Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 15:42, 13 lip 2016

Do góry
Syla napisał(a)
Uwikłana w przetwory i inne zostawię kilka ujęć . Sezon na jeżówki w pełni .

Udało mi się przyciąć kilka poczochrańców , prace wstrzymane do ustabilizowania pogody

Przecudowne te Twoje lizaki, coraz bardziej mnie kusi skopiować ta kompozycje. U siebie widziałabym z hostami fire&ice.
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:41, 13 lip 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Rozwary bujnie kwitną, ogród pełen bogactwa, jak ja lubię oglądać i zachwycam się każdym zdjęciem, o Suzanka kwitnie

Dzięki Aganiu też u ciebie uważnie oglądam

i nówka od Ewy
róża Charles Austin, cudna i pachnąca ta angielka, za rok pod łukiem szał będzie
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:37, 13 lip 2016

Do góry
Endless Summer

Unique
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:37, 13 lip 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Muszę zacytować, taki widok, nawet w ogrodach botanicznych to rzadkość...moja po 5 latach ma kilka ździebełek.

Cieszę się, ze się podoba moje najstarsze mają 4 lata. Musisz może zmienić miejsce albo więcej wody dostarczyć?
tu na dalszym planie widac kolejne, przy drugiej wyspie
rok temu dzieliłam i tak bujnęły
lubię je, bo wiosna szybko ruszają.
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:34, 13 lip 2016

Do góry
KAMILA66
dziękuję
powiem ci, że mnie też trawy zaskakują, w necie Hameln i Moudry podają inne wymiary, w zgodzie z tym, co podają stworzyłam kompozycję i co, po 2 latach z jednej kępy można zrobić 10 porządnych.
AGANIA
powiem ci, że tam gdzie mieszkam, to się tymi Elatami zawalili, cena równiez przystępna. Osobiście podzieliłam 1 kępę na kilka mniejszych, na nowa rabatę, na razie wygląda byle jako, ale za rok nabiorą masy
tutaj rosną 2 rok, połączyły się, gdyby miały więcej miejsca, nabierają dużo większych rozmiarów, pewnie będę z czasem przerzedzać.
I od razu widać, że cięcie tu mam z głowy, za to gracki i miskant Ingrid zarastają róże

nie wiem, jakim cudem odętka tu się zachowała....bo jak przerabiałam, wywalałam wszystko

tu z kolei rozplenice Black Beuty i miskanty ML
no i lilie, które poszybowały do nieba i jak je wąchać, a to pachnące

tu miskanty ML wybujały na buki, ale nie zmieniam, bo kiedyś buki od dołu zacznę podkasywać
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 15:29, 13 lip 2016

Do góry
ale i tak dalej nie będzie to Nikko

tu pomyłki nie było anabelka jak się patrzy

Unique po trzech latach zaczyna przypominać oryginał -wiecha zapowiada się okazale

a ta wciąż NN -kilka krótkich pędów wyrastających z bryły i prawie wszystkie z kwiatami

Ogród Sylwii od początku cz.II 15:27, 13 lip 2016

Do góry
Uwikłana w przetwory i inne zostawię kilka ujęć . Sezon na jeżówki w pełni .

Udało mi się przyciąć kilka poczochrańców , prace wstrzymane do ustabilizowania pogody

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:26, 13 lip 2016

Do góry
elka_ napisał(a)

Witaj Ireno

Nie pamiętam czy już się z Tobą witałam , ale o dłuższego czasu podczytuję Twój wątek, tyle tu dobrego, ciągle coś zapisuję, bo znajduję cenne rady
Zaglądam do Twojego ogrodu i tylko wzdycham, tak u Ciebie pięknie, kolorowo, pachnąco

Mam pytanie co do wisterii, piszesz, że tniesz ją cyklicznie, proszę powiedz jak często dokonujesz cięcia? Na ile oczek skracasz pędy? Moja wisteria rośnie jak opętana i tak naprawdę ,to nie wiem jak ją prowadzić.

Pozdrawiam i będę zaglądać

Witaj Elu
Dziękuję i cieszę się, ze moje wynurzenia czasami mogą pomóc
Literatura zaleca cięcie w lutym i sierpniu, ale my tniemy częściej, wszystko co nam przeszkadza, za długie badyle ucinamy, im więcej cięcia tym lepiej, po sierpniu juz nie tniemy.
Musisz ją ciąć i kontrolować, bo jest bardzo ekspansywna, pozdrawiam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:24, 13 lip 2016

Do góry

Siaka! Miszczu jesteś!
Jak tam w ogóle Croatia?Dobrze pamiętam?
Podmiejski ogródek 15:22, 13 lip 2016

Do góry
makadamia napisał(a)

O tym cisie pisałam - zetnij go na równo od góry, nadasz mu fajnej bryły i może być ciekawym akcentem w ogrodzie.
Bawarka 15:11, 13 lip 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Znalezione przy drodze...stary, bardzo stary budynek, nikt w nim nie mieszka i ...one..

ogromniaste, cudownie piekne i takie zdrowe...

