Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

Magda70 12:52, 03 sie 2016

kasia_w napisał(a)
lubię limki

Ja też.

Takie fajne się bombiaste robią
Magda70 12:55, 03 sie 2016

kasia_w napisał(a)

Nie będzie latać za bardzo? Oczywiście ją przytwierdzę

Czarna lub brązowa to i w oczy za bardzo nie będzie się rzucać. Myślę, że spoko.
Sebek 13:12, 03 sie 2016

A ja nie pójdę Twoim tropem... Skoro ma być tam wszystko rozwalone w przyszłym roku to może zrób kancik przed różami, a te chwasty po prostu traktuj kosiarką? I tyle... Po co kombinować ze szmatą...
kasia_w 13:18, 03 sie 2016

Sebek tak właśnie robię i mam dość. Wydaje mi się, czytaj- mam nadzieję, że zostanie mi całe to przedpłocie, a może ciut więcej nawet, bo droga na planach jest przesunięta bardziej wgłąb drogi- chyba rozumiesz o co mi chodzi?

Strasznie mnie te chwasty wkurzają

Swoja drogą to powinnam najpierw sprawzdzić cenę włókniny...
Magda70 13:20, 03 sie 2016

100 metrów kosztuje 100 zł . Tej czarnej. Chwasty koszone też pięknie nie wyglądają. A jednak trzeba je kosić. Matę się rozłoży i prawie z głowy kawałek ziemi.
Zagajanka 22:01, 03 sie 2016

kasia_w napisał(a)
Tak mnie zabudowali
to widok trochę na bok,na stronę sąsiadów, z przodu za płotem mam taki sam budynek, widać kawałek ogromnego dachu. I nawet zdjęć brak, chyba go omijam obiektywem podświadomie

tutaj stan z wiosny. białe bloki sa daleko, a wyglądają jakby były zaraz, a przed nimi ten jeszcze nieotynkowany jest dosłownie kilka metrów za moim płotem jak widać, kończy się na wysokość jakiejś 1/3 płotu potem jest parking. Parking nie zasłania widoku, ale te auta- już czuję co to będzie...

Danusiu, jeśli pamiętasz, tam są drzewka 3 umbry i pissardi w narożniku działki. Ale jeszcze zbyt małe mają korony, żeby cokolwiek zasłonić

U nas w Kobierzycach wg planu zagospodarowania dzialki maja min 1500 m2, dodajac ze ziemia ostatnie lata tu kosztuje 100-180 zl za m2, chetnych do budowania sie brakuje, dlatego mam wokol pola z jednej strony chwale taka samotnie, z innej zas chwasty z pol to moje najwieksze utrapienie w ogrodzie
Dorota123 22:16, 03 sie 2016

Rabatki masz śliczne, ale rzeczywiście duże domy w sąsiedztwie to niezbyt atrakcyjne widoki.
Madzenka 22:25, 03 sie 2016

Kasia
Kup najtańszą szmatę jaką znajdzies , obsyp to kora, będzie spokoj z chwastami. Miałam to samo z przedpłocieM, wysypałam żwirkiem i dwukrotnie musiałam żwir od nowa kupować. Co zrobiliśmy to znów kopali, najpierw drogę, potem ciągnęli szersze rury z wodą. ....Z doswiadczenia wiem, ze chwastom bez szmaty nie dasz rady.

Ps. Za kazdym razem gdy spoglądam u mnie za płot widę czarna wizje bloków za nim....dlatego ciągnę zywopłot grabowy maksymalnie wysoko.....
kasia_w 22:30, 03 sie 2016

Zagajanka napisał(a)

U nas w Kobierzycach wg planu zagospodarowania dzialki maja min 1500 m2, dodajac ze ziemia ostatnie lata tu kosztuje 100-180 zl za m2, chetnych do budowania sie brakuje, dlatego mam wokol pola z jednej strony chwale taka samotnie, z innej zas chwasty z pol to moje najwieksze utrapienie w ogrodzie

U nas cena metra2 to 180-200 ale można budować na duzo mniejszej działce 7-8 arow.Stąd ten ruch
kasia_w 22:37, 03 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Kasia
Kup najtańszą szmatę jaką znajdzies , obsyp to kora, będzie spokoj z chwastami. Miałam to samo z przedpłocieM, wysypałam żwirkiem i dwukrotnie musiałam żwir od nowa kupować. Co zrobiliśmy to znów kopali, najpierw drogę, potem ciągnęli szersze rury z wodą. ....Z doswiadczenia wiem, ze chwastom bez szmaty nie dasz rady.

Ps. Za kazdym razem gdy spoglądam u mnie za płot widę czarna wizje bloków za nim....dlatego ciągnę zywopłot grabowy maksymalnie wysoko.....

Marzenko przedpłocie zrobiliśmy dziś w szalonym tempie.Kosztowało 61,50 zł i cały wieczór pracy.Chwasty jednak wyrwalismy a nie skosilismy. Tylko niedobitki przy drodze potraktowalam rondupem.Polozylismy agrowloknine nie najtańsza ale taka jaka mieli w najbliższym sklepie. Póki co jestem zadowolona,jak będzie droga wyrownam i obsadzie.
Oby Twoja wizja się nie zisciła
Sobotnia giełdę odpuszczam