Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Sebek 18:33, 12 wrz 2013

Magda70 napisał(a)
Ależ tu się dzieje...a przy okazji można się dowiedzieć kto aktualnie co zmienia w swoim ogrodzie

Koniecznie Bo tęsknię na widokami z nie tylko bukszpanowego Poproszę o bombardowanie
makkasia 18:53, 12 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)

U niej nie będę zmieniać ale u siebie i owszem, mam całkiem przewrotny pomysł, ale na następną wiosnę, teraz tylko niewielki lifting wykonam Marzenko

Aż mnie korci żeby przekopać i usunąć trawnik za garażem hehe, ale "bojam" się, że sama nie dam rady...z chłopakami nie lubię, bo ich za dużo i każdego z osobna "muszem" ogarniać, co mnie przyprawia o stres wielki.

Dzisiaj pociachałam prawie po nocy kanty, znowu trawnika jest mniej.

No to szykuje się rewolucja w bukszpanowym nie tylko
Ach te kanty - poproszę o obrazki nowe.
Pozdrawiam serdecznie
Mathildis 19:46, 12 wrz 2013

Też chętnie coś pooglądam
Usiądę na huśtawce i poczekam (choćby i przez noc )

Powiem szczerze, że choć sama nie mogę za dużo na raz, to też nie lubię jak ktoś ma kopać za mnie. Wiem, że ja lepiej perz i inne paskudztwa z ziemi wybiorę, a inni skopią po to żeby skopać a i tak później chwasty ja bym musiała.
Debra 19:50, 12 wrz 2013

Danusia chyba szykuje się do wyjazdu, to już niedługo )))
Loosiuu 20:11, 12 wrz 2013

Danusiu, pamiętasz jak myślałaś co by mogło być zamiast wiązu, który niestety wypadł? Teraz mi przez myśl przeszła Brzostownica japońska 'Variegata'. Bardzo podobna jest.
Gardenarium 20:17, 12 wrz 2013

Po wiązie mam zamiar posadzić buka kolejnego. tylko szukam takiego okazu na wysokim pniu, żeby wystawał ponad mur. W ogóle to tam wykarczuje wszystko i koło usunę, żebym tam mogła wejść, bo już nie mogę.

Rewolucja na razie polegała na zmniejszeniu trawnika...lało dziś strasznie, a ja w rozjazdach i w dodatku dziś Ronina urodziny Musowo ciasto, co szybko znika załatwić po przyjacielsku u sasiądki, co umie takie piec

Jutro cyknę fotki tej rewolucji co jej jeszcze nie ma

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:19, 12 wrz 2013

Nom, Filipie ta brzostownica superowa jest, bardzo mi się podoba, a może magnolię walnę w rogu? Żółto kwitnącą, albo M. cobus o białych kwiatach?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:21, 12 wrz 2013

Debra napisał(a)
Danusia chyba szykuje się do wyjazdu, to już niedługo )))

Niespodziewanka będzie w poniedziałek, ale chyba nie spodziewam się wyjazdu dalekiego...jednak. Niespodzianka to niespodzianka... czekam na rozwikłanie co i jak 16.09 o 20.30

Instagram Ogrodowiska
Loosiuu 20:22, 12 wrz 2013

A też czerwony buk czy jakaś ciekawostka kolorystyczna kolejna? Czekamy
makkasia 20:24, 12 wrz 2013

Najserdeczniejsze życzenia dla naszego administratora i człowieka pogotowie, pomocnika i niestrudzonego tłumacza z "netowskiego" na "nasze" . sto lat, sto lat , ,