Turzyca palmowa Aureovariegata, 10 szt zamówiłam, wszystko popakowane w gazety
i bez doniczki, trochę teraz mam problem, bo nie mam kiedy wsadzić, a podlewać trzeba
w kuchni też stoją, z tyłu siebioldiana Elegans
Chyba nie szybko, mam totalnego lenia i wręcz niechęć do ogrodu, nic nie robię, a potem gryzie mnie sumienie, jak patrzę, co trzeba zrobić
dobrze, że maz coś robi, jak skosi, od razu lepiej
lilie i liliowce kwitną na całego
w większości z trawami mam je połączone
błąd tylko taki, że wredne trawy tak wielkie rosną, ze mi cisy zarastają, trzeba wiosną to będzie przerabiać
tych lilii nie lubię, jak mogłam je kupić
ale co rok są niezawodne
te cudne
i liliowiec też ładny
Nie mam żadnych pretensji, problemowej nie chcę, zresztą nie ma miejsca, musze powalczyć z tym, co mam, a od tygodnia nic nie robię w ogrodzie, same chwasty, bajzel, do cięcia wszystko
nic mi się nie chce
ta róża też bez nazwy, gdzies posiałam
a śliczna, rok temu ją przesadzałam, jest koło stożka, któy cięłaś
Robię identyczny eksperyment , u mnie co roku wyrasta jakiś dzikus ale teraz bardzo nisko prawie w ziemi, więc postanowiłam zobaczyć co z tego będzie. Na sto procent to róża pnąca, przyrost jest gruby ma już ok 0,8-0,9 m. Jeśli okaże się być czymś ciekawym przysypie ziemią i spróbuje ukorzenić przez okłady W Twoim ogrodzie jak zwykle pięknie
Ja ją lubię, ale kontroluję
No niby tak, ale zanudzam
Tawuła Gold Carpet przycięta, a jednak kwitnie
w tle właśnie tojeść
a w donicach te same kwiaty, co rok temu, jak przekwitały, to siałam i są
pachnące
fajne, ale nie wiem co
Tak, na pewno, nazwa zgubiona.
Kwiat juz opadł, deszcze robią swoje.
Sporo mam róż w ilości, odmian chyba też, alem nieporządna ogrodniczka i nie mam spisu wszystkich.
tegoroczna Fairy, coś jej zżarło pąki, ale sa nowe
i inne tegoroczne
nazwy mam
kolor ich śliczny
aparat przekłamuje i pachną
są pod tujami
za rok liczę na nie
Josephine Bruce
Ena Harkness
Josephine Bruce ma kolor wina, aksamitna i z ciemnymi, prawie czarnymi brzegami
Navi a powiedz, czy giganteus nie przerasta ci cisów? Ja też przed moimi chciałam coś posadzić (np. berberys erecta) ale nie wiem czy to trawsko go nie zje ;-(
A jednak to chyba jest proste, ja moczyłam w ukorzeniaczu, ale można do ziemniaka i do ziemi. Termin tylko miałąm nieodpowiedni, ale mam 2 laguny
A moja jedna Nostalgia przemieniła się w inną różę, dziw!
2 z kolei posadzone za blisko stożka cisowego i do przeniesienia, na dodatek zarastają je jeżówki.
oto one, nadal idą pąki, tylko nawóz muszę dać, bo jak była susza, to listki nie takie, nowe po deszczach ok
Renia
a ta u mnie kupiona NN
co to może być za róża???
Nie, przy ławce z hortensjami, mają ogromne liście, 3 nowe wyszły
szybko muszą rosnąć, aby hortensje je nie zakryły
wiosną tam mało kwitnie, więc pasują tam
a róże i hortensje i rodki z azaliami czekają na nawóz, a ja ciągle na bakier
Faktycznie, piękne, zdrowe egzemplarze. Nie wiem czemu jak ostatnio tam wchodziłam pojawiło mi się nie w polskim języku, dlatego pytałam,czy to zagraniczna stronka. Lecę zerknąć jeszcze raz.
Edit. Byłam, wszystkie, które mam na liście są niedostępne i przyjmują zamówienie na jesień heh no cóż widzę znów siłę ogrodowiska .