posłuchałam wiosną Katki i mam teraz takie śliczne misiaczki
penstemony mają śliczne listki
zaczynają maki na dużym ogrodzie
dzwonki brzoskwinio listne
Oooo!...Następny świetny patent by LyraBea Paletę na linie juz od Ciebie zgapiłam i świetnie się sprawdza Pięknie równa, rozbija gródki ziemi, nawet wyciąga kamienie, a co najważniejsze 15 min pracy dziennie i chwasty nie mają szans
Ja mam grabki do trawnika takie: https://www.obi.pl/decom/product/LUX_Grabie_do_trawy_g%C5%82owica_72_cm/1375583
Też jeszcze nie siałam trawy. Czekam aż teren mi osiądzie, bo troszkę ziemi nawiozłam w jednym miejscu i dalej jest tam zbyt miękko .
A tak wogóle, to zaglądam do Ciebie regularnie i nie mogę wyjść z podziwu jak Ty dajesz radę sama obrobić taki wielki teren!
Buziaki zostawiam
Mirella powoli się zapełnia. Marzy mi sie taki busz, brakuje mi traw. U Ciebie podpatruję, masz piękne. Na razie fundusze mi nie pozwalają na zakupowe szaleństwa
Róże okrywowe posadzone w murku-donicy powoli rozkwitają. Mają niewielkie kwiaty choć w opisie wydawało mi się, że będą nieco większe. Muszę to sprawdzić.
Patrzcie jaka niespodzianka. Mam w tym roku jazdę na białe kwiaty. A mam rabatę z liliowcami, żółte i pomarańczowe. Nie wiem jakie odmiany, przed Ogrodowiskiem nie zapisywałam. Aż tu nagle dziś zakwitł pierwszy... na biało. Nie wiem skąd się tam wziął ale mnie ucieszył Piękny jest
Już się trochę gubię co wam pokazywałam, a czego nie. Jeżeli będą powtórki, to wybaczcie.
Bloom of Ruth - chociaz nie do konca w moim guscie, bo za bardzo łososiowa, ale kolejne tłoczenia ma już jaśniejsze, ma piękny kształt róży herbacianej, więc na razie u mnie zostaje
Ta róza była pomyłką sprzedającego - miała być kolejna Bonica, jest ona. Nie żąłuję, bo piękna! Tylko ciekawa jestem jej nazwy. Ma ciemne listki z bordowymi gałązkami i dość duże, pełne, sztywne kwiaty.
Wiem,że zdjęcia,które wkleję będą nieogrodowiskowe ,ale to historia powstawania mojego ogrodu. Fotki robocze,na których widać mikre nasadzenia bez efektu (póki co mam nadzieję).
Rośliny,które rosną w danym miejscu bo tu plewione i w tym miejscu nie zapomnę ich podlać ,ale to nie jest ich docelowe miejsce.. itd..
żurawki zacieniane doniczkami i tak samo 3 krzaczki szałwii..