Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jankosia 13:25, 14 lip 2016

Bogdziu, twój klonik dojrzał po prostu Zobacz co w Rogowie się dzieje- pod każdym klonem palmowym dywanik siewek. I będzie tak pewnie za parę lat u ciebie a wśród siewek znajdziesz inne niż twój duży i będziesz miała fajne niespodzianki I podzielisz się zapewne tymi siewkami z jakimś wielbicielem/ką klonów co? Ja też przytargałam sobie przedwczoraj zdobyczną siewkę klonika, ale nie wiem jeszcze jaki to- dołączy zapewne do klonikowego przedszkola
Kindzia 15:49, 14 lip 2016

Nie wróciła...jaja bez żadnej ochrony na palącym słońcu Wczoraj rano już je coś zjadło, skorupki rozwlekło...na pewno jajeczka po dwóch dniach, w takich warunkach, były zupełnie niezjadliwe...a jednak
Urszulla 17:00, 14 lip 2016

Ciekawie z tym klonem U mnie coś nie chce rosnąć, muszę mu chyba stworzyć lepszy klimat. Cały sezon myślę gdzie i nie wymyśliłam.

U mnie leje od wczoraj w nocy, prawie non stop
danuta_szwajcer 19:58, 14 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Wstawiłam sporo ,,bałaganiarskich" zdjęc to teraz choc jedno ładniejsze. Pojawiły sie motylki.

Cudnie Liliowce też masz piękne U nas ani z aparatem wyjść bo tak leje cały czas a u Ciebie czytam dalej sucho?
Kasya 20:04, 14 lip 2016

jankosia napisał(a)
Bogdziu, twój klonik dojrzał po prostu Zobacz co w Rogowie się dzieje- pod każdym klonem palmowym dywanik siewek. I będzie tak pewnie za parę lat u ciebie a wśród siewek znajdziesz inne niż twój duży i będziesz miała fajne niespodzianki I podzielisz się zapewne tymi siewkami z jakimś wielbicielem/ką klonów co? Ja też przytargałam sobie przedwczoraj zdobyczną siewkę klonika, ale nie wiem jeszcze jaki to- dołączy zapewne do klonikowego przedszkola

jankosiu..dlaczego na pw nie odpowiadasz
jankosia 20:31, 14 lip 2016

Kasya napisał(a)

jankosiu..dlaczego na pw nie odpowiadasz

Bo odłożyłam na później i... zapomniałam. Już odpowiedziałam
Bogdzia 20:33, 14 lip 2016

Krys napisał(a)

No masakra z tym deszczem, u mnie za duzo u Ciebie za malo,cisnienie chyba spadlo dwie kawy nie pomagaja,buziaki zostawiam

U mnie troszkę w końcu popadało ale naprawdę niewiele, teraz jest dosc silny wiatr ale bez deszczu, zeby tylko nie było gorzej.
Bogdzia 20:35, 14 lip 2016

Agania napisał(a)

Piękny pokaz Liliowców
Bogdziu przypomnisz mi jak się nazywa ten liliowczyk, zapomniałam sobie, ale muszę go sobie kupić

Niektóre siewki klonów, trafiają się ładniejsze od oryginałów, ale to widać po jesiennym przebarwieniu

Liliowiec to Kwanso ,jeden z moich ulubionych.No to jak tak mówisz o klonach to trzeba zacząc ich wysiewanie.
Bogdzia 20:40, 14 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Za to fotek cudnych cała masa Piękne liliowce , a ta rudbekia miodzio

Fotek to ja sporo robię. O której rudbeki mówisz jednorocznej czy bylinie?Te jednoroczne lubią motyle a bylin nie lubią ale za to ładnie wyglądają i sie nie wykładaja jak jednoroczne. Takie jednoroczne to na Twoją łąkę dobre by były bo się same wysiewaja ale może jednak nie byłyby dobre bo kwitną w czasie gdy łąkę trzeba kosic. W kazdym razie to rosliny jak liliowce , kwitną i nic od człowieka nie wymagają.Kilka moich rudbekii

Bogdzia 20:43, 14 lip 2016