Jadac jakas malo uczeszczana droga, zauwazylam piekne roze...Przelamalam sie i podjechalam pod dom tam stojacy z zamiarem zapytania sie o nazwe roz. Odkrylam piekny ogrod, stare roze , cudowne hortensje i bardzo milego czlowieka...Starszego pana, ktory sam prowadzil ten ogrod...Dom na fotce powyzej, to dom jego dziecinstwa, teraz mieszka obok w nowym...ale ...wspomnienia pozostaly, dom rowniez...
Mialam zapytac sie tylko o nazwe roz, a spedzilam z tym czlowiekiem 3 godziny, chodzilismy od rozy do rozy, od rosliny do rosliny...rozmawiajac i milczac...
Wroce tam napewno, zostalam zaproszona na goraca czekolade i naleweczke z rozy
Wroce...bo nie w sposob zapomniec taki ogrod i takiego czlowieka...

Az się mi niemal identyczna sytuacja z jednego angielskiego ogrodu przypomniała
Ogrodnik ogrodnika zrozumie
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:11, 13 lip 2016

Do góry
SYLWIA
no to dzięki tobie wiem, jaka ich nazwa, ha ha
one były kiedyś w innym miejscu i tam nadal odrastają, muszę je wykopać znowu; wczoraj wykopałam przymiotno, podzieliłam i zmieniłam lokalizację, na jesień zmężnieją, trafi sie okazja, dam ci jedną sadzonkę

tu miałam pod tą różą na pniu i było mu ciasno, bo na dodatek jeżówki się posiały i do nieba urosły, dosadziłam kostrzewy, jeżówki zostawiam, bo przy okazji czekania na drugie tłoczenie róży, one kwitną

AGATA
oj tak...doba za krótka, albo za dużo roślin sadzimy
super, że z hortkami wyszło; będą mocne, moje patyki z poprzedniego roku, w tym już super krzaczory
Aby z kasą było lepiej, jednak trzeba samemu rozmnażać, co się da, tak robię, choć juz nic chyba nie wcisnę do ogrodu; mam od groma siewek carex Bronzita i Buchanani i Frosted Curls, choc cięłam je, aby się nie wysiewało. A i tak są dziękuję

to połączenie mi się bardzo podoba i dumam, gdzie to przeflancować, bo i tak trawska zarosną

ANNABUKO1

Aniu niczym, tylko woda, ale niektóre nie dostają i są na patelni i są też wielkie, więc hym...ziemia???

MALA-MI
Aniu, ja juz latam teraz i przesadzam, odpadnie mi to na jesień, tylko podlewania pilnuję; wczoraj w deszczu, ale ciepło, super się robiło
Nowa rabata powinna się udać, ale przy okazji roboty przybyło, po tej ziemi kostka usyfiona, chodnik też, zbieram, czyszczę, myję, kiedyś może doczyszczę
ŁUKASZ

oj oj, zawracaj, taki specjalistyczny pomocnik-ogrodnik, to na wagę złota
nadal nie cięłam, bo co inne robiłam, a te przycięte, na drugi dzień upał i je przypiekło
mam 3 rodzaje chochli
1.aureola- widać ją z daleka, niższy pokrój, ale poduchy wielkie 2. All Gold- zabrana z cienia i podzielona

3.ma bardziej zielone liście- albovariegata- rośnie najszybciej
W Kruklandii 15:07, 13 lip 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Som

Przedstawiam wam....moje panie

Mary Rose
Lady Salisbury
Princess Anne
Maid Marion
Natasha Richardson

No no
Ogródek frontowy 15:06, 13 lip 2016

Do góry
Toszka moje hortki zaczynają się rozwijać i coś mi się nie widzi żeby to były te same ale to moje pierwsze więc może się mylę (mam nadzieję )Tak wyglądają pierwsze:

I drugie:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:02, 13 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Żeby hortensji nie poznać przy pierwszym spojrzeniu....Ffffstyd
Tu ma być ogród :) 14:56, 13 lip 2016

Do góry
Tu ma być ogród :) 14:55, 13 lip 2016

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:55, 13 lip 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
i molinia i tatarak lubią wilgotną ziemię.

Ale molinie mam wielkie i dorodne, rosną w suchym i w słońcu

a tatarak takie pojedyncze ździebełko, rośnie w wilgotnym miejscu, raczej cienistym, szkoda, że nie mam foto,
czegoś mu jednak brakuje...
Tu ma być ogród :) 14:51, 13 lip 2016

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:51, 13 lip 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Śliczne trawy (wszystko) masz w ogrodzie Jeżówki uwielbiam wszystkie, byleby tylko były różowe Piękne widoki.

Ewa jeżówki różowe i białe lubię bardzo...wczoraj dolało, mam świeże i soczyste widoki

Wrzosy chyba jednak zaczynają

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies