Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:33, 03 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ślicznie, zwiewnie, lekko
Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:28, 03 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Sylwia - pstry tulipanowiec to się kupuje dla liści, dla kwiatów trzeba kupić zielone.

Iza Bela - tu bym Ci wstawiła wielkie serducho, ale emotikony nie wstawiają się.

Sebek - a tu bym wstawiła wielkiego lola.. widok w drugą stronę był pod słońce i wychodzi jasna (kolor przekłamany)

Aaa u Bogdzi Łukasz wrzucił fotki ze spotkania... wczoraj stojąc w korku na telefonie rzuciłam okiem.. tam na inną przerwę muszę zajrzeć.. a teraz kawa wypita, kanapki zjedzone.. lecimy pijąteczek.
Traw do koszenia... pierwszy nawóz w tym roku dostała.. trzeba będzie z kosiarką chwilę pobiegać.. ale trawnik jest tragiczny.

I jakieś chyba nie wrzucane.

I walka o życie.. powojnik walczy dzielnie.. jedyny powojnik z wielkokwiatowych co dobrze rośnie, ale glicynia go pożarła .. maczki samosiewki, ostrokrzew samosiewka.. i taka przepychanka.
Jeszcze raz miłego dnia.. przepychamy się też

Świetny pomysł, podoba mi się; maki mnie wkurzają, leżą po deszczach, pzrenoszę do koła bukszpanowego, będą mieć oparcie; siałam je, twoje choć sensownie posadzone
Pomocnicy świetni
a piwonie, ach, każda wyjątkowa
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 16:20, 03 cze 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
I jeszcze takie

Jakie fajne foty ze spotkania
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 16:19, 03 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Przemilczałaś temat orlików Ale zapytam w wakacje znowu

Ognista się zagęszcza. Ale sporo jeszcze na niej do zrobienia. Dołek przez nią złapałam. Brązowa trawa, krokosmia i trytoma padły po zimie, a na nie najbardziej liczyłam, bo piękny efekt razem dawały. Wilczomlecz groszkowy piękny, nie wiedziałam, że go tak wysoko wyciągnie.

Super Małgosiu, napatrzec się nie można
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:14, 03 cze 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Słonko zaglądam i ściskam

Gosieńko ja też całuję mocno, mocno

Deszczyk był teraz się lekko przejaśnia

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:05, 03 cze 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Miło mi, że dajesz mi możliwość zobaczenia Twojego pięknego ogrodu. Wiem, że Ty ciągle zagoniona i zapracowana jesteś.Jak dasz znać kiedy możemy przyjechać chętnie skorzystam.

Piękne zestawienie
Najpierw myślałam, że to jeżówki.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:04, 03 cze 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Moj nowy kwiatek, narazie jeden zakwitl ale mam tego caly lan

i na pannie dziewannie znalazlam takie gasienice

nie mam pojecia co to za jedne i czy pozyteczne czy nie. jedna niechcacy zabilam a druga jeszcze zyje

To czarnuszka, uwielbiam je, a gąsienicy nie znam...
Ukojenie 16:01, 03 cze 2016

Do góry
zoja napisał(a)
róża polna:

róża blue rapsody:

Juz ci kwitnie?! U mnie dopiero się zbiera, a 4 letni krzak, jednak w tym roku ścięłam do ziemi
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:00, 03 cze 2016

Do góry
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:59, 03 cze 2016

Do góry
Mam jeszcze jedno pytanie... tak jak pisałem trawnik robię na raty. Niestety ma to swoje minusy.
Cały teren na początku wiosny był zbronowany, śmieci, kamienie i chwasty zostały wybrane. Na pierwszych wypięlegnowanych 200 m2 trawa została posiana i ładnie rośnie. Pomiędzy trawą gdzieniegdzie pojawił się perz i kilka ostów, ale to małe piwo.
Na kolejnych 200 m2 rozłożyłem juz siatkę na krety, ponownie odchwaściłem, tym razem ręcznie bo niestety minęło trochę czasu i namnożyło się chwastów - w tym tygopdniu bedę grabił, wałował i siał trawę.
Problem stanowi ostatnie 200 m2. Tu nie mam jeszcze rozłożonej siatki, chwastów przez ten czas też się namnożyło (zwłaszcza perz) - jest to ta część z tyłu zdjęcia, za posianą już trawą. Mam pytanie. Czy spryskać je raundapem (wcześniej niczego nigdy nie pryskałem), odczekać 2-3 tygodnie aż chwasty poschną i raz jeszcze teren zbronować/przekopać, czy nie bronować/przekopywać, tylko poschnięte chwaściory wygrabić, żeby znowu ich nasiona się nie rozsiały, rozłożyc siatkę na krety, nawieźć ziemi i działać z trawnikiem?
Ogród z koniczynką 15:59, 03 cze 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)

Pieknie! no i ta pergola, jako rozwód, uchachałam się
miarka do cięcia super, też zgapię
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 15:58, 03 cze 2016

Do góry
Mam dla Was zdjęcia Zdjęcia były robione na bieżąco, tylko różne zdarzenia spowodowały, że nie mogłam ich obrobić i wstawić. Musiałam ogarnąć pracę, PIT-y, ogarnąć się po ataku hakerskim, odtworzyć całe oprogramowanie i również kwestie fotograficzne. A potem prace ogrodowe zupełnie mnie pochłonęły
No więc obiecane fotki.

1. Szklarnia zaraz po złożeniu. Maya już wie, że ma dodatkowy obiekt do pilnowania

2. Widok na rabatę cebulową ze szklarnią w tle. A na ścieżce widać przygotowane belki pod warzywną rabatę.

3. Widok na rabatę warzywną (a właściwie truskawkową) z widokiem na szklarnię.

4. Patio kawowe prawie jest już ukończone. Mebelki z technoratanu już stoją na swoim miejscu

5. Patio w pełnej krasie. Potem doszły jeszcze trzy donice, które obsadziłam 1 - pacioreczniki, 2 - lawenda, 3- rudbekie.
Jak zakwitną - pokażę w pełnej krasie.

Ogród z koniczynką 15:57, 03 cze 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
rojniki posadzone w rynience zdemontowanej z drzwi starej lodówki...

oraz w zużytej łopacie śniegowej...

Fenomenalny pomysł
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 15:54, 03 cze 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Czas wybrać się po baldachy czarnego bzu na syrop antykaszlowy.

Hanuś, podeślij tego bzu do mnie. Ile bym dala za taki swojej roboty sok z bzu. Smak mojego dzieciństwa jak jeszcze moja kochana babcia żyła. Miód...
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:53, 03 cze 2016

Do góry
Witam.
Zwracam się z pytaniem odnośnie pierwszego koszenia. Trawę zasiałem 15 mają dzisiaj ma już jakieś 8-12 cm. Pytanie czy przy koszeniu po tak krótkim okresie wzrostu trawa jest juz ukorzeniona na tyle żeby nic jej się nie stało. Zdjęcia w załączniku.
Z góry dziękuję za informację.

Pozdrawiam Jakub

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:52, 03 cze 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Cieszę się, że się spisują

i niech się rozmnażają

Liliowo i kolorowo:) 15:46, 03 cze 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Cudownie! i jak zobaczyłąm taki czyściutki chodnik i przycięty, to mój mnie przeraża, nijak nie mogę wyrobic się i czasami sił mi brak, ja tak zrywami działam
róża boska, zresztą pozostałe też
Szałwie czy lawendy? 15:43, 03 cze 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
A ja wcale nie skończyłam jeszcze, tylko musiałam na chwilę wyskoczyć
Jeszcze druga, trzecia i czwarta strona ogrodu!!!

pokaż jeszcze piątą stronę!
Cudnie...
Mirkowy ogród (początki) 15:42, 03 cze 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies