Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anulajda w raju 10:34, 02 cze 2016

Do góry
Róże się bardzo rozszalały po deszczach mają mnóstwo pąków teraz tylko czekać na słoneczną pogodę i będzie mega szaleństwo
Rabata z Queen

Ogródek Ewy 10:34, 02 cze 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Przyszłam na foty piwonii, są śliczne, nie narzekajTylko dlaczego tak mało zdjęć? U nas też codziennie pada, a dzisiaj to była niezła ulewa, dobrze że wcześniej zrobiłam podpórki piwoniom, bo moja biała też już by leżała na ziemi.

Moje piwonie mimo podpórek łamią się pod ciężarem kwiatów które są ciężkie od deszczu szkoda że ten deszcz pojawił się akurat teraz.
Peonia którą wsadzałam w ubiegłym roku też okazała się biała. Pozostaje ustalić tylko jaka to....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:23, 02 cze 2016

Do góry
wklejam ku pamieci
Bogdzia napisał(a)

Prosicie o identyfikację więc podpiszę wg Ani zdjecia

Od lewej stoją: Kasya, Rozark, Ryska, Mariolka(koleżanka Margarete i juz i nasza), Kasia-Luiza (nie ma watku ale ostatnio pokazywalismy jej piękny ogród na pierwszomajowym spotkaniu)Yolka, Danusia -koleżanka Pani Przyrody i równiez juz nasza, Ja czyli Bogdzia, Ewa-Luteczka w niebieskiej bluzce, Justyna eee-tam, Robert, Gocha, Jankosia, Anna Ch, Karola, za Karolą jasne własy Mathildis, Pani Przyroda,Anipla, AgataC,Ania z ogrodu z pergolą, Ren 133, Chell z koleżanką i M ale czyj M nie wiem,
siedza od lewej: Ewsg, Margarete, Nikita, Luki, Mała Mi, Ela kuzynka Margarete zaprzyjaźniona z nami, Dorota 123.
Fotografie robiło conajmniej pięciu mężów i byli jeszcze GabiK z Jarkiem i Laurką, Kuklik z fajnymi dzieciakami-młodzieżą i mój syn z wnusią.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:15, 02 cze 2016

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Kocham takie widoki z architekturą w tle.

Z łubinami tak jest, z wieloma dzikimi kwiatkami.

I te begonie w kamieniakach - Aga, skupuj wszystkie kamieniaki z okolicy - to jest super do Ciebie.
Mirkowy ogród (początki) 10:07, 02 cze 2016

Do góry
Jeszcze stipy nie posadziłam ech nie wiem czy mi zakwitnie.
Ogród z łezką II 10:05, 02 cze 2016

Do góry
Witaj Kasiu. Twój ogród oglądam z otwartą paszczą. I nie ma w tym grama przesady Niesamowitych rzeczy dokonaliście w ciągu tych ostatnich trzech lat mojego tu nie 5bycia. Zajęta wykańczaniem domu i rodzeniem córki nie miałam czasu dla ogrodu ale teraz rodzę się na nowo. Ogrodowo.

Moc buziaków. Dla Ciebie dzisiejszy Roseum Elagans

Anulajda w raju 10:02, 02 cze 2016

Do góry
Podzielone żurawki już dzielnie siedzą w ziemi dobrze że pada to fajnie przyjmą się

Mój mały wymarzony ogród 09:59, 02 cze 2016

Do góry
Tak powstaje moj maly warzywnik
Podmiejski ogródek 09:54, 02 cze 2016

Do góry
Zgodnie z poleceniem Toszki (nie wiem, czemu sama nie pomyślałam o tak oczywistej rzeczy; może dlatego, że sama nie bardzo widzę możliwość zaprojektowania tej rabaty pod kątem widoku z tarasu? wydaje mi się po prostu za wąska)wklejam zdjęcia rabaty:

Od frontu:

Z boku (w pakiecie macie zbliżenie na chwaściory)

Z drugiego boku (i widok na zarastające dziury w buksach)

z trzeciego boku

na koniec szerszy kadr z sąsiadująca rabatą, która też już tupie nóżkami, żeby ją poprawić

Uprasza się o niezwracanie uwagi na bałagan, który chwilowo jest ostatni na liście priorytetów. Można za to podziwiać trawę, która na początku maja była siana i już się kwalifikuje do koszenia. Prawie nie ma chwastów!
Rododendronowy ogród II. 09:51, 02 cze 2016

Do góry
I zeby juz rododendronowy temat zakończyc filmik z ogrodu.

https://www.youtube.com/watch?v=Mm0qiJ9_Jwg

Teraz czas róz i piwonii i dziewczyny sporo juz ich pokazują, u mnie tez zakwitła nowa w tym roku sadzona Paula Fay, pięc pąków jak na pierwszy rok to niemało.

Tu jest moje miejsce 09:48, 02 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)
Cześć....
pismo obrazkowe przejrzałam...i bardzo mi sie podoba...fajnie wygląda ta rabata z horti+miscanty+żurawki...warzywne skrzynie bardzo imponujące
będę zaglądać

Dzięki, miło poczytać ciepłe słowo od znawczyni tematu

Dla Ciebie pastella w pąku
Małymi kroczkami do celu... 09:45, 02 cze 2016

Do góry
NewLife w ogrodzie 09:45, 02 cze 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Dzisiejsza robota. 1/3 działki przeleciana glebogryzarką - odchwaszczona. Chyba już więcej nie dam rady. Może wieczorem.

Aleś się narobiła, ale efekt rewelacyjny
Małymi kroczkami do celu... 09:44, 02 cze 2016

Do góry
U nas dzisiaj deszczowo, więc czas odpoczynku, przesyłam trochę kwiatów w tą ponurą pogodę...

Dla odmiany czas na zmiany... 09:44, 02 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)
Cześc Magda...lecę do Ciebie

hej, oto mój dzisiejszy przywrotnik

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies