Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

gobasia 13:43, 30 lip 2016

Marga napisał(a)
Mam chyba 2 rodzaje jeżówek Myślicie że to te same?

Myślę ,że nie ...ja też tak mam jedne mają płatki opuszczone do dołu ,takie spódniczki ....a drugie jakby ciemniejsze i płatki ułożone bardziej poziomo
Dominika11 20:55, 30 lip 2016

ależ piękne widoki

też mam silverki, ale moje się coś pokładają, może dlatego, że są mniejsze niż twoje, albo coś je przygniotło do ziemi - twoje śliczne
Freya 13:30, 31 lip 2016

Miałam problemy przez tą moją mini agroturystyką na stronie , więc sza..... Dzięki za miłe słowa. Ogród ma 14 lat , a ja jestem amatorką w tej dziedzinie i różnie mi wychodzi w ogrodzie.Widzę, że tez masz różne ciekawe rośliny np. perowskię. Bardzo ją lubię. Wyślę zdjęcia swojej "perowskiej", tylko muszę jej pstryknąć fotkę.Pozdrawiam.
ag_zie 09:39, 01 sie 2016

Wycieczki zazdraszczam a plac zabaw świetny!
Freya 17:09, 02 sie 2016

Witaj, masz urokliwe rabaty i wiejskie klimatu. Pieknie...
Freya 17:09, 02 sie 2016

Witaj, masz urokliwe rabaty i wiejskie klimatu. Pieknie...
Jana 17:57, 02 sie 2016

Bardzo fajna wycieczka ja też wysiałam jeżówki ale z jednej paczki nasion i wyglądają tak samo, ale myślę, że to jednak jedna odmiana.....masz bardzo ładne silverki, jeszcze ich nie mam ,
Marga 13:03, 03 sie 2016

iwka napisał(a)
ja się dzisiaj wkurzyłam, bo specjalnie rano się zerwałam i pojechałam do brico, miały być silvery tanie, no i były tylko kyushu, a tych nie chcę muszę polować dalej

budowlę uwielbiam, tęsknię za swoją

ja bym się swojej chętnie już pozbyła
To trzymam kciuki żeby udało Ci sie kupić jak najkożystniej i jak najładniejsze.

Moje takie kupiłam na jesieni

Zdjęcie z wczoraj

Basilikum napisał(a)
zostawic

jak to sie staro poczulas, bylas przeciez dopiero drugi raz w Wieliczce
ja to malo statystyczna, bo nie bylam jeszcze ani razu. Wybieram sie od kilku lat

Dzięki za głos Z jednej strony nie chcę przedobrzyć, a z drugiej przed hortkami jest dużo miejsca i wydaje mi sie trochę smutno Sama juz nie wiem
Staro, bo do emerytury mi bliżej niz w drugą stronę

olga80 napisał(a)

mógłby być tam jakiś kolor może żurawki albo hosty,albo rozchodnik ?

Właśnie o tych roslinach myślała i jeszcze o trawach: Amoazon Mist, Carex ice Dance lub hacone. Dzieki

gobasia napisał(a)

Myślę ,że nie ...ja też tak mam jedne mają płatki opuszczone do dołu ,takie spódniczki ....a drugie jakby ciemniejsze i płatki ułożone bardziej poziomo

Chyba masz rację...ta większa (od Ani) jeszcze po tych deszczach sporo urosła, a mniejsza to zginęła w stipie. Mam nadzieję, że ta większa obrodzi w sadzoneczki

Dominika11 napisał(a)
ależ piękne widoki

też mam silverki, ale moje się coś pokładają, może dlatego, że są mniejsze niż twoje, albo coś je przygniotło do ziemi - twoje śliczne

Dzięki Domi
Moje Silverki są niewielkie, zaledwie do kolan i to ich pierwsze kwitnienie.

anna_rawska napisał(a)
Ogród ma 14 lat , a ja jestem amatorką w tej dziedzinie i różnie mi wychodzi w ogrodzie.Widzę, że tez masz różne ciekawe rośliny np. perowskię. Bardzo ją lubię. Wyślę zdjęcia swojej "perowskiej", tylko muszę jej pstryknąć fotkę.Pozdrawiam.

Aniu, dziękuję za wizytę, bardzo mi miło
napisałam Ci na PW. 14 lat bycia ogrodnikiem, to juz nie taka amatorka z Ciebie Ogród masz śliczny!
perovskią widziałam, bardzo ładna.
Pozdrawiam serdecznie.

ag_zie napisał(a)
Wycieczki zazdraszczam a plac zabaw świetny!

Plac faktycznie im się udał Sama bym tam połaziła, tyko że się nie zmieszczę

Jana napisał(a)
Bardzo fajna wycieczka ja też wysiałam jeżówki ale z jednej paczki nasion i wyglądają tak samo, ale myślę, że to jednak jedna odmiana.....masz bardzo ładne silverki, jeszcze ich nie mam ,
Dzięki Jana. Moje jeżówki dostane Od Ani, od serca, bo rosną jak szalone. Drugie przyniosła mi skądś teściowa i straszne z nich zdechlaki. W przyszłym roku planuję więcej bo i owady mają z nimi niesamowitą frajdę. Wczoraj widziałam 3 motyle przepychające się na jednym kwiatku

Marga 13:14, 03 sie 2016

Chwaliłam się już, że ogrodówka NN mi kwitnie? Na mocny majtkowy róż

Wczoraj wku...am się na dynie ozdobne i wyciepałam je ze stipy i palibina i z drugiej strony z pięciorników. To najbardziej ekspansywna roślina w moim ogrodzie. Zaraz mi wszystko zadusi 3 pełne taczki pojechały na kompost.
Tu po czyszczeniu:

Wczoraj ścięłam swoją pierwszą dynię. Była juz ogromna i skórka zaczęła jej pękać.
amelia_b 13:28, 03 sie 2016

Marga napisał(a)

Wczoraj ścięłam swoją pierwszą dynię. Była juz ogromna i skórka zaczęła jej pękać.
Monika tu jest moc cudnie jest