Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:29, 30 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

padłam!!!

Powstań zatem!
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:48, 30 sie 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

No nasza kuna jest do nas bardzo przywiązana. Koleżanki z pracy mają nawet ubaw, że kuna biegnąc w stronę do naszego domu nuci pod nosem|:
https://www.youtube.com/watch?v=ZcNpWAD3Wo4

Wówczas wiatr rozwiewa jej futerko, rusza wąsikiem
Takie flow tematyczne

padłam!!!
Nowocześnie z różAnką :D 10:49, 30 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

na razie są kostrzewy ale będę obserwować to połączenie. widziałam je na rondzie koło naszej Magdy Arbuzowej i mi się tam spodobało ale czy u mnie będzie dobrze..nie wiem najwyżej się zmieni

a po drugiej stronie podjazdu będzie kłosownica i śmiałek, ice dance lub sesleria h. jeszcze nie zdecydowałam..

NIach niach niach...Magda Arbuzowa
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:47, 30 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

o kurcze duzo tego masz układ jak u mnie widzę, ile masz metrów od tarasu do ogrodzenia?

Od tarasu do końca działki 30m...
Anna i Ogród 10:44, 30 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
strasznie mi to wyszło i nie koniecznie tak w linijke ma być ale coś takiego moze bardziej. tam gdzie danica też poprzetykać carexem

teraz dokupić hortensji i kulek danika, reszte roslin masz

O jejciu dzięki za pomysł ale pisałam że nie chcę takiego szpaleru hortensji bo to dla mnie za nudne choć u innych oglądać lubię

Hortensje z pewnością przerosną jeżówki więc z tyłu rosnąć nie mogą. Teraz tak mam i to się nie sprawdziło.

Z rozplenicami ryzykować nie będę bo u mnie kiepsko rosną. Tylko w donicy w osłoniętym miejscu przy tarasie rośnie bez problemu.

Zbyt dużo roślin musiałabym wyrzucić a to odpada.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:28, 30 sie 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
i z góry:

o kurcze duzo tego masz układ jak u mnie widzę, ile masz metrów od tarasu do ogrodzenia?
Anna i Ogród 10:20, 30 sie 2017

Do góry
strasznie mi to wyszło i nie koniecznie tak w linijke ma być ale coś takiego moze bardziej. tam gdzie danica też poprzetykać carexem

teraz dokupić hortensji i kulek danika, reszte roslin masz
Anna i Ogród 10:10, 30 sie 2017

Do góry
Ania napracowałaś się i juz wiem ze to cięzki orzech do zgryzienia. Probuję sobie wyobrazic jak obsadzić rabate szeroka na 24 m bo mój ogród na szerokośc 26 i nie dziwię się ze tyle chcesz tam roslin. ale czy to wyjdzie dobrze...
22 gatunki sporo.
ja na swoich 26m planuje tylko rodki z wysoką trawą w jednym rogu, potem hortensje z bergenią, rozplenica z rozchodnikiem (zakochalam się w tym połaczeniu!) i łan red barona pod glediczją.
myslę żebyś tak jak Asia podpowiada wybrała jedno zimozielone scalające rabate i moze kwasolubne posadź w zupelnie nowym miejscu w ogrodzie?

zobacz u Agaty z Pszenicznej tez ma taką duza rabate i cała obsadziła bodajże 26szt hortensji, ja juz kocham to jej miejsce!
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 09:57, 30 sie 2017

Do góry
Ola super wyszło az normalnie dumam czy w te swoje pole lawendowe jednak rozchodników znowu nie dać :/
świetne połączenie kolorów
głaz będzie wisienka na torcie!
Nowocześnie z różAnką :D 13:39, 29 sie 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Aniu u Ciebie wszystko tak ruszyło wypadło się tak inaczej jest . Pole lawendy matko marzenie ....ale będzie zapach widok ja piernicze .....jakie trawy tam chcesz dosadzić ?

na razie są kostrzewy ale będę obserwować to połączenie. widziałam je na rondzie koło naszej Magdy Arbuzowej i mi się tam spodobało ale czy u mnie będzie dobrze..nie wiem najwyżej się zmieni

a po drugiej stronie podjazdu będzie kłosownica i śmiałek, ice dance lub sesleria h. jeszcze nie zdecydowałam..
Nowocześnie z różAnką :D 13:32, 29 sie 2017

Do góry
babka napisał(a)
Aniu, pytałaś o średnice kulek lawendowych. U mnie po 2 latach mają 40 cm a z kwiatostanami było 1,40 !
Potfory Mam Vivę a Ty ?

ja też mam vive co 70cm sadziłam i pytam bo trochę mnie chwasty drażnią
Madżenie ogrodnika sezon 2017 08:27, 29 sie 2017

Do góry
Morderczy ten wątek!

Jankosia zastosuje twój pomysł na chwastyvw kostce, marzy mi się idealna tylko z mchem
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:06, 28 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

wedlug mnie rabate "podnosi" parasol, wystarczy.
myslę ze jak przeniesiesz te kulki z gazonu to ta na pniu przy ogrodzeniu jak przylozylaś nie będzie źle wygladać.

Posadziłam w rogu, może być ?

Selseria na razie zostaje (nie mam gdzie jej przechować przez zimę) , jedynie przesunę ją w prawo
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:35, 28 sie 2017

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Dam ci taka propozycję.
Może drzewko na pniu w miejsce czerwonej kropki, optycznie podniesie cześć rabaty i będzie taka przejście między dużym bukszpanem a małymi lawendami.
A ta kulkę bukszpanowa co tam jest trochę bliżej gdzieś jak ta zielona kropka

wedlug mnie rabate "podnosi" parasol, wystarczy.
myslę ze jak przeniesiesz te kulki z gazonu to ta na pniu przy ogrodzeniu jak przylozylaś nie będzie źle wygladać.

Biało różowy ogród za płotem. 05:58, 28 sie 2017

Do góry
No to jak mój M usłyszy że ma zrobić 4m ekierke to padnie! O Pitagorasie mu nawet nie wspomne ale to jest chyba jedyny sposób, dzięki!
Pokaż projekty...
Przerwa na kawę... 22:18, 27 sie 2017

Do góry
świetny placyk, pasuje idealnie! ten kwadrat nie pasował a kołem nawiązałaś do tego z rabatą i tego z kostki. super
Biało różowy ogród za płotem. 22:01, 27 sie 2017

Do góry
krokusy też muszę kupić
projekt przedogródka juz masz?
Łukasz a moze ty wiesz bo pytałam u siebie ale nikt nie wie, jak zrobic linię prostopadłą do tarasu? bo nie mogę się trzymać rownolegle do ogrodzenia bo jest w trapez :/
chodzi o tą moją ścieżkę która ma iść od tarasu do placyku ..
Ogród z rzeźbą 21:59, 27 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
zielonooooooo bosko!
u mnie pashmina juz ścięta, u ciebie popatrzę

Zielono muszę powiększyć Pashminkę mam jedną i kombinuję gdzie je w większej ilości ulokować.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies