Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 12:06, 03 sie 2016

Trochę fotek. Nowa róża Rosengarten Zweiubrucken zaczyna powtórnie kwitnąć. Schlebiam sobie że ładnie wygląda przy Novalis, a długo szukałam towarzystwa odpowiedniego dla Novaliski. Bidulka ma teraz tylko 2 kwiaty ale w przyszłym sezonie będzie czad Są tam jeszcze ciemnofioletowe ostróżki ( nie kwitną jeszcze), na dole szałwie blau konigin i przywrotnik.Proso rózgowate i brązowe buchani

kasia_w 12:10, 03 sie 2016

rojniczek zakwitł

kasia_w 12:12, 03 sie 2016

lawenda powoli kończy, perowskia szaleje prawie na leżąco A rośnie praktycznie w piasku i kamieniach...

kasia_w 12:12, 03 sie 2016

lubię limki
kasia_w 12:15, 03 sie 2016

przedpłocie w formie zjadliwej

kwitną Therese Bugnet
kasia_w 12:22, 03 sie 2016

oraz przedpłocie w formie prawdziwej

Poradzcie mi proszę co mam zrobić z tym pasem chwastów przed różami. Krążą plotki, że od dawna zapowiadana droga ma być robiona w przyszłym roku. W tym sezonie na pewno kończyć przedpłocia nie będę, bo nie chcę strat budowlanych. Nie wiem nawet czy moje róże przetrwają, jakby co przykuję się do płota w ich obronie

W każdym razie chciałabym w przyszłości uporządkować te nasadzenia, na przykład bukszpanową obwódką przed różami, albo berberysową - admiration np. W tej chwili mam tam pas chwastów i błota drogowego po deszczach. Roundup odpada, bo mi zniszczy róże przy okazji. Mam na części kartony, ale już się okolica ze mnie śmieje, że w kartonach mieszkam

Co więc na te chwasty- może tą mocną szmatę czarną położyć? będzie to trochę lepiej od kartonów wyglądało...
Jest tego ponad 20 m. jakieś 1,5-2 m szerokości

kasia_w 12:27, 03 sie 2016

jazzy napisał(a)

Ja postanowiłam że nie będę się już bawić w jednoroczne roślinki. Za dużo z tym roboty. A i efekt nie zawsze taki jakbym oczekiwała.
Moja rutewka też kwitnie
Twoje są piękne!

A ja się będę bawić w jednoroczne, i to pewnie co sezon. lubie zmieniać dekoracje, z drugiej strony, niewiele mi już innego ziela do posadzenia zostało..
kasia_w 12:31, 03 sie 2016

Znacie to? bo ja nie znałam- tytoń ozdobny, kupiony na straganie. Like it

aga_pe 12:38, 03 sie 2016

Kasia, jak na rok, to nawet ta cieńsza szmata się nada. Po co przepłacać, jak za rok to zerwiesz
kasia_w 12:45, 03 sie 2016

aga_pe napisał(a)
Kasia, jak na rok, to nawet ta cieńsza szmata się nada. Po co przepłacać, jak za rok to zerwiesz

Nie będzie latać za bardzo? Oczywiście ją przytwierdzę