Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 11:16, 29 mar 2018

Gosiu, to nie było fajne. Miałaś chociaż gdzie przycupnąć? Bo gdyby to było lato, można by się zatopić w ogrodzie, a tak ...
Zbyszek też we wtorek zapomniał kluczy od domu, gdy był w pracy, a synuś który z nim wynajmuje mieszkanie wyjechał na kilka godzin do Trójmiasta. Siedział biedak brudny i głodny po pracy przed domem i musiał czekać na powrót syna...
Dominika11 11:21, 29 mar 2018

dekoracje piekne

a wiesz, że też zastanawiam się ostatnio mocno nad wierzbą mandżurską te jej gałązki mnie powalają
Iwk4 11:23, 29 mar 2018

No zobaczcie sami tą moją wiosnę.
Oooo, taki widok mam z okna

Już wam zaoszczędzę resztę widoków zimowych krajobrazów, ale przebiśniegi wam pokażę.

Krokusów nie widać...
Wczoraj posadziłam bratki przed domem.

anbu 11:40, 29 mar 2018

Iwk4 napisał(a)

Śnieg sypie, sąsiad szufluje, a młody miał grabić przed płotem...
Właściwie wczoraj miał to zrobić, ale wyprosił, że dziś to na pewno zrobi, ha, ha

Ha ha świetne, Młody pewno miał przeczucie
Macham Iwonko prawie wiosennie i przedświątecznie
Dominika11 11:40, 29 mar 2018

przebisniegi piekne, snieg już mniej

ja powsadzałam prymulki i stokrotki do donic na parapecie za oknem i chyba mi pomarzły po ostatnich mrozach
Iwk4 11:52, 29 mar 2018

Dominika11 napisał(a)
dekoracje piekne

a wiesz, że też zastanawiam się ostatnio mocno nad wierzbą mandżurską te jej gałązki mnie powalają

Kilka razy próbowałam z sadzonek od sąsiadki. Ładnie się ukorzeniała, a potem w środku lata padała... Nie wiem, dlaczego...
margaretka3 11:59, 29 mar 2018

Iwk4 napisał(a)
Gosiu, to nie było fajne. Miałaś chociaż gdzie przycupnąć? Bo gdyby to było lato, można by się zatopić w ogrodzie, a tak ...
Zbyszek też we wtorek zapomniał kluczy od domu, gdy był w pracy, a synuś który z nim wynajmuje mieszkanie wyjechał na kilka godzin do Trójmiasta. Siedział biedak brudny i głodny po pracy przed domem i musiał czekać na powrót syna...

Niestety nie, mąż miał wrócić następnego dnia, więc musiałam jechać część drogi, mąż część i jakoś się spotkaliśmy na trasie. Nie było wyjścia, dzieci głodne, bez obiadu, i jęczące, że mają dużo nauki, bo następnego dnia sprawdziany. Tak bywa. Ostatnio mam dużo przygód, brak kluczy to i tak pikuś
Iwk4 13:43, 29 mar 2018

Gosiu, trzymam więc kciuki za same przyjemne przygody
Mysza 14:34, 29 mar 2018

Hej Iwonko.
Wianki śliczne

U nas też wczoraj padał śnieg, ale u Ciebie jest białobrrr...
Musimy przegonić zimę. Może dorobimy jej klucze..hi,hi.
Iwk4 17:32, 29 mar 2018

Koniec narzekania. Pomidorki od kilku dni czekają na skiełkowanie. Trochę późno wysiałam, bo nie było decyzji, co zrobić z warzywniakiem...
Mój warzywniak, to zaledwie dwie rabaty - skrzynie i trzecia z truskawkami.
Zbyszek ma zamiar w sposób naturalny dostarczać sobie witaminę C. Ma zalecenia stosowania owoców aronii. No to posadziliśmy sadzonki od sąsiadki. Zanim będą nasze owocować, stołować się będziemy u sąsiadki
Zdecydowaliśmy się też na pomidory własne. Rok temu miałam koktailowe, teraz chcemy spróbować takich z folii...
Juz rok temu planowalismy postawić szklarenkę z poliwęglanu. Myślałam, ze uda się na wiosnę, wiem, ze się nie uda. Więc kupiliśmy tunel foliowy z all...
Wymierzyliśmy, że przy niewielkiej rewolucji zmieści się nam taki 2m x 3.5 m
W niedzielę poszliśmy na oględziny miejsca ...
Trzeba wysadzić róże - to te sadzone jesienią Boniki, które Zbyszek kupił przez pomyłkę. Zamiast posadzić żywopłot z buka przy kąciku wypoczynkowym, pójdą tam róże. A że nie pachną, dosadzę im lilie różowe
Trzeba też wysadzić klona, na jego miejsce pójdzie śliwka. Tyle wystarczy. A klon sunset red pójdzie na rabatę z miskantami i perovską. Ogród już się skórczył. Więc chyba to koniec planów sadzenia. Pozostanie mi jeszcze kilka trzcinników, nie jetem pewna, czy przed tunelem to dobre miejsce. I kilka babcinych liliowców, ale te zawsze można gdzieś upchnąć, może pójdą do donic ze skrzynek w tym roku, zanim im nie znajdę miejscówki... Może przed płotem posadzę przy bramie wjazdowej... Nie wiem...
Taki jest plan po rewolucji
Widok ogólny na całosć:

Widok na warzywniak