Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:09, 14 lis 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marzenko - przeczytałam, wysłuchałam i padam z zachwytu nad Twoją organizacją! U mnie groch z kapustą na wszystkich polach. Kochana czy Ty masz jakąś panią (lub pana - i nie myślę o eMie ) do pomocy w domu, że tak wszystko ogarniasz: praca, dom, czas na lekturę, ogród, forum, już myślisz o świętach... ja nie mogę podołać, nijak. Pozdrawiam jednak cieplutko i słonecznie - buziaki

Dementuję wszelkie pogłoski, nie jestem dobrze zorganizowana, moim marzeniem jest leniuchowanie, leżenie do góry brzuchem po wygranej 6 w Lotto !!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:07, 14 lis 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
A mi się wydaje, że jak ktoś ma dużo na głowie to jakoś organizacja jest większa i wszystko się zrobi. Przynajmniej ja tak mam. Z 2ką dzieci jestem o wiele więcej zorganizowana niż wcześniej.Jak mam mało pracy to skrzydełka mi opadają i robię wszystko w żółwim tempie

Monika ja Cię podziwiam gdy moja córka była mala to na zakrętach nie wyrabiałam !!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:05, 14 lis 2012

Do góry
Aga i Jotka świeta racja im więcej pracy tym lepiej się organizujemy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:04, 14 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ufff! Dobrnęłam do końca. Jestem naładowana inspiracjami i pomysłami jak świąteczna babka rodzynkami
Madżenka! Gdybyś chciała puścić swoje babmbusy luzem, to może wzdłuż autostrad i dróg powiatowych dotrą do nas i stworzysz tym samym sieć bamboonet, co?
Zostawiam zakładkę i spadam dalej. Pa!

Sorki, ale poradę dałam do powiedzonek ogrodowiskowych.... boskie ......... skąd bierzecie takie hasła????

Teksy Grabi nadają się do kolekcjonowania
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:03, 14 lis 2012

Do góry

Jak zwykle mialam baardzo miłych gości
Odpowiadając grupowo na pytania, ja nigdy nie mam czasu ale Was zamieniłam z oglądaniem TV (największego pożeracza czasu) Nieiwele teź czytam bo przecież kiedyś te 10 tys postów napisalam....
Ja do pomocy w domu mam Córkę, M i raz w tygodniu panią, która pomaga nam ogarnąć bałagan Zawsze pracowałam dużo i teraz gdy córka jest dorosla to ja nie wiem co z czasem robić i gdy zamiast wozić ją na angielski, gimnastykę, korki, do miasta .... odbieram ją tylko z przystanku autobusowego to uwierzcie mi, że mam lajcik
A czynności w domu ma podzielone z córką, gotuje i robi zakupy M , więc żyć nie umierać ale trwało to wiele lat zanim do takiego standardu doszlismy
Zykam na razie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:48, 14 lis 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Ufff! Dobrnęłam do końca. Jestem naładowana inspiracjami i pomysłami jak świąteczna babka rodzynkami
Madżenka! Gdybyś chciała puścić swoje babmbusy luzem, to może wzdłuż autostrad i dróg powiatowych dotrą do nas i stworzysz tym samym sieć bamboonet, co?
Zostawiam zakładkę i spadam dalej. Pa!

Sorki, ale poradę dałam do powiedzonek ogrodowiskowych.... boskie ......... skąd bierzecie takie hasła????
Ogrodowisko przemówiło, czyli nasze powiedzonka 17:47, 14 lis 2012

Do góry
Słowotwórstwo jest wspaniałe, ale proponuję jeszcze dokładać tu pomysły, inspiracje....... porady... oczywiście typowo ogrodowiskowe i na wesoło.. właśnie u Mażdzenki znalazłam poradę Grabi odnośnie tego co Mażdzenka ma zrobić ze swoimi bambusami.. co to chciałaby mieć, ale nieco rozpychają sie w kostce brukowej i donicach......... wiec eksmisja.... ale gdzie?? No i Grabule jak zwykle maja dobrą radę cyt:

W Gąszczu u Tess 22:41, 13 lis 2012

Do góry
Tess ja bym chciala ci coś doradzić ale zanim znajdę ostatnie zdjęcia to 6:00 rano będzie... Pokaż które rabaty chesz zmieniać bo koncepcję straciłam
Ogrodowisko przemówiło, czyli nasze powiedzonka 22:18, 13 lis 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Marzenie Marzenki

Pszczółko chodzi Ci pewnie o Madżenie ogrodnika?
Dla mnie ogród Madżenki stał się madżeniem ogrodnika.

To dodam jeszcze lubieżnie nieskromnie, że był Madżenkowy potwór czyli trawa vertigo
Ogrodowisko przemówiło, czyli nasze powiedzonka 22:17, 13 lis 2012

Do góry
A kto wymyślił M zamiast męża???
Ogrodowisko przemówiło, czyli nasze powiedzonka 22:14, 13 lis 2012

Do góry
A z nazw roślinek
Limlajtka - limelight
Komu by się chcialo pisać hakonechloa zatem mamy hakone
Wiśnia umracośtam - umbraculifera
Trawy - poczochrańce
Ciąć w kule bukszpany - kulkować
Sałata zamiast żurawki i kapusta zamiast bergenia tak maiwają M
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:00, 13 lis 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Może tort sałatkowy, trzywartwowy ale z majonezem??? Też fajnie wygląda ale majonez, bo cos musi posklejać....

Z porem, selerem marynowanym, jajkiem i zoltym serem??? Czy cosik innego?

Tak ale III warstwy
I jeszcze warstwa z ogórkiem
I seler, orzechy włoskie
II ogórek konserwowy+ groszek, por
III ser żólty i jajka
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:53, 13 lis 2012

Do góry
Ja zmykam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:53, 13 lis 2012

Do góry
aga_k napisał(a)
widzę, że u Ciebie już trąbienie na zakupy świąteczne Niestety ja też co roku obiecuję sobie, że wszystko zrobię wcześniej i nie będę latać po sklepach na ostatnią chwilę ale jakoś mi nie wychodzi może w tym roku się uda

Odtrąbiłyśmy przygotowania i myślenie o świętach więc musowo w tym roku zmienić tradycyjny pośpiech na świąteczny nastrój
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:51, 13 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
świąteczne przygotowania ... pewnie, że najwyższa pora w ostrym słońcu planowałyśmy wypad na narty ... co roku ma być inaczej i ... jest ... pierwsze święta po ślubie to istne pandemonium na ostatnią chwilę ... potem coraz lepiej ... a w zeszłym roku to nawet w Wigilię nie odpadały mi nogi (od stania w kuchni) i nawet dziecko stwierdziło "super ... dochodzimy do perfekcji " ... tylko o upieczonym na 3 tygodnie wcześniej pierniku "zachowanym" przypomniałam sobie ........ w styczniu ...

Perfekcyjna Pani domu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:50, 13 lis 2012

Do góry
Slawko napisał(a)

Sławko piękne domy!!! Ale dom o powierzchni 1000m2 nie kosztuje tyle co katalogowiec sam projekt pewnie z 200 tys a nie 2 tys. ....

Ale komu taki dom...kto go będzie później sprzątał... o to chodzi, że można zrobić fajne rzeczy niskim kosztem... zamienniki, dobry patent Twój przykład tu genialnie pasuje, że nie trzeba oryginałów by było modnie i nowocześnie a z ceną, to chyba trochę gruba przesada

Myślę, że ktoś zamawia projekt na 1000 m2 to projekt proprcjonalnie droższy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:42, 13 lis 2012

Do góry
Kasia przepis na rybę skopiowany do notatnika!!!! Dzięki!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:40, 13 lis 2012

Do góry
Sławko piękne domy!!! Ale dom o powierzchni 1000m2 nie kosztuje tyle co katalogowiec sam projekt pewnie z 200 tys a nie 2 tys. ....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:28, 13 lis 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
....ja to mam problem z prezentami...nie wiem co i komu, chociaz podsłuchuję i obserwuję co by chcieli dostac....

Ja też i potem zawsze łapanka w tloku i w stresie Dlatego w tym roku zamaiwamy prezenty wcześniej przez internet nowa świecka tradycja
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:25, 13 lis 2012

Do góry
ka1sia napisał(a)
Marzenko, zawstydzilam się. Ja nigdy nie mogę zdążyć przed świętami. Coś postanawiam, a potem, jak zwykle... O, nie, w tym roku musi być inaczej! Wezmę przykład z Ciebie Pozdrawiam, Kasia

Kasia ja też nigdy nie wyrabiam na zakrętach dlatego mam postanowienie tegoroczne
Znajomy zamawia prezenty rzez net dla całej rodziny, spokojnie, bez pośpiechu, bez kolejek...

A na pociechę dodam, że gdy teściowa organizowała święta zawsze 1 listopada padało sakramentalne pytanie "kto co przygotowuje i co chemy na gwiazdkę " menu w dniu zadusznym już było gotowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies