Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

GosiaJoanna 14:21, 16 sty 2013

Zeta napisał(a)
Ja myśle że jak się samemu ogród zrobi to lepsza satysfakcja niż jak przyjdzie firma imw dwa tyg wszystko posadzi i zaplanuje....

Tak ja mówisz
Ja wtedy sobie spiewam ...tu narazie jest ściernisko ale bedzie San Francisco (ogrodowisko)
Zeta 14:21, 16 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Grażynko- dzięki że wpadłaś
Zeta- ja też tak myślę, satysfakcja ogromna, coś tam pozmieniać, poprzesadzać można i pochwalić się na ogrodowisku Ale jest wiele takich osób, które chcą mieć piękny i zadbany ogród od razu, a nie koniecznie się tym interesują, więc pomoc firm bardzo potrzebna. Danusia nie raz pisała, że klienci jej dziękowali i byli wzruszeni, jak wyczarowała dla nich ogród, w innym przypadku mogliby go nie mieć wcale.

To prawda są też tacy co nie mają na ten temat bladego pojęcia i....nie chcą się zagłębiać w temat..... albo czasu nie mają..... ale jak widzę niektóre realizacje wykonane przez firmy..... straszne....mam przykład mojej cioci ...wzięła firmę projektową ...po trzech latach ogród zarósł mam wrażenie że rośliny walczą o przetrwanie ..sadzone były za gęsto.....
Gosiniak 14:30, 16 sty 2013

Zeta napisał(a)

Grażynko- dzięki że wpadłaś
Zeta- ja też tak myślę, satysfakcja ogromna, coś tam pozmieniać, poprzesadzać można i pochwalić się na ogrodowisku Ale jest wiele takich osób, które chcą mieć piękny i zadbany ogród od razu, a nie koniecznie się tym interesują, więc pomoc firm bardzo potrzebna. Danusia nie raz pisała, że klienci jej dziękowali i byli wzruszeni, jak wyczarowała dla nich ogród, w innym przypadku mogliby go nie mieć wcale.

To prawda są też tacy co nie mają na ten temat bladego pojęcia i....nie chcą się zagłębiać w temat..... albo czasu nie mają..... ale jak widzę niektóre realizacje wykonane przez firmy..... straszne....mam przykład mojej cioci ...wzięła firmę projektową ...po trzech latach ogród zarósł mam wrażenie że rośliny walczą o przetrwanie ..sadzone były za gęsto.....

Z firmami bywa różnie branża ogrodnicza nie jest tu wyjątkiem, trzeba sprawdzać i brać tylko sprawdzone i rzetelne. Ja widziałam z kolei odwrotną sytuację, rośliny biedaki takie i odstępy 2 m jeden od drugiego, ogólny wizerunek był ładny, bo robili też altanę i strumień, ale dalekie to było od ideału.
Gosiniak 14:32, 16 sty 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Ja myśle że jak się samemu ogród zrobi to lepsza satysfakcja niż jak przyjdzie firma imw dwa tyg wszystko posadzi i zaplanuje....

Tak ja mówisz
Ja wtedy sobie spiewam ...tu narazie jest ściernisko ale bedzie San Francisco (ogrodowisko)

Gosiu to czas nową piosnkę wymyślić, bo u ciebie żadnego ścierniska nie widzieć
GosiaJoanna 14:37, 16 sty 2013

No tak ale ta piosenka bardziej mnie mobilizuje do pracy heheh a od kilku dni raczej Wasze ogrody
Gosiniak 16:35, 16 sty 2013

Gosiu- no to śpiewaj do woli Ogrody motywują najbardziej, do ciągłych zmian i ulepszania tego co się już ma, ale trzeba doceniać też swój ogród i to co w nim rośnie, cieszyć się każdą chwilą i łapać te momenty, bo ogród ciągle się zmienia. Jak przeglądam zdjęcia to nieraz jestem zaskoczona, co ja tam miałam w ubiegłym roku, bo w kolejnym już coś zupełnie innego. Nasze rośliny też się zmieniają, rosną i po pewnym czasie zupełnie nie przypominają tych maluszków zakupionych w szkółce, zauważyłam, że większość roślin już w drugim roku od posadzenia dostaje takiego powera, a my razem z nimi...hahah
Gabrysia_ 16:43, 16 sty 2013

Jejku jak wy lecicie z tymi wątkami,jak ja mam to wszystko ogarnąć?
Buziaczki zostawiam i lecę dalej
agata19762 16:47, 16 sty 2013

witaj Gosiu....
kolejny raz jestem i wzdycham....
cudowna wizytówka !!!!!!!!!
pozdrawiam Cię cieplutko
GosiaJoanna 16:48, 16 sty 2013

Tak jak mówisz, ogród jest najlepszym terapeutą Jak chcę wiekszych doznań ogrodowych to jadę rowerem do Kodnia tam leżę na lawendowej łące w ogrodzie NMP i podpatruję co Bracia Oblaci sadzą nowego w ogrodzie
Marlenaa 17:49, 16 sty 2013

Gosiu igiełeczko, czy mogłabyś tak nie pędzić ze swoim wątkiem bo już na zkrętach nie wyrabiam Pozdrawiam.