Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

mrokasia 08:09, 30 sie 2017

No, dobra, to ja tu się wetnę bo od wczoraj o tym myślę.
Zabij mnie Ola, ale jakoś teraz to te evergoldy mi tu nie grają... Najbardziej widziałabym tu pociągnięcie tego co jest w tej wąskiej części, bo wyszło Ci to genialnie... czyli rozchodniki, lawenda i stipa bo bukszpany już są...
Tylko wiesz, ja się nie znam. Jeśli Tobie to gra to rób po swojemu bo umiesz i czujesz najlepiej.
Ufff...
anna_t 09:57, 30 sie 2017

Ola super wyszło az normalnie dumam czy w te swoje pole lawendowe jednak rozchodników znowu nie dać :/
świetne połączenie kolorów
głaz będzie wisienka na torcie!
patrycja 20:15, 30 sie 2017

Wczoraj pisałam że czekam na efekt końcowy. No i co?
Wyszło wielkie ŁAŁ Żebym miała wolne miejsce to bym zgapiła

Magleska 20:36, 30 sie 2017

Normalnie jest cudnie , szczęka mi spadła stworzyłaś kolejną rabatę cudowną ,niesamowitą ( tylko żwirku mi tu brak i faktycznie jakiegoś głaza ) jest super brawo
jazzy 20:44, 30 sie 2017

mrokasia napisał(a)

Zabij mnie Ola, ale jakoś teraz to te evergoldy mi tu nie grają... Najbardziej widziałabym tu pociągnięcie tego co jest w tej wąskiej części, bo wyszło Ci to genialnie... czyli rozchodniki, lawenda i stipa...
Czasem co za dużo to nie zdrowo
Zana 20:46, 30 sie 2017

I ja się z Mrokasią zgodzę, chyba też bym była za tym, żeby pociągnąć to nasadzenie po całości. Mieszamy Ci, cooo?
beata_m 08:00, 31 sie 2017

a mnie się podoba! i to bardzo!
Kasia_CS 09:10, 31 sie 2017

No to tak.. jestem u Ciebie pierwszy raz i podoba mi się bardzo ta ostatnia rabata! Muszę się cofnąć i poznać inne zakątki, bo zapowiada się uczta dla oczu zaznaczam do podglądania
babka 21:47, 31 sie 2017

leon60 napisał(a)
brawo ! wyszło super

Olu, nie wiesz nawet jak podobają mi się takie ogrody jak Twój a jednak robię zupełnie coś innego I fajne to jest, że odmienne style mogą się jednocześnie podobać Cieszę się z Twojej aprobaty

Katkak napisał(a)
Podtrzymuję ,- dla mnie bomba .

Bo to wszystko wasza zasługa

beta napisał(a)

Nie jest za dużo
Jest pięć gatunków roślin w różnych kombinacjach...czyli jest konsekwencją A nie naciapane...jest super

Wiesz, początkowo mi się podobało, potem jak zrobiłam całosć to szczerze zwątpiłam, wydało mi się niespójnie z szerszą częścią i miałam ochotę wszystkie rośliny powyciągać i wsadzać na nowo.
I nie masz pojęcia jak trudno mi było zapomnieć o berberysach. Stale sobie obiecuję, ze takie ładne wsadzę i wciąż nie znajduję dla nich miejsca. Mus wymyśleć coś nowego

makadamia napisał(a)

Serio, serio! Jest fantastycznie!
Idealna równowaga pomiędzy minimalizmem a naturalizmem.
To jest dokładnie to, czego nie potrafię osiągnąć.

To bardzo proste jest Rozstawiasz doniczki, potem patrzysz i sadzisz wg wzoru
A na serio to efekt pracy zespołowej. I cieszę się, ze tak odbierasz ten kawałek ogrodu. Właśnie chciałam by było trochę naturalnie i nie przeładowane.
Dziękuję
babka 21:48, 31 sie 2017

mrokasia napisał(a)
No, dobra, to ja tu się wetnę bo od wczoraj o tym myślę.
Zabij mnie Ola, ale jakoś teraz to te evergoldy mi tu nie grają... Najbardziej widziałabym tu pociągnięcie tego co jest w tej wąskiej części, bo wyszło Ci to genialnie... czyli rozchodniki, lawenda i stipa bo bukszpany już są...
Tylko wiesz, ja się nie znam. Jeśli Tobie to gra to rób po swojemu bo umiesz i czujesz najlepiej.
Ufff...

Toś mnie zaskoczyła
Ale z decyzją poczekam do żwirku, myślę że tło będzie miało kluczową rolę. Powinno wszystko ładnie się zgrać. ... a jak nie to zawsze można zmienić

anna_t napisał(a)
Ola super wyszło az normalnie dumam czy w te swoje pole lawendowe jednak rozchodników znowu nie dać :/
świetne połączenie kolorów
głaz będzie wisienka na torcie!

Ja się rozkochałam w rozchodnikach a lawenda jest dla nich fajnym towarzystwem. Zawsze możesz dodać Do kostrzewy też świetnie pasuje
Dzięki

patrycja napisał(a)
Wczoraj pisałam że czekam na efekt końcowy. No i co?
Wyszło wielkie ŁAŁ Żebym miała wolne miejsce to bym zgapiła

Masz dużo miejsca, działaj !!!

Magleska napisał(a)
Normalnie jest cudnie , szczęka mi spadła stworzyłaś kolejną rabatę cudowną ,niesamowitą ( tylko żwirku mi tu brak i faktycznie jakiegoś głaza ) jest super brawo

Magda, żwirek będzie ale jeszcze nie teraz.

jazzy napisał(a)
Czasem co za dużo to nie zdrowo

pożyjemy zobaczymy a jakoś już mi się zaczęło podobać jak jest
Marta, niemożliwa jesteś z tym proroctwem A może to telepatia zadziałała ??

Zana napisał(a)
I ja się z Mrokasią zgodzę, chyba też bym była za tym, żeby pociągnąć to nasadzenie po całości. Mieszamy Ci, cooo?

Już za późno, wydałam resztę lawend jaka mi się ostała Nieszczególnie razi klorystyka tych roślin ale mogę się mylić

beata_m napisał(a)
a mnie się podoba! i to bardzo!

Kasia_CS napisał(a)
No to tak.. jestem u Ciebie pierwszy raz i podoba mi się bardzo ta ostatnia rabata! Muszę się cofnąć i poznać inne zakątki, bo zapowiada się uczta dla oczu zaznaczam do podglądania

Witaj Kasiu, cieszę się ze jesteś u mnie Szału to Ty się u mnie nie spodziewaj, Często błądzę
Zapraszam Cię częściej