Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:05, 12 wrz 2013

Do góry
Zielona napisał(a)
Ech... Nie wiem, co powinnam zrobić

Ja wiem Pisz do Danusi, do Gardenarium
Też miałam nadzieję, że dam radę, bo z domem dałam
Ania ma rację
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 10:23, 12 wrz 2013

Do góry
Hahaha, może nawóz jest z "trawką" ???? hahahaha. Jednym słowem sponsor się spisał, a ciekawe jak inne paczki
Czy też poturbowane przez psa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:15, 12 wrz 2013

Do góry
Zielona napisał(a)
Spać nie mogłam przez to forum! Czy to normalne? Chyba tak... Wiesz, Ana... dałaś mi do myślenia z tym projektem od Danusi Dobrej Dusi. Myślisz, ze bez Jej rysunków, sama nie dałabyś rady? Czekałam tyle lat z ogrodem /od wprowadzenia minęło 6 lat/ i wciąż opierałam się, kiedy Goście upierali się, żeby nam jakieś drzewa na siłę sadzić. Bo ja niestety taka "pod linijkę" jestem. Chciałam wszystko spójnie od początku zaplanować. Nawet, jeśli roślin od razu nie posadzę, chciałam mieć wizję, co gdzie będzie. I teraz albo z poszczególnymi rabatami po prośbie na forum będę się kłaniała, albo powinnam napisać do Danusi... Wciąż miałam nadzieję, że dam radę. Skoro z domem dałam... Ech... Nie wiem, co powinnam zrobić

Nie wiem czy Cie pocieszę ale wszyscyprzez to przechodzili... to naturalny stan rzeczy
W domu mieszkamy od 2010r, jako że bylam wstanie błogosławionym hahaah nic nie robiłam, wiosną 2011 zaczeliśmy coś robić, jakies rabaki , posadziliśmy brzozy i wedy trafilam na ogrodowisko, oglądałam zachwycałam się, coś tam wsadzałam, przesadzałam i stwierdziłam że niestety z kompozycją rabatową to ja nie dam rady (pomimo tego że zawodowo zajmuję się ukladaniem 'klocków' by tworzyły ładną kompozycję). Jesienią podjełam decyzje o profesjonalnym projekcie zgłosiłam się do Gardenarium i zimą otrzymałam projekt, a od wiosny 2012 zaczełam go realizować, powoli rabata po rabacie. Jako że miałam plan to było mi łatwo, roboczy projekt prze cały czas nosiłam w torebce i pilnowałam się by nic poza tym co jest w planie nie kupić w ogrodniczym. Ja jestem BARDZO zadowolona z tego że miałam projekt.
Ogrody grunty rolne 08:35, 12 wrz 2013

Do góry
Mam uwagę, nie wklejamy obcych zdjęć z netu... To nie ranking domków, prosimy przestrzegać regulaminu. Wątek jest o ziemi rolnej , jej zakupie - nie o domkach.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 08:20, 12 wrz 2013

Do góry
Widać, że to najstarsze liście, bo pozostałe wyglądają dobrze, czy to odmiana Nova Zembla? Te zdrowe są naturalnie troszkę pofalowane.

Te żółknące to może być jesień przyczyną, bo Rh gubią stare liście, obrywaj je. Czy były podlewane w okresie upałów?
Bukszpan (Buxus) - uprawa 20:35, 11 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zaczekać do wiosny, nowo posadzonych roślin nie nawozimy przynajmniej przez 2 tygodnie, no i jesień jest. Poczekaj.

...dziekuję...tak myślałam...
Bukszpan (Buxus) - uprawa 20:14, 11 wrz 2013

Do góry
Zaczekać do wiosny, nowo posadzonych roślin nie nawozimy przynajmniej przez 2 tygodnie, no i jesień jest. Poczekaj.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:20, 11 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie radzę uprawiać tej trawy. Nie zimuje generalnie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1041-trawa-pampasowa-cortaderia-selloana

Dziękuję Danusiu. Przeczytałam wątek. Pozostaje zostawienie ich w doniczkach lub potraktowanie jako jednorocznych.
Zagospodarowanie działki 16:57, 11 wrz 2013

Do góry
Uwielbiam rabaty barokowe, ale do tego domu wydają mi się zbyt wielkie, przesadzone jakby.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:53, 11 wrz 2013

Do góry
Neska napisał(a)
Danusiu co myślisz o Cortaderia selloana w naszym klimacie. Dostałam od mamy nasiona. Wyhodowałam 4 sztuki. Rosną w doniczkach na tarasie. Jak zaczęłam zagłębiać się w tajniki jej uprawy zwątpiłam, ale szkoda mi je wyrzucić. Co radzisz?

Nie radzę uprawiać tej trawy. Nie zimuje generalnie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1041-trawa-pampasowa-cortaderia-selloana
Metamorfozy ogrodowe 16:37, 11 wrz 2013
Do góry
Gardenarium napisał(a)
To nie czary, to moja osobista improwizacja bez projektu... kupuję - zwożę, - ustawiam - sadzimy i jest

też tak robiłam ........w erze przed ogrodowiskiem.......takich głupot nasadziłam ....echhh(

teraz tez niby bez projektu......ale sciągi i gotowce na ogrodowisku mam niezłe, do tego masa inspiracji no i milowy krok w znajomości gatunków roślin ...itp....przynajmniej już nie kupuję bezmyślnie
Anglia sierpień 2013 16:31, 11 wrz 2013

Do góry
Nom, mnie też Stare dwory uwielbiam. A jeszcze bardziej te hektary.
Pitmedden Garden 12:39, 11 wrz 2013

Do góry
Już widzę, że mi się spodoba
Ogród ogrodniczki 12:38, 11 wrz 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
W tym miejscu planuję trzmielinę na pniu.
Ale ciągle czegoś mi tam brakuje...

Basiu, w tym miejscu napisałaś, ale w którym? na trawniku czy za murkiem? Trzmielina kolorystycznie pasuje.
Zimozielony ogród przy białym domu 10:23, 11 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeszcze raz zegar

mam pytanie na czym posadowiony jest zegar?

gdzie zakupujecie takie ciurkadełka jak ta kula, ściana wodna albo to z ogrodu z lustrami czy one są na zamówienie czy jest jakiś punkt (sprzedawca) gdzie takie cuda są?
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 09:54, 11 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Puchate pagórki prawidłowe, ale kółeczka zlikwiduj, po kamyczku dołóż, żeby kółek nie było, a pagórek zostanie

Tak zrobię, bo tych kółek też nie lubię zbytnio, ale bałam się, że kamyki docisna 'puchatość'

Dzięki Danusiu
Kondziowy Ogród :) 09:20, 11 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondzio, nie sposób nie zajrzeć po takim tuliskaniu
hi hi hi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:02, 11 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To samo Aniu mówiłam macając te tuje, zapytaj Irenki, gdybym ja to urządzała byłoby o niebo lepiej O dwa nieba nawet

No.... może ze mnie ludzie kiedy będą... bo już widzę gdzie jest nie halo
Dla odmiany czas na zmiany... 07:52, 11 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tuje posadź nawet co 50 cm jeśli są małe.

dziękuję Danusiu, że wpadłaś...zasłaniam częściowo szopkę...mam nadzieję że nie będę efektem rozczarowana
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:56, 11 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

W gruncie będę sadzić, balia wywieziona do Babci Jasi, grzeje wodę do podlewania ogórków

Cebule mam z Anglii, więc mam nadzieję, że kolory się sprawdzą.

Tak wcześnie sadzisz cebule? ja jeszcze nic nie dokupiłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies