Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

ana_art 22:27, 28 sie 2017

Madzenka napisał(a)
Anna pułapki feromonowe zwabiają tylko samce. Skoro nie ma samców to jest Seksmisja i nie ma kto zapłodnić samic
Poza tym pułapki sa wskażnikiem że ćma jest i skalada jaja. Teraz chodze i ciagle ogladam bukszpany. Po poprzedniej inwazji, po przycieciu, podelwaniu Biochumusem i florovitem puszczaja młode przyrosty. Planuję ukatrupić cholery , znaczy się gąsienice, jak sie tylko pojawią!
seksmisja nie miej litości!
ren133 22:40, 28 sie 2017

Madzenka napisał(a)

No a tak niewinnie wygląda ...
tulucy 22:45, 28 sie 2017

Ja to już na każdą ćmę podejrzliwie patrzę.
anna_t 08:27, 29 sie 2017

Morderczy ten wątek!

Jankosia zastosuje twój pomysł na chwastyvw kostce, marzy mi się idealna tylko z mchem
Pszczelarnia 09:56, 29 sie 2017

A mnie zastanawia, że na te feromony łapie się tylko jeden gatunek ćmy. Inne nie. Że ta pułapka feromonowa jest tak znakomicie spreparowana i wycelowana w osobników jednego gatunku.
Anitka 11:21, 29 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)
A mnie zastanawia, że na te feromony łapie się tylko jeden gatunek ćmy. Inne nie. Że ta pułapka feromonowa jest tak znakomicie spreparowana i wycelowana w osobników jednego gatunku.

U mnie wiszą od 9 sierpnia cztery pułapki i tylko do jednej jedna, inna ćma się złapała, a jest ich w ogrodzie bardzo dużo. Tak więc chyba naprawdę są wycelowane tylko do tej ćmy bukszpanowej i tylko ja zwabiają.
AsiaK_Z 11:29, 29 sie 2017

Madzenka napisał(a)

Jak na ćmę ma ładne ubranko, tylko wnętrze mało ciekawe W mojej okolicy nie zauważyłam żeby grasowała ta diablica. Oby ten stan trwał jak najdłużej.
Milego dnia
Madzenka 20:32, 29 sie 2017

Trzeba było mnie zobaczyć dzisiaj w ogrodzie jak polowałam z siatka na liscie do oczka na ćmy.... Wyleciało mi kilka z kul bukszpanowych w czasie lustracji . Niestey żadnej ćmy nie udało mi się złowić. Natomiast ofiar tylko jednego gatunku przybywa w pułapkach. Dzisiaj zamowiłam nowe lepy i kolejna dawkę feromonów. Skoro działa i je przyciąga to najbardziej ekologiczna walka z tym dziadostwem.

Pszczółko masz racje to fascynujące jak wybiórczo dzialaja. Chyba dokupie jeszcze łapki na inne plagi ogrodowe
jolanka 20:42, 29 sie 2017

Madzenka napisał(a)
Trzeba było mnie zobaczyć dzisiaj w ogrodzie jak polowałam z siatka na liscie do oczka na ćmy.... Wyleciało mi kilka z kul bukszpanowych w czasie lustracji . Niestey żadnej ćmy nie udało mi się złowić. Natomiast ofiar tylko jednego gatunku przybywa w pułapkach. Dzisiaj zamowiłam nowe lepy i kolejna dawkę feromonów. Skoro działa i je przyciąga to najbardziej ekologiczna walka z tym dziadostwem.

Pszczółko masz racje to fascynujące jak wybiórczo dzialaja. Chyba dokupie jeszcze łapki na inne plagi ogrodowe

A jakby przykryć siatką bukszpany?
paulina_ns 21:52, 29 sie 2017

Madzenka napisał(a)

Madzia, a co ona tak na plecach leży? Hihi, wspolczuje Ci tego dziadostwa...