Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

siakowa 07:30, 12 wrz 2016

Sebek napisał(a)
Trendy wnętrzarskie i ja ostatnio ogarniałem, ale wiesz co? Słaby jakoś ten katalog...

Ile taczek dziś wywiozłaś?
zgadzam się z każdym rokiem coraz słabszy..

KAsia widze że i u Ciebie lstipa w lawendzie daje rade. Ale to chyba przetrwałe zime stipy co? które zdążyły podrosnąć zanim je lawenda zjadła na chwile?
kasia_w 07:53, 12 wrz 2016

Malgosik napisał(a)
Po raz kolejny stwierdzam, że lubię Twoje blaszaki.
Piękne jesienne dekoracje.
Natomiast co do żwirku nie jestem przekonana.
To znaczy do tej opaski żwirkowej.
Ja bym poprostu poszerzyła rabatę i całą lawendę też wyżwirkowała, by była jedna, cała, wyżwirkowana rabata.

Fajnie Gosiu ja także je lubię. Opaskę żwirkową przemyślałam przez weekend i nie będzie jej. Mam za to inny projekt w głowie. Jak znajdę czas to narysuję.
kasia_w 07:58, 12 wrz 2016

Madzenka napisał(a)
Iwspolczuje bluszczu,,,, ja musiałam zerwać wszystko z siatki....

Marzenka czy rozumiesz motywację sąsiadów? Swoich przynajmniej. Bo ja w ogóle.Parkan jest na mojej stronie, za nim jest jeszcze siatka,które oddziela dzialki.Sasiedzi nie partycypowali w kosztach parkanu.Dlaczego niszczą mi bluszcz!Czy to takie straszne że przechodzi na ich stronę? Ja jestem szczęśliwa z powodu każdej "obcej"rośliny na widoku.Marzę aby moi sąsiedzi sadzili drzewa i żywopłoty.Zawsze to nie domy i budowy.
kasia_w 08:00, 12 wrz 2016

siakowa napisał(a)
zgadzam się z każdym rokiem coraz słabszy..

KAsia widze że i u Ciebie lstipa w lawendzie daje rade. Ale to chyba przetrwałe zime stipy co? które zdążyły podrosnąć zanim je lawenda zjadła na chwile?[/quot

Tak Kasia to stipa z zeszłego roku.
Tak myślę, za może to my wyrastamy z i..a i już nas nie zaskakuje...
siakowa 08:03, 12 wrz 2016

kasia_w napisał(a)
to pewnie też ale coraz mniej w katalogu urządzonych wnętrz a coraz więcej pojedynczych przedmiotów
AniMa 09:08, 12 wrz 2016

Kasiu a co sądzisz o bukach kolumnowych Rohan Obelisk?
kasia_w 09:22, 12 wrz 2016

Ania sądzę że są przepiękne. Ale to duże drzewa i raczej chyba na solitiery.Nie przypominam sobie żebym gdzieś je widziała w grupie.nie mam pojęcia czy choruja
AniMa 09:46, 12 wrz 2016

Dziękuje:* Tak są piękne....jako solitiery właśnie...za 100zł ok 2,5m do wykopania....
kasia_w 10:08, 12 wrz 2016

W tej stodole chciałabym zamieszkać

https://www.facebook.com/nowoczesnaSTODOLA/photos/a.1660961924127123.1073741829.1584019448488038/1776566995899948/?type=3&theater
Malgosik 12:10, 12 wrz 2016

Kasiu ja trochę rozumiem Twoich sąsiadów.
Moja sąsiadka za płotem ma winnobluszcz. Jak go nie obcinam, to mi obrasta płot i wchodzi na całą rabatę, szeroką zaledwie na 1 m. Ja mam tam kompostownik i rozsadnik. Całe podłoże pod kompostem mam przerośnięte grubymi korzeniami tego winnobluszczu. Pasie się na moim. I niestety całe sezon obrywam ten winnobluszcz, bo musiałabym zrezygnować z tej części działki. To moje zaplecze za domem dobre właśnie na takie gospodarcze sprawy. I chciałabym żeby sąsiadka pilnowała roślinę po swojej stronie.
Do tego ma tam też maliny, które stale przerastają na moją stronę.
Muszę je ciągle usuwać, bo jak się kończy metrowa rabata, mam kostkę brukową i nie będę jej rozbierać by się pozbyć malin.

A Twoi sąsiedzi mają widocznie inny plan na zagospodarowania swojej działki, zwłaszcza że to małe areały przy bliźniakach są.

Ta sama moja sąsiadka ma brzozy które rosną nad moją działką, mam przez nie wiecznie parking zasypany gałązkami, liśćmi, kwiatkami. A teraz masę siewek do plewienia. Ale tu nie będę zbytnio narzekać, bo mam zieloną ścianę chociaż.

Od jakiegoś czasu jest moda na takie stodoły. Mam projekt indywidualny na podobną stodołę.