Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 10:43, 14 lip 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Nie wiem co z moją stipą się dzieje ale bardzo słabo mi rośnie nie wiem czy zakwitnie i będę miała nasionka.

Mirko, w tamtym roku też miałam bardzo niską stipę, tak między 30 a 40 cm miała, a wszystka zakwitła Ma jeszcze czas na kwitnięcie.
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:42, 14 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)

Udało mi się z kilkoma patyczkami hortek w ubiegłym roku.
Mam już spore krzaczorki. sadziłam bardzo dużo, prosto do ogrodu, tak jak Irenka radziła ciężko się ukorzeniają. Mnóstwo miało listki nawet a latem mi padły.

Agata - to super że choć kilka przetrzymało.

Wiadomo- u Irenki ziemia dobra, a i Ona rękę ma do roślin. w ciężkiej ziemi to trzeba cierpliwości i porażki umieć znosić.

Róża piękna.
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:41, 14 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)

Udane zakupy, zwłaszcza interesująca ta pęcherznica i forsycja, ciekawa jestem, jak się będą sprawować
Moja działka na Dębowym Lesie 10:40, 14 lip 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ja też je lubię i to bardzo
Liliowiec cytrynowy

Wszystkie kwiaty ładne ale to zdjęcie chwyciło mnie za serce
Blyxa i elipsa 10:40, 14 lip 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
I moja miłość - lawenda

Słoneczka w lawendzie...też ja kocham jedną już ścięłam i czeka na woreczki.
Lawenda - Lavandula 10:39, 14 lip 2016

Do góry
Gosiu, dzięki . Dobrze, zetnę po kwitnieniu, ale ta kulka to na jaką wysokość? Niebieska czy czerwona linia, a może jeszcze jakoś inaczej?

Chatka Baby Jagi 10:37, 14 lip 2016

Do góry
Hej Agacia... Prace posuwają się pomalutku, jest już podłoga, obite są już trzy ściany i daszek, niestety nie zrobię teraz zdjęć bo leje... :/

A tu kilka jeszcze z wczoraj...
Ratowane różyczki... wreszcie się odwdzięczają... szczerze nie lubię czerwonych, ale żal mi ich było i tak ładnie teraz kwitną... tylko jakoś nie mogę im miejsca u siebie znaleźć... nie wiem z czym je skomponować... Myślałam o takim zestawieniu lub takim

W oflisowym ogrodzie 10:36, 14 lip 2016

Do góry
Uwielbiam tą pomarańczową żarówkę Fotka nie oddaje jej blasku

Ulewa po zasianiu trawnika 10:35, 14 lip 2016

Do góry
Witam,

Parę tygodni temu prosiłem Państwa o rady w jaki sposób zasiać trawę na starym trawniku. Po 3 tyg. walki jakoś mi się to udało ale ..... 2 nawałnice i efekt poniżej. Co teraz zrobić ? Od nowa wszystko ?

Bardzo proszę o porady.

Pozdrawiam
Szymon

W oflisowym ogrodzie 10:33, 14 lip 2016

Do góry
Mój nowy nabytek, ostatnia sadzonka lekko sfatygowana ale mam nadzieję, ze się odbuduje Miskant Silberspinne
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 10:32, 14 lip 2016

Do góry
incrediball

endless summer

Bela

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:31, 14 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Kostka kupiona chwilę temu odleżała swoje i doczekała się w końcu.
Ułożyłam przy słupie od razu inaczej.
Namęczyłam się bo strasznie sucho i okrutnie twarda ziemia.

Ciężka praca, podziwiam. Róże piękne, ale chyba po nocy foty robisz
Czy na słup nie chcesz coś puścić, np hortensję pnącą, ja taki słup mam na wprost okien salonu, straszył okropnie, odkąd jest na nim hortensja pnąca, mam inny widok.
Fajnie, ze jednak coś z hortek jest, u mnie też nie wszystkie się przyjmują, ale co rok coś i to frajda
W oflisowym ogrodzie 10:30, 14 lip 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
A ja myślałam, że jestem upychacz....pięknie masz w ogrodzie, baaardzo lubię jak jest ciasno i jedno się z drugim przenika.
U Danusi też jest na gęsto i wszystko pięknie rośnie tak jak u Ciebie...wniosek....rośliny tak wolą

Pytałaś mnie u mnie o lilaka....możesz pokazać swojego, bo nie wiem czy te moje pączuszki mi nie marnieją.
Jakbyś mogła jeszcze podpowiedzieć gdzie go posadziłaś....bo ja planowałam na wystawie południowej więc chyba ok, tylko martwię się czy mi wietrzysko go nie połamie. Usztywniałaś go czy rośnie w osłoniętym miejscu?

Sylwia lubię mieć gęsto na rabatach i widzę, że takie ogrody/rabaty najbardziej przyciągają moją uwagę
Pisałam już u Ciebie ale powtórzę, u mnie rośnie przed domem na stronie wschodniej całkowicie osłonięty od wiatru.
Poszłam mu cyknąć fotki, leje jak z cebra więc są takie na szybko,
a i kwiatki już są dwa, w tamtym roku było dużo więcej

Ze starych kwiatostanów wychodzą młode lisie, ale nie wszystkch

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:27, 14 lip 2016

Do góry
a tak na marginesie to moje zawilce wiosenne pogłupiały...
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:26, 14 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

A jak brzmi cała nazwa tej Elaty? Śliczna jest
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:26, 14 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bez przesady... do ideału mu daleko... ale trzeba sie z tym pogodzić przy tym areale i takiej ilości roślin.. ale to doskonale znasz z autopsji..

Pomarańcze.. lubię bardziej niż rózwy///

Ania, nie przesadzam, naprawdę tak myślę, nawet trawnik masz idealny, czego u mnie nie uświadczysz, na dodatek chwaśnica wszędzie, jak wydziabuję, łyso, więc nie wiem co dalej...najlepiej koszenie i nie myślenie, nawet nie będę walczyć o idealny trawnik, byleby zielony
Tez lubię intensywne barwy w ogrodzie, dumałam co do brązowych traw i juz wiem, pomarańczowy kosmos - siarkowy dam, sam sie sieje.
Drzewulcowo 10:25, 14 lip 2016

Do góry
Kapibara napisał(a)
takie tam letnie obrazki

Letnie obrazki fajne długo Cię na ogrodowisku nie było fajnie że jesteś
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 10:24, 14 lip 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Otrzymałam dziś istotną informację od redakcji programu "Maja w ogrodzie" w sprawie tej choroby:
Koniecznie przeczytajcie

Zapraszam do oglądania nowego programu

Brązowe i szare przebarwienia na liściach bukszpanu, a z czasem zamieranie całych połaci żywopłotów - to może być efekt porażenia tych roślin przez groźna chorobę grzybową zwaną askochytozą. W pierwszej fazie na blaszkach liściowych pojawiają okrągłe, stopniowo powiększające się żółte plamy. Z czasem ich powierzchnia brązowieje, a wokół plam tworzy się czerwonobrunatna obwódka. Do rozpowszechnienia się tej choroby w dużej mierze przyczyniła się deszczowa pogoda. Porażone liście oraz gałęzie należy usunąć, a następnie spalić lub zakopać. Pamiętajmy jednocześnie, aby po zabiegu oczyścić narzędzia ogrodniczym środkiem do dezynfekcji lub preparatem chemii domowej. Walkę z tą chorobą prowadzimy dwutorowo: podlewając krzewy preparatem systemicznym: Topsin lub Sarbrawit oraz opryskujemy liście środkami takimi jak: Rovral, Dithane lub Discus. Zabieg powtarzamy 3-4 krotnie co 7-10 dni.

maila podpisał:
Zbigniew Pachulski
Program Maja w Ogrodzie
TVN METEO

Będzie o tej chorobie w programie "Maja w ogrodzie" chyba w tę niedzielę Pewnie wypowie się specjalista od chorób.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:17, 14 lip 2016

Do góry

V 2016

Droga do spełnienia 10:12, 14 lip 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

Jeju takie wczoraj widziałam w szkółce.... cudeńka
Mus mieć! Kami śliczne masz te swoje kfffiatuchy
Mam nadzieję, że wypoczniesz, ja dopiero urlop za 1,5 tygodni :/ Ech..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies