Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 11:43, 29 lip 2016

Gabriela napisał(a)

Donica w koszyczek, marzenie i nawet już obsadzona, tylko nie bardzo wiem co tam rośnie.
Rabaty piękne, te "troszę kwiatków", jak piszesz, wygląda prześlicznie i bogato.
Cieszy mnie, że wyprawa Ci się udała, mam nadzieję że zrealizujemy nasze plany herbatkowo-kawowe, bo zaraz znowu będzie za późno.

to co tam rośnie też przywiezione, oczywiście zapodziałam tabliczkę ze skomplikowanym napisem dwuczłonowym, moja prywatna nazwa to uroczy dzwoneczek
zresztą ten dzwoneczek za chwilkę idzie na swoje miejsce bo się przy kamieniu znalazło a co donicy nie wiem - co się trafi z przechowalni

ten dzwoneczek wygląda tak

na herbatkę nigdy nie jest za późno - mus to ustalić

mira 12:06, 29 lip 2016

Wejście tu chwilkę jest zdradliwe w tak pięknym czasie

pozdrawiam zaglądających
cieszmy się latem

Gabriela 12:56, 29 lip 2016

Ta chwilka tutaj trwa już u mnie ponad dwie godziny. Ej, bo będę musiała siebie samą zwolnić.

Dzwonek gargański, albo poszarskiego, nie wiem który to, ale są zjawiskowe. W Anglii zawsze fotografuję schody, dużo schodów. Nigdzie nie ma takich.
Gruszka_na_w... 16:05, 29 lip 2016

Na stare, omszałe schody trzeba sobie zasłużyć. Za krótką mamy historię naszych ogrodów.
Lato mnie cieszy. Zwłaszcza widok stadka słoneczników.
Pozdrawiam!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 23:12, 29 lip 2016

Gabriela napisał(a)
Ta chwilka tutaj trwa już u mnie ponad dwie godziny. Ej, bo będę musiała siebie samą zwolnić.

Dzwonek gargański, albo poszarskiego, nie wiem który to, ale są zjawiskowe. W Anglii zawsze fotografuję schody, dużo schodów. Nigdzie nie ma takich.

Znajdę tą nazwę albo .
Schody też robię bo są naprawdę niesamowite, ale w tym roku skupiłam się na donicach i chyba żadnej nie przepuściłam. Obłędne są fakt, co nie znaczy że takie bym chciała bo do mojej chatynki pasuje jedynie taka mała jką kupiłam.
Inna sprawa to obsadzanie tych cudniastych donic czasem bele czym.

mira 23:26, 29 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Na stare, omszałe schody trzeba sobie zasłużyć. Za krótką mamy historię naszych ogrodów.
Lato mnie cieszy. Zwłaszcza widok stadka słoneczników.
Pozdrawiam!

Słoneczniki siałam - widać dumę bardzo późno ale są i cieszą a najlepsze jest to że patrzą w moją stronę a bałam się że mi tyłek pokażą

Czy ja wiem jak to jest z tymi schodami.Jak oglądamy ogrody to takie większe pokazowe udostępnione, w pewnym sensie bogate. Nasze ogródki nie są tak duże to i mniej mamy. Ale fakt schody w ogrodach są u nich wyjątkowe.

Dzięki za tego posta.Mam w ogrodzie 1 schodek bo tak bardzo chciałam mieć schodki -ale wyszedł jeden
Zdopingowałaś mnie żeby się nim zająć.
mira 23:31, 29 lip 2016

Powspominałam a teraz zostawiam ponownie moje lato

białe chyba najbardziej mi się podobają

Donia72 23:45, 29 lip 2016

Mira, to na trzecim zdjęciu to co to jest? Dalia? taka ciemna?
mira 23:54, 29 lip 2016

Donia tak to jest dalia Bishops Children - siałam z nasion w ub roku i udało mi się bulwki przechować więc w tym roku mam gratis i na dodatek ładniejsze niż w ubiegłym.

pozdrawiam
sylwia_slomc... 00:12, 30 lip 2016

Stare kamienne schody to jak wisienka na torcie