Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 20:51, 13 lis 2012

Konstancja30 napisał(a)
świąteczne przygotowania ... pewnie, że najwyższa pora w ostrym słońcu planowałyśmy wypad na narty ... co roku ma być inaczej i ... jest ... pierwsze święta po ślubie to istne pandemonium na ostatnią chwilę ... potem coraz lepiej ... a w zeszłym roku to nawet w Wigilię nie odpadały mi nogi (od stania w kuchni) i nawet dziecko stwierdziło "super ... dochodzimy do perfekcji " ... tylko o upieczonym na 3 tygodnie wcześniej pierniku "zachowanym" przypomniałam sobie ........ w styczniu ...

Perfekcyjna Pani domu
Madzenka 20:53, 13 lis 2012

aga_k napisał(a)
widzę, że u Ciebie już trąbienie na zakupy świąteczne Niestety ja też co roku obiecuję sobie, że wszystko zrobię wcześniej i nie będę latać po sklepach na ostatnią chwilę ale jakoś mi nie wychodzi może w tym roku się uda

Odtrąbiłyśmy przygotowania i myślenie o świętach więc musowo w tym roku zmienić tradycyjny pośpiech na świąteczny nastrój
kasik778 20:53, 13 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
Moi drodzy wstrzymajcie się z zamawianiem tych lampek bo ja muszę sprawdzić jakie są, czy sprzedawca sprawnie realizuje zamówienia...
Nie chę aby była jakaś grupowa wtopa.... Bo popełnię sepuku

Marzenko czekamy

ja mam skrycie nadzieję, że będą fajne i takie jak trzeba, bo mam już ich wizję na tarasie
Madzenka 20:53, 13 lis 2012

Ja zmykam
Slawko 20:54, 13 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

Sławko piękne domy!!! Ale dom o powierzchni 1000m2 nie kosztuje tyle co katalogowiec sam projekt pewnie z 200 tys a nie 2 tys. ....

Ale komu taki dom...kto go będzie później sprzątał... o to chodzi, że można zrobić fajne rzeczy niskim kosztem... zamienniki, dobry patent Twój przykład tu genialnie pasuje, że nie trzeba oryginałów by było modnie i nowocześnie a z ceną, to chyba trochę gruba przesada

Myślę, że ktoś zamawia projekt na 1000 m2 to projekt proprcjonalnie droższy

To z pewnością nie ulega wątpliwości Też zależy czy zwrócimy się o wykonanie projektu do takiego architekta jak R. Konieczny z olbrzymią renomą w Polsce jak i na świecie czy co dopiero odnajdującego się w branży architekta...a tacy wydają mi się najciekawsi, chociaż też jest ryzyko, że nie podoła
bociek 20:54, 13 lis 2012

Bea, Odpowiadam rybe gotuje sie 2 godziny (a nawet ciunke wiecej wychodzi, bo jeszcze musi sie zagotowac, potem dolewka wywaru z agarem), w zasadzie to ona ma tylko delikatnie parkotac parzyc sie a nie gotowac na full, bo wtedy wyjdzie zupa a nie ryba

Konstancja, to ten sam agar. Teraz juz sie go tak czesto nie uzywa w spozywce, zelatyna wszedzie dostepna i tania. Podloza agarowe stosuje sie jak najbardziej
Spoko spoko, szumowina do zdjecia bez klopotu, agar rozprowadzi sie cudownie bez mieszania, uwierz na slowo. Ryba sie nie rozwali jak bedziesz pilnowala, zeby sie nie gotowala za bardzo. Ma parkotac powolutenku.

Przepis dostalam w spadku, robie od wielu lat na prawie kazda Wigilie i nigdy mi sie jeszcze nie rozpadla. Ze dwa razy nie zrobilam, bo troche zabawy z tym jest i byl foch z przytupem

Dobra, Marzenka, sorki za zasmiecanie watku.
Konstancja30 20:56, 13 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

świąteczne przygotowania ... pewnie, że najwyższa pora w ostrym słońcu planowałyśmy wypad na narty ... co roku ma być inaczej i ... jest ... pierwsze święta po ślubie to istne pandemonium na ostatnią chwilę ... potem coraz lepiej ... a w zeszłym roku to nawet w Wigilię nie odpadały mi nogi (od stania w kuchni) i nawet dziecko stwierdziło "super ... dochodzimy do perfekcji " ... tylko o upieczonym na 3 tygodnie wcześniej pierniku "zachowanym" przypomniałam sobie ........ w styczniu ...

Perfekcyjna Pani domu

drukuję i wieszam w złotej ramce ...
Sebek 21:18, 13 lis 2012

Święta Jak lubię, gdy są już w listopadzie Ale magii świąt jakoś jeszcze mocno nie czuję....
Może dlatego, że jeszcze śniegu nie ma, a wystawy w sklepach jeszcze jesienne Ale niech miną tylko dwa tygodnie To potem jeszcze bokiem będą mi wychodzić Pozdrawiam jeszcze jesiennie I czekam co z tymi lampkami - ja znalazłem idealne dla się za 26 złotych - 24 metry 300 żarówek
gusiarz 09:20, 14 lis 2012

Marzenko - przeczytałam, wysłuchałam i padam z zachwytu nad Twoją organizacją! U mnie groch z kapustą na wszystkich polach. Kochana czy Ty masz jakąś panią (lub pana - i nie myślę o eMie ) do pomocy w domu, że tak wszystko ogarniasz: praca, dom, czas na lekturę, ogród, forum, już myślisz o świętach... ja nie mogę podołać, nijak. Pozdrawiam jednak cieplutko i słonecznie - buziaki
kwiatholandii 11:04, 14 lis 2012

A mi się wydaje, że jak ktoś ma dużo na głowie to jakoś organizacja jest większa i wszystko się zrobi. Przynajmniej ja tak mam. Z 2ką dzieci jestem o wiele więcej zorganizowana niż wcześniej.Jak mam mało pracy to skrzydełka mi opadają i robię wszystko w żółwim tempie