Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:13, 02 kwi 2018

Do góry
Przeczytałam kilka stron wcześniej, że kupiłaś m.in. lilie
Ja też
Udało mi się dostać białe lilie Eyeliner, widziałam na żywo u mnie w Botaniku i bardzo mi się spodobały
Z wielkości cebul jesteś zadowolona?
Ja kupiłam u jednego sprzedawcy jesienią i były małe(dużo mniejsze niż rozmiar w opisie) a teraz u innego i są całkiem spore
Z liliami i daliami w tym roku trochę zaszalałam a co tam
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:22, 02 kwi 2018

Do góry
Kasiu, ale inne lilie jednak dają radę
Moja działka na Dębowym Lesie 11:38, 02 kwi 2018

Do góry
Aniu, kiedy mogę wsadzić lilie orientalne? Myślisz, że już teraz można wsadzić?
Od środy ma być już ciepełko
Ogródek Iwony II 17:32, 29 mar 2018

Do góry
Koniec narzekania. Pomidorki od kilku dni czekają na skiełkowanie. Trochę późno wysiałam, bo nie było decyzji, co zrobić z warzywniakiem...
Mój warzywniak, to zaledwie dwie rabaty - skrzynie i trzecia z truskawkami.
Zbyszek ma zamiar w sposób naturalny dostarczać sobie witaminę C. Ma zalecenia stosowania owoców aronii. No to posadziliśmy sadzonki od sąsiadki. Zanim będą nasze owocować, stołować się będziemy u sąsiadki
Zdecydowaliśmy się też na pomidory własne. Rok temu miałam koktailowe, teraz chcemy spróbować takich z folii...
Juz rok temu planowalismy postawić szklarenkę z poliwęglanu. Myślałam, ze uda się na wiosnę, wiem, ze się nie uda. Więc kupiliśmy tunel foliowy z all...
Wymierzyliśmy, że przy niewielkiej rewolucji zmieści się nam taki 2m x 3.5 m
W niedzielę poszliśmy na oględziny miejsca ...
Trzeba wysadzić róże - to te sadzone jesienią Boniki, które Zbyszek kupił przez pomyłkę. Zamiast posadzić żywopłot z buka przy kąciku wypoczynkowym, pójdą tam róże. A że nie pachną, dosadzę im lilie różowe
Trzeba też wysadzić klona, na jego miejsce pójdzie śliwka. Tyle wystarczy. A klon sunset red pójdzie na rabatę z miskantami i perovską. Ogród już się skórczył. Więc chyba to koniec planów sadzenia. Pozostanie mi jeszcze kilka trzcinników, nie jetem pewna, czy przed tunelem to dobre miejsce. I kilka babcinych liliowców, ale te zawsze można gdzieś upchnąć, może pójdą do donic ze skrzynek w tym roku, zanim im nie znajdę miejscówki... Może przed płotem posadzę przy bramie wjazdowej... Nie wiem...
Taki jest plan po rewolucji
Widok ogólny na całosć:

Widok na warzywniak

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:39, 28 mar 2018

Do góry
Fajne zakupy Lilie też mam w planach. Będę podglądać u Ciebie jak się będą rozwijały
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:20, 28 mar 2018

Do góry
Annak pewnie tak będzie, ale poczekamy z tym jeszcze co najmniej do przyszłego tygodnia, bo się nie zapowiada ocieplenie.

Za to dziś przyszły mi 2 paczuszki Jedna z promanalem, ziemią - na szczęście zanim pogoda się zrobiła i może uda się wstrzelić z opryskiem.

A druga paczucha wypełniona cebulami i kłączami na razie na korytarzu, bo tam chłodniej, ale chyba poczekają do przyszłego tygodnia na wsadzenie do donic i gruntu

A w paczce -
- lilie pojedyncze białe - Navona
- lila martagon- bardzo jestem ciekawa efektu
- lilie podwójne - 2 odmiany wzięłam
- kanny - 2 odmiany - będę mieć kanny pierwszy raz
- dalia White perfection i Cafe au lait
- jaskry białe - eksperymentalnie, bo nigdy nie miałam
- białe mieczyki
Anulajda w raju 17:03, 28 mar 2018

Do góry
OO do mnie też przyszła przesyłka z daliami (a oprócz nich lilie, mieczyki, jaskry, kanny )
Ogród z łezką II 09:08, 28 mar 2018

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasieńko fajnie że wątek ożył, lubię zaglądać do Ciebie. U nas jeszcze cały śnieg poprzedni nie stopniał a dzisiaj obudziłam się a tu znowu biało na dworze i cały czas pruszy śnieg- ja już go nie chcę. Czekam z ciekawością na nowy cycek, bo Ty tak wszystko masz przemyślane. Ja oczywiście na spontan idę. Kupiłam na targach 3 różyczki Aspirin i oczywiście nie wiem co mam z nimi teraz zrobić bo one z gołym korzeniem. A w B. kupiłam jakieś hortensje których nie mam 3 szt. tylko jestem ciekawa czy zgodne odmianowo. Buziaki gorące dla Was obojga

Teraz mam luźniejszy czas w pracy, to wykorzystuję na forum

Takie ilości śniegu, jak u Was...nie dziwota, że jeszcze nie stopniał! U nas już przestał padać i nawet po nim śladu nie ma

Niby wiem jak cycuś nr 2 ma wyglądać, ale co się urodzi...najpierw muszę po raz kolejny wykopać wszystko z tej wąskiej rabaty pod sąsiadami, a tam też lilie w ilościach hurtowych...nie za bardzo mam na to ochotę

Co to dla Ciebie 3 róże Gosiu!!! Masz kupę miejsca, zagospodarujesz A jakie te hortki? Ogrodowe, bukietowe, czy jakie?
Właśnie zimujące chryzantemy oglądam i kuszą mnie nieziemsko!!! Zbysiu tak nimi czarował jesienią, mam na nie wielką ochotę...tylko gdzie to sadzić???

Dla Was też buziolki i dla przewodnika przekaż pozdrowienia
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:14, 27 mar 2018

Do góry
Wianek ładny dostałaś☺
Lilie posadź jak Irenka radzi. piękne cebule.

U mnie już po śniegu. Od godziny pada deszcz.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:37, 27 mar 2018

Do góry
Wianek super a lilie jak giną, to lepiej w donicy bez dna i w grunt, jak podpędzisz
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:05, 27 mar 2018

Do góry
Agania - Dotychczas takich pełnych lilii nie miałam, najbardziej mnie ciekawi ta zielona. Mystery Dream
Kiedyś kupowałam na bazarku,niby pełne,a zazwyczaj były całkiem inne.

Kasiek - Ja zasadniczo takie lilie traktuję jak jednoroczne,mało kiedy mam na drugi rok.
Jedynie lilie Św.Antoniego rosną u mnie w łanie
Szmaragdowy Zakątek 09:04, 26 mar 2018

Do góry
kitek81 – a wiesz, że możesz mieć rację…to chyba lilie.
Grzech by było nie skorzystać z tak pięknej pogody, bo ja tylko mam weekendy ogrodowe.
Ogród od razu inaczej wygląda, a przedpłocie po sprzątnięciu tego całego syfu nawet takie jakoś wiosenno-świąteczne się zrobiło.

AnnaCh – wiesz Aniu, Ty masz ogród pod domem, więc w każdej wolnych chwili, korzystając z pogody, możesz wyskoczyć na godzinkę do ogrodu. Ja czekam na weekend i ładną pogodę, a potem jak już wpadnę do „szmaragdowego” to ogarniam wszystko razem.

Kasya – no no…troszkę się na pracowałam – wszystko rano mnie bolało, ale warto było.
Mrozów nie ma, tylko lekkie przymrozki. Dziś rano do godziny 8 było -1ºC, potem już na plusie.

Margarete – z przygotowań świątecznych zostały mi tylko okna + firanki, ale to szarpnę w tym tygodniu. No i muszę zrobić jeszcze wiązanki na cmentarz – elementy składowe już mam, koncepcję też. Myk, myk wszystko ogarnę do środy i już będę świąteczna.
U mnie ciemierniki cieszą, za to żurawki i po tych ostatnich mrozach jakieś nie teges, ale myślę, że jak dostaną wiosennego słoneczka to się „wybiorą”.
Szmaragdowy Zakątek 22:29, 25 mar 2018

Do góry
A to nie lilie może?
Też się napracowałaś dzisiaj. Wszyscy dziś korzystali z pogody
Syfu po innych nie zazdroszczę.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:48, 25 mar 2018

Do góry
Fajny przezcik Reniu..
Lilie posadzisz do donic masz już takie?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:23, 25 mar 2018

Do góry
iwonadm napisał(a)
Renia ja kiedyś sądziłam lilie pod koniec lutego wyrosły

U mnie jeszcze miejscami leży śnieg,mam nadzieję że po świętach się osuszy na tyle,żeby popracować w ogrodzie.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:31, 25 mar 2018

Do góry
Renia ja kiedyś sądziłam lilie pod koniec lutego wyrosły
Ogród wśród pól i wiatrów 20:23, 25 mar 2018

Do góry
dominika_ napisał(a)
Witaj Jolu, piękna wiosna do Ciebie zawitała. Rodków szkoda, ale jest miejsce na coś nowego

Domi, mam lilie w pogotowiu, jakby coś !!
Ale liczę po cichu, że chociaż trzy rh się jeszcze ogarną
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:34, 25 mar 2018

Do góry
O kurde tak szybko pisałam bo spieszyłam się do wnuczków że zapomniałam do kogo pisałam i podziękowwałam nie tej osobie ha ha ale już naprawiam Gosieńko przepraszam .Biedna chodziłaś szukałaś a ja ........Głupota ha ha

Dziękuję Ci bardzo Przedewszystkim za upór cudowny .teraz podwójnie buziol mi się uśmiechmie!!!!

Lecę szukać Gosi >

Kupiłam na targach -----przetacznikowca,2 czosnki bordo , 2 goryczki , 3 lilie krzaczastei .
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:39, 24 mar 2018

Do góry
Kiermasz był nieźle zaopatrzony.
Ale kupiłam tylko pełne lilie i preparaty do bukszpanów.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:06, 24 mar 2018

Do góry
JoannA napisał(a)
A ja kupiłam tylko 3 pełne lilie, nawozy i oprysk na bukszpany.
Choć przyznaję że wiele roślin mnie kusiło, ale minister finansów był nieugięty

A co to za nawozy i oprysk na bukszpany?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies