Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:45, 14 lip 2016

a to bylinowa ale dopiero zaczyna kwitnac

ZieloneWrota 20:45, 14 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

U mnie w końcu popadało ale naprawdę niewiele, teraz jest dosc silny wiatr ale bez deszczu, zeby tylko nie było gorzej.

Bogdziu, u mnie opady deszczu praktycznie non stop, jest tak mokro że nic nie da się w ogrodzie zrobić, a do tego jeszcze wiatr jest nieprzyjemnie , macham.
Kasya 20:47, 14 lip 2016

to wszytko rudbekie ?
bo te na dole to jak jezowki...

wrzucilam u siebie twoje floksy
Bogdzia 20:48, 14 lip 2016

jankosia napisał(a)
Bogdziu, twój klonik dojrzał po prostu Zobacz co w Rogowie się dzieje- pod każdym klonem palmowym dywanik siewek. I będzie tak pewnie za parę lat u ciebie a wśród siewek znajdziesz inne niż twój duży i będziesz miała fajne niespodzianki I podzielisz się zapewne tymi siewkami z jakimś wielbicielem/ką klonów co? Ja też przytargałam sobie przedwczoraj zdobyczną siewkę klonika, ale nie wiem jeszcze jaki to- dołączy zapewne do klonikowego przedszkola

Nie zauważyłam tych siewek w Rogowie ale sie nie przyglądałam . Masz rację ze on dojrzał i nasiona maja siłę do wzrostu wiec trzeba bedzie im pomóc i ziemie przygotowac bo w trawniku nawet jak wyrosną to m skosi. Jedna wielbicielkę klonów znam i chętnie sie podziele a nawet ten pierwszy jej oddam albo nasiona.
Bogdzia 20:50, 14 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Nie wróciła...jaja bez żadnej ochrony na palącym słońcu Wczoraj rano już je coś zjadło, skorupki rozwlekło...na pewno jajeczka po dwóch dniach, w takich warunkach, były zupełnie niezjadliwe...a jednak

Kasiu szkoda ze nie wróciła , musiała sie bardzo przestraszyc a jaja tylko dla człowieka nie mają wartosci a chętnie zjedza je lisy i ptaki drapieżne.
Bogdzia 20:52, 14 lip 2016

Urszulla napisał(a)
Ciekawie z tym klonem U mnie coś nie chce rosnąć, muszę mu chyba stworzyć lepszy klimat. Cały sezon myślę gdzie i nie wymyśliłam.

U mnie leje od wczoraj w nocy, prawie non stop

Posadz w osłoniętym miejscu i będzie rósł.U mnie ogród podlany deszczu sporo spadło w poprzednich dniach ale nie tyle co gdzie indziej ale mi wystarczy. Dzis troszke tylko padało.
Bogdzia 20:54, 14 lip 2016

danuta_szwajcer napisał(a)

Cudnie Liliowce też masz piękne U nas ani z aparatem wyjść bo tak leje cały czas a u Ciebie czytam dalej sucho?

Ja dzis wychodziłam do ogrodu , zdjecia robiłam, tylko krótkie chwile były z deszczem ale mam w ogrodzie trawe to ona po deszczu długo mokra i trzeba tylko w gumowych butach wychodzic.
Bogdzia 20:58, 14 lip 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Bogdziu, u mnie opady deszczu praktycznie non stop, jest tak mokro że nic nie da się w ogrodzie zrobić, a do tego jeszcze wiatr jest nieprzyjemnie , macham.

Agata ze 3km mamy do siebie , wiem że u Was zawsze duzo wiecej deszczu niz u mnie , zawsze tak jest.A w A jeszcze wiecej pada i WG tez. Dzis mogłam byc w ogrodzie ile chciałam , dwa razy po krótkim deszczyku było ale wcale nieduzym ale wieczorem faktycznie wiatr dosc duzy jest.
Bogdzia 20:59, 14 lip 2016

Kasya napisał(a)
to wszytko rudbekie ?
bo te na dole to jak jezowki...

wrzucilam u siebie twoje floksy

Wszystko rudbekie a te ostatnie to bylinowe, ładnie wyglądaja jak kwitna ale bardzo sie rozsiewaja , wszystkie bardzo się rozsiewają.Idę zobaczyc.
jolanka 21:08, 14 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Ja lubię liliowce ale uczciwie mówię że nie pasuja do niektórych ogrodów, np mówiłam to Madżence i sama tez doszła do tego wniosku. Jolu na targi będe jeździc jest wiec szansa na spotkanie i wtedy mogę Ci przywieźc jakies liliowce.

Bogdziu, z największa przyjemnością Cię poznam osobiście
A i owszem, jesli będziesz miała na zbyciu

Zdjęcia robisz nieziemskie, te kolory rudbekii, motyle są fantastyczne Wyobrażam sobie jak to musi wyglądać w rzeczywistości
Nie wiedziałam, że klony sie rozsiewają Będę szukać

Dałam u siebie zdjęcia nowo-kupionych różyczek