Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

daszum 21:01, 22 kwi 2022

Wacku, niestety już jest biało pod drzewami.
daszum 21:03, 22 kwi 2022

Milka, po kilku latach zrobił mi się cień na jednej rabacie i tam planuję rodki.

Wczoraj sprawdzałam w internecie różne odmiany i dostałam oczopląsu
ElzbietaFranka 07:25, 23 kwi 2022

U mnie też nie za bardzo rosną te ostatnio posadzone w zachwyt nie wpadam. Chrobry, Łokietek, Calsap ładnie wyglądają jak są małe potem luźne są.
Mam jednego nie pamiętam nazwy ładnie rośnie, ale w nie dobrym miejscu. Boje się go przesadzić aby się nie zmarnował.
Jestem zadowolona z Nowa Zemla stara odmiana i dobrze rośnie ścisły jest.
Monika83 09:58, 23 kwi 2022

daszum napisał(a)
Milka, po kilku latach zrobił mi się cień na jednej rabacie i tam planuję rodki.

Wczoraj sprawdzałam w internecie różne odmiany i dostałam oczopląsu
Polecam odm. Peter Alan ma ładny wzniesiony wazonowy pokroj i Królowe Jadwige wolnorosnąca i gęsty krzaczek nie jak Calsap rozlazły, i Hachmanns Charmant również gęsty krzaczek. Jest ogrom odmian rodków że można zwariować
Alija 20:41, 24 kwi 2022

Danusiu, różaneczniki są cudne, rzeczywiście można dostać oczopląsu, tyle pięknych odmian.
A o jakich kolorach myślisz?
daszum 20:44, 24 kwi 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie też nie za bardzo rosną te ostatnio posadzone w zachwyt nie wpadam. Chrobry, Łokietek, Calsap ładnie wyglądają jak są małe potem luźne są.
Mam jednego nie pamiętam nazwy ładnie rośnie, ale w nie dobrym miejscu. Boje się go przesadzić aby się nie zmarnował.
Jestem zadowolona z Nowa Zemla stara odmiana i dobrze rośnie ścisły jest.

Elu chciałabym posadzić większe, żebym nie musiała czekać 10 lat, żeby je było widać.
W jednej szkółce znalazłam duże interesujące mnie odmiany, ceny niezłe, ale krzewy wyglądają na zabiedzone.
daszum 20:47, 24 kwi 2022

Monika83 napisał(a)
Polecam odm. Peter Alan ma ładny wzniesiony wazonowy pokroj i Królowe Jadwige wolnorosnąca i gęsty krzaczek nie jak Calsap rozlazły, i Hachmanns Charmant również gęsty krzaczek. Jest ogrom odmian rodków że można zwariować

Monika, ja potrzebuję ze 2 sztuki szybko rosnące.
Coś mnie zaćmiło w ubiegłym roku i kupiłam 3 Calsapy i już widać, że one jakieś rzadkie są.
daszum 20:50, 24 kwi 2022

Alija napisał(a)
Danusiu, różaneczniki są cudne, rzeczywiście można dostać oczopląsu, tyle pięknych odmian.
A o jakich kolorach myślisz?

Alicja, podobają mi się delikatne odcienie różu, bieli, żółtego.
Nie lubię czerwonego, ale mam jedną większą czerwoną azalię wielkokwiatową i ona też jest na tej rabacie.
gogo 23:48, 24 kwi 2022

daszum napisał(a)
Wbrew smutkom przyszła wiosna

Widoku takiej wiosny mi się chciało, ach te cudnie kwitnące nigry
I piękne tulipany
U mnie, w zapożyczonych ogrodach, nic jeszcze nie kwitnie.
nicol21 09:10, 25 kwi 2022

Dobrze, że przyszła wiosna i można trochę zająć się pracą w ogrodzie i potem padać ze zmęczenia i mniej myśleć.
Zostają tylko piękne wspomnienia.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies