiam i co roku będę je powiększać
Spotkanie było super, co ciekawe z Kasia mamy nie tylko tak samo na imię ale i na nazwisko , nawet telefony mamy takie same i nasi mężowe też Najlepiej że mąż zażartował że Daria mogła by nazwisko zachować przy takim połączeniu , a wieczorem mała w płacz ze ona nie chce sie jeszcze zenić
Horta jest bombowa, pierwszy raz taka widziałam i nazywa się hortensja piłkowana Golden Sunlight Świeci niesamowicie na nowo powstałej rabacie . Na srodku jest kalina, po lewej horta a po prawej też dający po oczach złotlin
Hmm... moja eskimo pachnie tylko minimalnie. I nie przebarwia się jesienią, bo ma pół zimozielone liście. Części z nich w ogóle nie zruca na zimę. Twoja to nie przypadkiem szczepiona kalina burkwooda? Eskimo jest śnieżnobiała, a mam wrażenie, że Twoja ma nieco różowe na początku pąki.