Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 09:36, 12 lut 2022

Do góry
sarenka napisał(a)

Hej Elu,cena za ciemierniki zabójcza...to raczej w tym roku już nie kupię...

A czy w razie co mogłabyś dla mnie zostawić parę werben?
Moje parę dni leżą w lodówce, myślę że za tydzień będę je wysiewać i jestem ciekawa czy coś wzejdzie bo za późno włożyłam do lodówki.

Wzejdzie na pewno jak posiejesz to specjalnie nie przykrywaj ziemia lepiej posiać i przyklepac. I wystaw pojemnik na dwór niech tam dochodzą jak będzie ciepło to wzejdą podlewaj.

Jak będzie nadmiar to zostawię, ale jak pisałam one później u mnie wschodzą.
Dam znać, a najlepiej się upomnij bo wiesz głową już nie pamięta.
Ptasi gaj 07:45, 12 lut 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mirka ja każdego roku werbene wyrzucam. Pod domem w żwirze zawsze tyle tego wschodzi że zielono mam. Ona wschodzi całe lato.

Zostawię w jakimś miejscu dla ciebie jak będziesz chciała.
Ja od kilku lat wcześna wiosna nie pielę bo sobie dużo roślin wcześniej pousuwalam.

Hej Elu,cena za ciemierniki zabójcza...to raczej w tym roku już nie kupię...

A czy w razie co mogłabyś dla mnie zostawić parę werben?
Moje parę dni leżą w lodówce, myślę że za tydzień będę je wysiewać i jestem ciekawa czy coś wzejdzie bo za późno włożyłam do lodówki.
Ogród z zegarem 23:20, 11 lut 2022

Do góry
Agnieszko witam

My to się mamy na tym Mazowszu ciagle pada i pada już na to patrzeć nie mogę.
Dostałam takiego obrzydzenia do tej pogody.
Jutro jadę ma być słońce.

Też mam dużo przeróbek więc przydałaby się lepszą pogoda. Chociaż to dopiero luty w zeszłym roku o tej porze była ładna mroźna zima. Ziemia musi też odpocząć.

Pozdrawiam

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:50, 11 lut 2022

Do góry
Też bym tak chciała już ruszyć z robota, ale u nas nie ma dnia aby nie padało dosyć mocno. Dzisiaj na zmianę ze śniegiem. Wody dużo.
Jutro jadę na kilka dni pewnie znowu będzie pompowanie i chce spalić sterte wysuszonych badyli aby zrobić miejsce na nowe.

U ciebie prace idą pełna parą szybko zrobisz i odpoczynek

Milus pozdrawiam
Skandynawia po krzyżacku 2 20:24, 11 lut 2022

Do góry
Aniu witam

Piękne szałwię. Też ich mam sporo, ale u mnie nie ma takiego efektu. Coś muszę zrobić aby rosły w sporej Kępie. U ciebie i lawenda tam pięknie rośnie mają dobrą miejscówkę.

U nas teraz śnieg w deszczem pada.cos okropnego taka pogoda. Od początku lutego ani jednego dnia słonecznego pada albo wieje.

Jutro ma być lepiej jestem ciekawa.

Pozdrawiam

Tak Elu w tym miejscu jest im wyjątkowo dobrze. W zeszłym sezonie liczyłam na samosiejki lawendy. Być może za mocno wypieliłam. U nas dzisiaj na kilka godzin wyszło słońce. Zabrałam się za lekki pierwszy ogar. Wypchałam dwa duże worki i liczyłam na jutrzejszy dzień a tu masz babo placek zaczęło znowu lać.
Po jesiennym czyszczeniu granitowej kostki z przerażeniem patrzę jak szczeliny porastają mchem. Mam karchera i wydawało mi się, że dobrze sobie poradził a tutaj coraz gorszy efekt.
Skandynawia po krzyżacku 2 16:12, 11 lut 2022

Do góry
Aniu witam

Piękne szałwię. Też ich mam sporo, ale u mnie nie ma takiego efektu. Coś muszę zrobić aby rosły w sporej Kępie. U ciebie i lawenda tam pięknie rośnie mają dobrą miejscówkę.

U nas teraz śnieg w deszczem pada.cos okropnego taka pogoda. Od początku lutego ani jednego dnia słonecznego pada albo wieje.

Jutro ma być lepiej jestem ciekawa.

Pozdrawiam
Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:55, 10 lut 2022

Do góry

Widać, że piękny ale jeszcze dostanie słoneczka to będzie długo kwitł. Zbieraj nasionka, albo uważaj na flance może się rozsiejem
Moje na wsi jeszcze nie specjalnie za to w donicach dobrze się mają.
Powiem ci że moje jeszcze nie miały siewek, podobno te pełne nie są skore do rozsiewania się. Zobaczę jak w tym roku będzie.
Ptasi gaj 08:51, 10 lut 2022

Do góry

Ja właśnie mam na balkonie z tej serii roses.. kupiłam w jesieni po 26 zł i wydawały mi się drogie. Kwitną u mnie na balkonie bardzo ładnie się rozkrzewiają. Więc się ciesze. Jestem bardzo ciekawa ogrodnik ma zamknięte teraz po niedzieli otwiera ile będą kosztowały te same ciemierniki w grudniu miał ich jeszcze sporo. Jak będą w tej samej cenie to jeszcze dokupie

Te z obu to takie same jak obecnie moje które się rozrosły.
Dobrze u mnie mają podlewam bananówka i skorupki z jajek dostają.

To w bardzo dobrej cenie kupiłaś bo te Zymonowe ciemierniki jesienią były już po 38 zł a teraz są po 45 zł. Myślę że w podobnej cenie będą jak wtedy kupowałaś jesienią.
Konkurs 4 pory roku z trawami ozdobnymi 18:51, 09 lut 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ela, ja też mam tę szarawą, jest dużo brzydsza, masz rację, że się niepokoisz - to może być sesleria Heuflera.

Jeszcze ja posadzę w inną ziemię bardziej jałowa wapna namieszamy i zobaczę a tak mi się podobają.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 14:25, 09 lut 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Wiola Aga i Justyna. One wszystkie ślicznie kwitną, o pełnych i pojedyńczych kwiatach, bardzo je lubię za ich kwitnienie o nietypowej porze roku. Mój czerwony pełny kwitnie od października aż do teraz i dalej nowe pąki wypuszcza.

Widać, że piękny ale jeszcze dostanie słoneczka to będzie długo kwitł. Zbieraj nasionka, albo uważaj na flance może się rozsiejem
Moje na wsi jeszcze nie specjalnie za to w donicach dobrze się mają.
Ptasi gaj 13:34, 09 lut 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
U mnie na brzozach też jest jemioła Z taką ceną ciemierników w Obi to chyba zgłupieli do reszty ale bardzo ładne są, jedne z nielicznych nowości które ostatnio wyszły roses early red i roses early rose na zdj, na necie trochę tańsze są one.

Ja właśnie mam na balkonie z tej serii roses.. kupiłam w jesieni po 26 zł i wydawały mi się drogie. Kwitną u mnie na balkonie bardzo ładnie się rozkrzewiają. Więc się ciesze. Jestem bardzo ciekawa ogrodnik ma zamknięte teraz po niedzieli otwiera ile będą kosztowały te same ciemierniki w grudniu miał ich jeszcze sporo. Jak będą w tej samej cenie to jeszcze dokupie

Te z obu to takie same jak obecnie moje które się rozrosły.
Dobrze u mnie mają podlewam bananówka i skorupki z jajek dostają.

Ptasi gaj 09:16, 09 lut 2022

Do góry

Widziałam jemiołę na topolach ale na brzozie?

Byłam w obi i były ciemierniki cena zwala

U mnie na brzozach też jest jemioła Z taką ceną ciemierników w Obi to chyba zgłupieli do reszty ale bardzo ładne są, jedne z nielicznych nowości które ostatnio wyszły roses early red i roses early rose na zdj, na necie trochę tańsze są one.
Ptasi gaj 00:17, 09 lut 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Tak w kwestii traw, to koło pewnego ośrodka zdrowia rosną sobie takie właśnie trzcinniki i byłam mocno zdziwiona, że nie zostały ścięte na wiosnę. Z ciekawością obserwowałam jak będą wyglądały. Nie szpeciły za długo jak wypuściły nowe kłosy, to te stare albo się wykruszyły, albo tak wmieszały pomiędzy, że ich nie było już widać. Ciekawa jestem jak wyglądałyby miskanty po takim eksperymencie. Przecież w naturze nikt traw nie tnie.

Gosiu ciekawy temat. Myślę że też by rosły tylko byłby bałagan przez cały sezon. Połamane, wykruszone nie daj Bóg silniejszy wiatr nie wyobrażam sobie tego w moim ogrodzie.

Zawsze się zastanawiałam no łany nawłoci gęste. Przychodzi zima zmarzną połamią się od śniegu i leżą pruchnieja wiosna wyrastają nowe.
Pewnie to samo z trawami by się działo. Tatarak czy trzciny przy brzegach zbiorników wodnych też ich nikt nie wycina wiosna znowu zaczynają rosnąć.

U nas tak na skwerach miejskich rosną zebrinusy. Nikt nie ścina trochę ochedoża przy chodnikach w środku zostawiają i rosną ładnie.
Ptasi gaj 22:40, 08 lut 2022

Do góry

Takiego właśnie ma mój sąsiad i ten tylko mi się podoba.
Blaski i cienie nowego życia 22:00, 08 lut 2022

Do góry
Witam Urszula

Sądź trzcinniki jak masz miejsce wcale się nie pokladaja.
Mam kilka bardzo jestem zadowolona z trzcinnika brachytricha.
Trzcinnik ostrokwiatowy overdam też ładny i nie pokłada się.

Pozdrawiam

Ciekawe, pokażesz je?
Konkurs 4 pory roku z trawami ozdobnymi 09:10, 08 lut 2022

Do góry
No właśnie limonkowa u mnie limonki nie widać ciągle szarawa. Pojadę na wieś to zrobię fotki dokładne i popatrzysz jaka to odmiana.

Ela, ja też mam tę szarawą, jest dużo brzydsza, masz rację, że się niepokoisz - to może być sesleria Heuflera.
Ptasi gaj 00:29, 08 lut 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Elu, piękne trawy, trzcinnikiem zaraziłam się od Was, u Ciebie, Milki i Roociki pięknie się prezentuje. Piękne też Twoje ciemierniki. Ceny ich w O. szalone. Nie wiem, co je uzasadnia?

Odnośnie ciemiernikow już pisałam i o głowę zachodze dlaczego takie drogie. W ciągu 2 lat z nasiona może urosnąć dosyć ładny krzaczek. Są to samosiejki.

Nie jedna róża z górnej półki tyle nie kosztuje co ciemiernik w donicy.

Jeszcze znalazłam fotki trzcinnika Bea.... Bez kwiatostanow

A poniżej ostrowlosy mam jednego rodzynka będę go wiosna rozsadzała też ladny ostrokwiatowy overdam

Ptasi gaj 23:46, 07 lut 2022

Do góry
April napisał(a)

Bardzo smakowity ten miskant

Szkoda że ja nie bardzo już mam gdzie upychać takie światłoluby.

Tak polecam Vanilla sky. Może gdzieś jeszcze znajdziesz.
Ogrodowe wariacje 23:03, 07 lut 2022

Do góry
Wiann Wiola napisała w marcu, ale to zależy jaka będzie pogoda. Jak będą przymrozki to raczej nie. Ja bym przyciela jak będziesz widziała że końcówki żółkną czyli szykują się do wzrostu.
Moje duże to różnie przycinam nawet w lecie. To nie ma znaczenia kiedy ale jak chcesz wiosna to przytnij.
Są bardzo ładne jak przytniesz to nabiorą masy w szerz.
Wybierz najniższa utnij z 10 cm i wyrównuj do niej.

U mnie lobelie też żyją i mają się dobrze jednak zadolowalam w donice w foliaku.
Ptasi gaj 22:53, 07 lut 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Elu sprawdzałam moje lobelie, które posadziłam na różance i wypuściły od ziemi nowe listki, czyli przeżyły wiem, że też kupowałaś na próbę.

Myślę jakie lobelie ja kupowałam i zasoczyłam teraz czerwone. Moje lobelie rosną zadołowane w donicach w foliaku też się dobrze trzymają dosyć sporawe i zielone. Oby tylko nie przymarzły. Nie chciałam ich wsadzać do ziemi na stałe aby nie przymarzły bo młode.
Może na skalniak przesadze będzie kontrast.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies