Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Judith 17:22, 24 kwi 2022

Asia, szacuneczek! Wiem, jak ciężko jest prowadzić tę machinę. Gdy zakładaliśmy trawnik, małżonek glebogryzarką potraktował cały teren. To był jego pierwszy raz i we wstępnej fazie szło mu ciężko. Robiłam mu live foto gdy akurat glebogryzarka mu „uciekła” i uwieczniłam okrzyk soczysty, acz nienadający sie do powtórzenia we względnie przyzwoitym towarzystwie . Mamy ubaw z tego zdjecia do dzisiaj .
A Ty nie dość, ze wyglebogryzarkowałas, to jeszcze od razu wygrabilas chwaściochy! No zuch! .
Urszulla 18:33, 24 kwi 2022

Niezła praca, przecież to męskie zajęcie, podziwiam

Frontową bardzo ładna, ciekawa jestem jej w pełni sezonu
ajka 18:43, 24 kwi 2022

Podziwiam cię za tą glebogryzarkę.

Grujecznik przepiękny, podoba mi się, ale się go boję, bo wszędzie w szkółkach gdzie widzałam, wyglądał marnie.
sylwia_slomc... 19:37, 24 kwi 2022

Kawał roboty zrobiłaś, co tam będziesz sadzić?
Frontowa już fajna, a grujecznik jest gwiazdą
mirkaka 20:06, 24 kwi 2022

Asia, jesteś bardzo dzielną dziewczyną, młodość Jak samopoczucie, lepiej?
Bardzo ładny pokrój ma grujecznik u Ciebie, piękne drzewko

Podsyp trochę nawozem runiankę, bo widzę że słaby ma kolorek
Gruszka_na_w... 21:49, 24 kwi 2022

Ależ miałaś elegancki strój roboczy podczas pracy z glebogryzarką. Podziwiam Cię za to, że dałaś radę. Mną glebogryzarka miotała na lewo i prawo, nie dałam rady się nią posługiwać.
Bardzo fajnie wygląda startująca frontowa. Szafirki zgrabnie komponują się z runianką. A sama runianka przybrała na masie od zeszłego sezonu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rojodziejowa 22:57, 24 kwi 2022

Taka glebogryzarka wywołuje we mnie od razu płacz ze śmiechu. Pamiętam, jak to dziadostwo pożyczyliśmy I wszyscy byli przekonani, że to takie hop-siup. Co jeden próbujący to miał lepszą minę. Bardzo żałuję, że tego nie nigdzie nie uwieczniłam
Basieksp 22:58, 24 kwi 2022

Nooo dorzucam swój podziw do prac z glebogryzarkądużo pracy zrobiłaś grujecznik śliczny ale bardzo ładna jest też ta piesia obok
ElzbietaFranka 12:54, 25 kwi 2022

Roocika napisał(a)
Wpadłam wczoraj na "wspaniały" pomysł, że muszę jakoś wypielic pod skarpą zanim zielsko ruszy.
Zabrałam się za to sama z konieczności, ciekawe czy jutro się będę ruszać hmm

Nie mam niestety zdjęcia przed. Ale za to zostałam uwieczniona w trakcie pracy. Obsługa tej maszyny wymaga mnóstwo siły fizycznej, najpierw pielnik, potem glebogryzarka, a na koniec wygrabilam chwasty grabkami. Oczywiście przy samej irdze do poprawy ręcznie, bo za chiny ludowe nie miałam siły tam wjechać maszyną..

Asia przytnij na równo te irgi tak jak ci pokazywałam na fotach z osiedla. Nie będziesz miała problemu z chwastami.
Musisz przyciąć przy brzegu jaki sobie wymierzysz do którego miejsca mają pędy rosnąć i koniec reszta do wycięcia. Widać to na ostatnich 2 fotach przez cięcie irga będzie się zagęszczać chwasty nie będą miały jak rosnąć. Ja bym je przycielam co najmniej 20 cm od wertykulacji. Zrób rowek taki jak przy rabatach, pod irgą o ile się da rozłóż kartony i podsyp kora nie będziesz miała chwastów.
Wiem co to znaczy taka maszyna ciężka jak sto diabłów i jeszcze lata we wszystkie strony.

Ładnie wszystko wychodzi l.

Pozdrawiam
galgAsia 13:13, 25 kwi 2022

No wiesz, Ty jesteś normalnie Siłaczka
Nigdy nie próbowałam tego urządzenia, znam jego działanie tylko z relacji - tym większy mój podziw i szacunek.
Ruszasz się?