Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 16:35, 16 sty 2013

Do góry
Gosiu- no to śpiewaj do woli Ogrody motywują najbardziej, do ciągłych zmian i ulepszania tego co się już ma, ale trzeba doceniać też swój ogród i to co w nim rośnie, cieszyć się każdą chwilą i łapać te momenty, bo ogród ciągle się zmienia. Jak przeglądam zdjęcia to nieraz jestem zaskoczona, co ja tam miałam w ubiegłym roku, bo w kolejnym już coś zupełnie innego. Nasze rośliny też się zmieniają, rosną i po pewnym czasie zupełnie nie przypominają tych maluszków zakupionych w szkółce, zauważyłam, że większość roślin już w drugim roku od posadzenia dostaje takiego powera, a my razem z nimi...hahah
Ogród ogrodniczki 16:21, 16 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

A ja też bym chciała do Pisarzowic, tak mi się marzy zobaczyć u nich tą japońszczyznę i może zakupy zrobić

A co Ci się marzy z tej japońszczyzny?

No kloniki i bonsaie, ale ja ogólnie uwielbiam takie klimaty, bo dużo igiełek i kamyków, azali, bukszpaników, czyli to co Gosiniak kocha najbardziej
Mój ogród ciągle w budowie 16:19, 16 sty 2013

Do góry
Witam się i ja, jest już na co popatrzeć, fajnie że masz ścieżki i murki lubię to bardzo w ogrodzie, ja bym powiedziała bardziej że ogród nie w budowie, ale w fazie dopieszczania masz teraz, oczywiście jest jeszcze trochę do zrobienia, tam gdzie koparki się przejechały, ale pozostała część bardzo fajnie ci wyszła
Ogród ogrodniczki 16:06, 16 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

A ja też bym chciała do Pisarzowic, tak mi się marzy zobaczyć u nich tą japońszczyznę i może zakupy zrobić

Ja taką "japońszczyznę" też tworzę.
Tzn.tnę u innych
Ogród ogrodniczki 15:09, 16 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Igiełkowy ogródeczek 14:32, 16 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Ja myśle że jak się samemu ogród zrobi to lepsza satysfakcja niż jak przyjdzie firma imw dwa tyg wszystko posadzi i zaplanuje....

Tak ja mówisz
Ja wtedy sobie spiewam ...tu narazie jest ściernisko ale bedzie San Francisco (ogrodowisko)

Gosiu to czas nową piosnkę wymyślić, bo u ciebie żadnego ścierniska nie widzieć
Igiełkowy ogródeczek 14:30, 16 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Grażynko- dzięki że wpadłaś
Zeta- ja też tak myślę, satysfakcja ogromna, coś tam pozmieniać, poprzesadzać można i pochwalić się na ogrodowisku Ale jest wiele takich osób, które chcą mieć piękny i zadbany ogród od razu, a nie koniecznie się tym interesują, więc pomoc firm bardzo potrzebna. Danusia nie raz pisała, że klienci jej dziękowali i byli wzruszeni, jak wyczarowała dla nich ogród, w innym przypadku mogliby go nie mieć wcale.

To prawda są też tacy co nie mają na ten temat bladego pojęcia i....nie chcą się zagłębiać w temat..... albo czasu nie mają..... ale jak widzę niektóre realizacje wykonane przez firmy..... straszne....mam przykład mojej cioci ...wzięła firmę projektową ...po trzech latach ogród zarósł mam wrażenie że rośliny walczą o przetrwanie ..sadzone były za gęsto.....

Z firmami bywa różnie branża ogrodnicza nie jest tu wyjątkiem, trzeba sprawdzać i brać tylko sprawdzone i rzetelne. Ja widziałam z kolei odwrotną sytuację, rośliny biedaki takie i odstępy 2 m jeden od drugiego, ogólny wizerunek był ładny, bo robili też altanę i strumień, ale dalekie to było od ideału.
Ogród ogrodniczki 14:25, 16 sty 2013

Do góry
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 14:22, 16 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Witaj, podziwiam twój zapał i pomysłowość z rozmnażaniem roślin, będzie jak znalazł jak się odgrodzisz od tych leśnych stworzeń. Wiosny też się nie mogę doczekać i jak każdy tutaj zaglądam przesz okno, a tam biało niestety, ale my ogrodnicy cierpliwi jesteśmy, musimy być;
Pozdrawiam

Oj ja tez wiosny wypatruje, bo mam tyle pomysłów i planów tylko zima jakos przeszkasza
ale za to jak juz będzie cieplej to ... będzie cudnie
Igiełkowy ogródeczek 14:21, 16 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Zeta- ja też tak myślę, satysfakcja ogromna, coś tam pozmieniać, poprzesadzać można i pochwalić się na ogrodowisku Ale jest wiele takich osób, które chcą mieć piękny i zadbany ogród od razu, a nie koniecznie się tym interesują, więc pomoc firm bardzo potrzebna. Danusia nie raz pisała, że klienci jej dziękowali i byli wzruszeni, jak wyczarowała dla nich ogród, w innym przypadku mogliby go nie mieć wcale.

To prawda są też tacy co nie mają na ten temat bladego pojęcia i....nie chcą się zagłębiać w temat..... albo czasu nie mają..... ale jak widzę niektóre realizacje wykonane przez firmy..... straszne....mam przykład mojej cioci ...wzięła firmę projektową ...po trzech latach ogród zarósł mam wrażenie że rośliny walczą o przetrwanie ..sadzone były za gęsto.....
Igiełkowy ogródeczek 14:17, 16 sty 2013

Do góry
Ogród - Moje spełnione marzenie 14:09, 16 sty 2013

Do góry
Dorotko- super wybór, będę podglądać i podziwiać twoje okazy
Ogród - Moje spełnione marzenie 14:06, 16 sty 2013

Do góry
Janina napisał(a)
Gdzie nie zajrzę wszyscy coś zamawiają,ja nie mogę zdecydować co najpierw kupić bo tego co bym chciała jest zbyt dużo.Też myślałam o rh ale Bogdzia powiedziała,że jak mam gliniastą ziemię to nie warto sadzić.

A jakbyś podwyższoną rabatkę dla nich przygotowała, myślę że dały by sobie radę
Tu odpoczywam 14:04, 16 sty 2013

Do góry
grazyna napisał(a)

Ja już u Ciebie byłam, ale oglądam od początku, czy pamiętasz nazwę tego rododendrona i jak się sprawuje?
Ładny okaz
Gdzieś na końcu świata... 13:56, 16 sty 2013

Do góry
Zapytaj, bo jak widać to nie jest łatwe tak ze zdjęcia rozpoznać, a warto wiedzieć, bo jak faktycznie ma być duży to lepiej go przesadzić teraz niż później z takim ogromnym się męczyć, jak byś nie wiedziała, to ewentualnie popatrz na przyrosty wiosenne- czy duże są, zwykłe świerki na początku rosną wolno, ale nie aż tak jak te karłowe, które zaledwie do 3-4 cm puszczają, czasem jeszcze mniej.
"Baśniowy" Ogród 13:40, 16 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Koty polecam na nornice, sąsiadki to nawet teraz widziałam jak niesie, mój za leniwy, żeby w zimie za nornicą się uganiać, ale latem to zupełnie co innego, przynosi pod dom, co bym mu przyrządziła na obiad i nie narzekała, że nie mam co do garnka włożyć

Taaaaaaaak powiedz to moim dziewczynkom ...jak przygarnełam małego kociaka to siem do mnie trzy dni nie odzywały ....musiałam oddać ...życia bym nie miała...ale wczoraj o 23.... Usłyszałam jazgot nieziemski wybiegłam na dwór a moje łobuzy wyciągnęły dwie myszy z odpływu rynny ...no oczywiście szmakosy dostały prawie jak koty działają tylko głośniej i bardziej niszczycielsko hahahahah

Haha masz dwa w jednym brawo dla piesków
Gosiniak napisał(a)
Koty polecam na nornice, sąsiadki to nawet teraz widziałam jak niesie, mój za leniwy, żeby w zimie za nornicą się uganiać, ale latem to zupełnie co innego, przynosi pod dom, co bym mu przyrządziła na obiad i nie narzekała, że nie mam co do garnka włożyć

Masz łownego kotka a nie zawsze taki się zdarza.Pamiętam kiedyś u mojej babci mysz przebiegła kotu pod samym nosem a ten jej nawet nie zauważył hahaha gnojek śmierdzący
Roztoczańskie klimaty 13:39, 16 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Zeta- zobacz tu:
http://www.sklep-polnix.nazwa.pl/88010-donica-podstawkiem-p-35.htm

O widzisz blisko tylko rozmiar mały mają największe chyba sr 55 cm ...a ja bym widziała taką 80 cm
Ale szukam dalej....gdyby nie rozmiar to superowa
Roztoczańskie klimaty 13:33, 16 sty 2013

Do góry
Zeta- zobacz tu:
http://www.sklep-polnix.nazwa.pl/88010-donica-podstawkiem-p-35.htm
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:22, 16 sty 2013

Do góry
Witaj, podziwiam twój zapał i pomysłowość z rozmnażaniem roślin, będzie jak znalazł jak się odgrodzisz od tych leśnych stworzeń. Wiosny też się nie mogę doczekać i jak każdy tutaj zaglądam przesz okno, a tam biało niestety, ale my ogrodnicy cierpliwi jesteśmy, musimy być;
Pozdrawiam
"Baśniowy" Ogród 13:20, 16 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Taaaaaaaak powiedz to moim dziewczynkom ...jak przygarnełam małego kociaka to siem do mnie trzy dni nie odzywały ....musiałam oddać ...życia bym nie miała...ale wczoraj o 23.... Usłyszałam jazgot nieziemski wybiegłam na dwór a moje łobuzy wyciągnęły dwie myszy z odpływu rynny ...no oczywiście szmakosy dostały prawie jak koty działają tylko głośniej i bardziej niszczycielsko hahahahah
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies