Szczerze dana to ładna. Ciotka z Ameryki nawet pozbierałam nasiona aby u siebie wysłać Ciachnelam nisko żeby dolne odrosty nie haczyły o gołe gałązki obzarte przez slimaki.... Jedna cała rabatka taka obżarta. Toczą wojnę ze ślimakami
Matko.... Siedzą w domu i płuca prawie wypluwam i jeszcze komórka ze słownikiem nie chce mnie słuchać i pisze jak chce.... Jeden post poprawiam 3x...wrrr
Na pewno przeciągnę do przodu tylne rabaty, skrzynie dam na prawo- tam sie zmiesczą...placyk jednak tam nie powstanie...(za blisko jednego sąsiada-może bedzie obok basenu)...
Powiększenie rabaty przy basenie w takim kształcie to super pomysł drzewko już tam nawet rośnie- świerk koreański- aż 0,7m ma
Zaraz wrzuca aktualne zdjęcie jak tam na razie wygląda...
Roslinki rozmnażam na te większe plamy. Wczoraj liczyłam ile wyjdzie mi sadzonek z 20 kęp trzcinnika KF- stwierdziłam, ze może być nawet 80 sadzonki nie będa zbyt małe a zrobią już robotę w przyszłym roku
Ja wcześniej myślałam o jakimś drzewne w okolicach basenu aby kiedyś dawał cień i można pod nim było siedzieć, jakieś lampiony na gałęziach....ale albo muszę czekać ze 30 lat albo przytargac jakiegoś z ciężarówką koparką i żurawiem
A może pergolę postawić między tarasem a basenem? trochę osłoniłaby ten niezbyt dekoracyjny element od strony tarasu. I można by wtedy zrobić ścieżkę, taką jak zrobiła Ania-Makao