Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Prawie - jak ogród 20:55, 08 wrz 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
kochana stipa wygląda obłędnie

Najlepszy widok, gdy troszku wieje
CIeszy tym bardziej, że z własnej produkcji - takie roślinki najbardziej lubię

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:25, 08 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Czy to TE trzcinniki, tudzież TA stipa brachytricha znaczy się? Bo moje też zaczynają.
I zdjęcia z zawilcami zjawiskowe
Ano ten Ale już widzę że mu tam źle, bo zbyt gliniasto jednak Będzie przeprowadzka wiosną...
Ogród Loczka 18:57, 08 wrz 2016

Do góry

Stipa po ścięciu kwitnie 2 raz
Ogród w skali mikro cz.II 13:43, 08 wrz 2016

Do góry
Paré fotek z mikro ogrodu , no bo przecież przez to " zatopienie " się w tych cudownych oczach pewnego pana mogliście zapomnieć , jak mikro ogród wygląda
Moje rozchodniki ten jest ukradziochowany z pracy...nie znam rodzaju...rozchodnikus szkolnikus

Rozchodnik matrona widać wyraźnie inny kolor kwiatów...ale za to liście zdecydowanie piękniejsze

Rozchodnik i stipa zestaw idealny

No i z dalszej perspektywy

Tu ma być ogród :) 13:15, 08 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
jak łaka bylinowo trawiasta to moim zdaniem trzcinniki, rozchodniki - matrona - pięknę są a ile na nich owadów ( niesamowicie to wygląda ) pervoskia - też fajnie by wyglądała no i oczywiście jeżówki jeżówki magnus są śliczne mają ogromne kwiaty
nad wrzosowiskiem się zastanów - dużo osób je miało i polikwidowali w tym ja

Mam tyle roślin i traw, że aż się zastanawiam jak ja to upchnę, ale rabata jest duża więc może pomieści.
Z traw proso i trzcinniki Overdam, sesleria Nitida, stipa. Z bylin jeżówki te zwykłe, szałwie, rozchodniki, lawenda, ostróżki, naparstnice, mikołajki, przegorzany.

Może z czasem właśnie taki los spotka to wrzosowisko, na razie się skupiam na innych miejscach, a póki jeszcze jest ładne to niech będzie.
Prawie - jak ogród 11:47, 08 wrz 2016

Do góry
kochana stipa wygląda obłędnie
Ogród niby nowoczesny ale... 09:28, 08 wrz 2016

Do góry
abiko napisał(a)
Magda a nie sieje ci się stipa w trawnik?

Pewnie sieje...ale trawnik 2 razy w tyg koszony to nie widac
Ogród niby nowoczesny ale... 09:24, 08 wrz 2016

Do góry
Magda a nie sieje ci się stipa w trawnik?
Ogród niby nowoczesny ale... 09:16, 08 wrz 2016

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Śliczna grabowa.
Stipę przesadzałaś, myślisz że przezimuje? Podobno stipy rzadko u nas dają radę. Masz jakiś sposób na nie?

Johanka....widać, że jesteś nowa

Moja stipa sieje się sama...mam jej tysiące co roku
Kupilam 3 lata temu 10 sadzonek i one już wymarzły...a to co teraz mam to są ich dzieci...
Sieje się w gruncie - w korze, w kamyczkach, w doniczkach...

beta napisał(a)
Magda...dajesz czadu...tez cię podziwiam za ta energię i chęć do działania...
rozchodniki puszczają korzonki...ale perwoskia stoi w miejscu...dziś utnę nowe gałązki i wsadzę bezpośrednio do ziemi...
frontowa fajnie się zapowiada...ty wiesz, ze te kamienie nawet tam by pasowały...myślisz co tam jeszcze?...może białe rozchodniki?...u Nawi wyglądają zjawiskowo
buziaki
a na urlop zasłużyliście jak mało kto

Ale się cieszę z rozchodników
Białe rozchodniki?? a nie mysłałam o nich....bardziej o trawach myslałam. Muszę Magnolię podpytać.
A jakoś tak dostałam powera ale myślę, że to ostatnie tchnienia są i dlatego tak działam mocno
wczoraj jeszcze kapustę kiszona nastawiłam i nalewkę malinową

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:46, 07 wrz 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
I moje wymarzone trzcinniki

Czy to TE trzcinniki, tudzież TA stipa brachytricha znaczy się? Bo moje też zaczynają.
I zdjęcia z zawilcami zjawiskowe
Pogubiłam się po drodze... 22:22, 07 wrz 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Kasia normalnie aż się wystraszyłam że komentarz swój u kogoś wstawiłam, przewijam do góry a ja u siebie jestem ta stipa to jak nie moja,świetne ujęcie jednak to prawda że każdy ma inne spojrzenie dziękuję za zdjęcia

Nie ma to jak dreszczyk emocji, cieszę się że Ci choć na ułamek sekundy adrenaliny dostarczyłam .

Taką reklamę tej róży robisz, że jej nigdzie nie będzie można dostać w przyszłym roku bo wykupiona będzie , ja też się w niej zakochałam.

Odnośnie zabaw na imprę to właśnie przedwczoraj wywaliłam pytania które do balonów wkładaliśmy w zeszłym roku ale pamiętam jakie były zabawy i konkursy i które najbardziej się podobały, jutro się zdzwonimy to Ci zdam relację.
Trudne macie zadanie - dobrze że ja się w tym roku wycwaniłam i nie musiałam robić
Ogrodowy song 20:48, 07 wrz 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
A u mnie nawet jedna stipa nie kwitnie i już chyba nie zakwitnie buuu.Sedum masz śliczne

Uparte te Twoje. U mnie nawet przesadzany kilka dni temu ML zakwitł podsyp wiosną nawozem do traw lub dodaj przekompostowanego obornika (może być granulowany też)).

Ubiegłoroczne...w wazonie wspaniale ukorzeniają się
Ogród niby nowoczesny ale... 20:41, 07 wrz 2016

Do góry
Stipa stoi

Ogrodowy song 18:58, 07 wrz 2016

Do góry
frezja napisał(a)
The Fairy w kwiecie życia...

Krwawnik powtarza ku uciesze..

A u mnie nawet jedna stipa nie kwitnie i już chyba nie zakwitnie buuu.Sedum masz śliczne
Pogubiłam się po drodze... 23:41, 06 wrz 2016

Do góry
katel napisał(a)

Piękna ta Twoja różyczka
Kasia normalnie aż się wystraszyłam że komentarz swój u kogoś wstawiłam, przewijam do góry a ja u siebie jestem ta stipa to jak nie moja,świetne ujęcie jednak to prawda że każdy ma inne spojrzenie dziękuję za zdjęcia
Moje małe wielkie marzenie 20:10, 06 wrz 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
piechol ma super miejsce do leżenia
a to stipa taka piękna???

Tak stipa, kupiona dosłownie jako kilkanaście ździebełek.
Takie dorodniejsze zakupione w szkółce jakoś mi podeschły szybko, a te mikre wyrosły właśnie na takie okazałe.
Ogród Mirelli 17:01, 06 wrz 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
O akurat Mirellka na zdjęcia ogrodu trafiłam
Rabata w przedogródku już zachwyca a jak w przyszłym roku zakwitną hortki i wszystko się rozrośnie to będzie prawdziwy efekt Woow
Pięknie kwitnąco u Ciebie.Białego rozchodnika nie mam a jest bardzo ładny rzeczka robi wrażenie. Czy stipa kwitnie u Ciebie a siana czy ta kupiona ? moja siana nawet nie ma zamiaru kwitnąć

Terenia hortki kwitły, ale wszystkie dwa razy ścięłam, tak mi Pan w szkółce kazał zrobić i chyba się opłacało. Bardzo fajnie się rozrastają i mam nadzieję, że dobrze ukorzeniają.

Stipa kupna kwitnie, a z mojego wysiewu nie i raczej już nie zdąży zakwitnąć. Jednak takie zróżnicowane stipy tzn.kwitnące i nie kwitnące bardzo mi się podobają
Ogród Mirelli 16:44, 06 wrz 2016

Do góry
O akurat Mirellka na zdjęcia ogrodu trafiłam
Rabata w przedogródku już zachwyca a jak w przyszłym roku zakwitną hortki i wszystko się rozrośnie to będzie prawdziwy efekt Woow
Pięknie kwitnąco u Ciebie.Białego rozchodnika nie mam a jest bardzo ładny rzeczka robi wrażenie. Czy stipa kwitnie u Ciebie a siana czy ta kupiona ? moja siana nawet nie ma zamiaru kwitnąć
Ogród do odnowy 16:03, 06 wrz 2016

Do góry

Pestko, na kwaśnej glebie jak głupia rośnie i sieje się stipa. Carex ID, Ptasie Łapki, Silver Sceptre, Buchanani, Bronze Form etc. Śmiało sadź. Dosadź azalie japońskie i miniaturowe, szczepione sosny górskie.

Wrzosy rozmnożysz błyskawicznie z odkładów - na wiosnę zostaw dłuższe boczne gałązki, połóż płasko w dołku, przytrzaśnij kamykiem. Na jesieni będziesz mieć sadzoneczki Proste, tanie, niezawodne.

Słuchajcie...ja wiem, że nie powinnam się chwalić swoją niewiedzą rozmiarów ogromnych, ale do tej pory tzw. "odkryć roku" jak to nazwałyśmy z Koleżanką- miałam ze dwa-trzy...w roku.
Muszę wysprzątać jakąś szufladkę w moim mózgu i zrobić tam miejsce na nową wiedzę ogrodowsikowo-Toszkową Wrzosy z odkładów....- odkrycie roku Werbena jednoroczna...
Ogródkowe perypetie:) 12:43, 06 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
piękne donice, faktycznie. I super że ich tak dużo kupiłaś.

Stipa ma za sucho na skarpie?- napewno? Nie przyjmowała się po posadzeniu czy jak?

Nie musi być stipa oczywiście.
Kosówki i rozchodniki super, ale faktycznie jeszcze trawy by się przydały.
Może sporobolus
http://www.futuregardens.pl/muhlenbergia-capilaris-wlosowata-rozowa-trawa-duplikat-1.html
albo Turzyca sabińska, tylko trudna do dostania jest raczej

Albo jeszcze briza media może ( choć nie miałam jej nigdy, więc nie wiem o niej wszystkiego)

Sesleria- coś lżejszego bym tam wolała raczej

Magnolio, stipa mi się nie przyjmowała właśnie,może za mało ją podlewałam, nie wiem. W innych miejscach rośnie spokojnie, wiesz jak to ze stipą, sieje się jak chwast

Sporobolus wygląda fajnie, za bardzo o nią dbać nie będę, więc powinna sobie poradzić z tego co widziałam w opisie.

Dziękuję za pochwałę donic, Twoje są śliczne, lubię takie niskie jak Twoje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies