Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:52, 21 cze 2016

Do góry
I zapach różany

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:50, 21 cze 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Piękne te lilie No to bedzie robota po zrobieniu chodniczka Pozdrawiam
d

chodniczek już się kończy

lilie kwitną jeszcze takie ,reszta w pąkach

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:49, 21 cze 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Kasiu, miło było mi Cię poznać, szkoda mi, że byłam w towarzystwie i nie mogłam się zatrzymać w Twoim ogrodzie. Dużo straciłam jak pokazują fotki.
Napisz co z Ilse nie tak, to piękna róża, tak czytałam, na żywo nie widziałam.

Mi tez bylo bardzo milo tym bardziej ze ja u ciebi ejestem czestym gosciem
z ilse wszystko tak jedyny minus to smiecenie (widac na tej fotce)...ale coz dzieki temu mogę stąpać po platkach róż

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:46, 21 cze 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Twoje lilie to prawdziwe mutanty, ich wielkość idzie w parze z urodą. Cudności po prostu.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:45, 21 cze 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oj tam, oj tam... szczęka niech wróci na swoje miejsce. Powtórzę się- to pierwszy rok funkcjonowania ogrodu jako całości. Robię dużo zdjęć po to, żeby zobaczyć, czy to o różnych porach roku w miarę współgra ze sobą. Wciąż brakuje mi drzew. Chwilowo tylko brzózki ładnie zamykają przestrzeń. Z pozostałych stron wciąż straszą smutne, nieotynkowane domy i stojące na pustym trawniku niebiesko-czarne smętne trampoliny. Jakoś źle na mnie działają. Przygnębia mnie widok dzieci zamkniętych w klatce. Zdjęcia trzeba robić z pozycji kucznej

Jest różnica, nieprawdaż ?

Prawda, prawda, pięknie jest w każdej pozycji..piękny trawnik, ja mam nadzieję, że po tych w dwóch burzowych dniach trawnik się odrodzi.

Lubię ogrody z dużą ilością kwiatów, rób zdjec jak najwięcej

Czemu boisz się sadzić drzewa? Ja chyba już wszyskie posadziłam, a jak nie chcesz widoków za ogrodzeniem to może postaw jak ja na maty wiklinowe, co ty na to?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:37, 21 cze 2016

Do góry
Z nowo rozkwitnietych
Clair Renaissance

Baron ,nie tak spektakularny,jak w ubiegłym roku,ale piękny i tak

I Pashmina

I tak na szybko,bo zaraz do pracy pędzę, żarówki z innej części posesji

Zdjęcia robione wieczorem i lampa rozświetla kolor,ale to prawdziwe,pomarańczowe żarówy

Róze w ogrodzie botanicznym w Powsinie 12:15, 21 cze 2016

Do góry

Róża Chopin, nie mam lepszej fotki ale kwiaty robiły wrażenie, były ogromne i sama róża olbrzymia.

Poniżej Mamma Mia, różowa pnąca, bardzo ładny odcień różu, mam Pirouette, niby podobna ładnie kwitnąca ale ta ciekawsza. Obok Perennial Blue.

Fotka nie oddaje poprawnie kolorów tej róży, brakuje brązów, niespotykane połączenia barw.
Od początku 12:13, 21 cze 2016

Do góry
Trawy zostały wymienione, dokupione są jeżówki oraz penstemony.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:10, 21 cze 2016

Do góry

Pięknie
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:09, 21 cze 2016

Do góry
Kasiek - Udało się rozszyfrować
Urszulla - Może kiedy zmienię miejscówkę mojemu Wolfgangowi,to też stanie sie terminatorką

Milka - Kardynałka nie lubię,bo takie kwiatki jak na zdjęciu ma tylko jednego dnia,w kolejne już się rozwalają,takie niechlujne te kwiatki się robią.

Już trzeci rok jest u mnie i cały czas ma wiotkie pędy.

Odnośnie cięcia Chopinów,to one same wymuszają u mnie niskie cięcie,bo przemarzają im pędy,nawet w te 2 ostatnie zimy-niezimy.

Bogdzia - Moje też w pierwszym kwitnieniu do metra dorastają,można się napatrzeć na te wspaniałe kwiaty z góry,ale już w drugim wyciągają się do 2m.

07_Rene -Zapach musisz sobie wyobrazić
W obecnej chwili ,wieczorem mieszają się zapachy róż,lilii i maciejki....
Odnośnie Edenki,trzymała kwiaty do wczoraj,nie wiem czy to pod wpływem upałów,czy ciężaru w pełni rozkwitłych kwiatów,wczoraj odkryłam,że wszystkie miały opuszczone główki. Ale i tak jest wspaniała.

Pszczelarnia - Nie wiem dokładnie ile, ale ponad 100

Madzenka - Nie wszystkie zachwycające,niestety mój Otello mimo,że ma słońce dopiero po południu i tak mu przypaliło płatki, muszę mu zmienić miejscówkę.
I Spirit of Freedom też zaszczyciła raptem jednym kwiatkiem i to marnym,a czekam na nią już drugi sezon Ale co tam,poczekam jeszcze

Gruszka_na_w... - tak,Gospel pokazała w tym sezonie swoje piękno.

eee_taam - zapraszam,zawsze i wciąż

jolanka - Gdyby nie to,że już wcześniej miałam zaplanowany wypad w góry,też bym pewno pojechała na to Świeto różane do Końskowoli.
Miałam ochotę na wypad do Forst,ale nie miałam z kim,do dziewczyn z Łodzi za daleko mam,żeby się z nimi wybrać A mój eM tylko na góry daje się namówić,żadne krzaki go nie interesują
Rob dużo zdjęć
Myślę,że skoro tamte szkółki sprzedają obecnie róże w donicach przez internet,to i na wystawę przytargają coś fajnego w ramach reklamy

MarekW - Marku,masz też dużo wspaniałych róż.
Dopiero kiedy u Ciebie zobaczyłam Winchester Cathedral z różową pręgą,obejrzałam dokładnie swoją i też odkryłam taki znak charakterystyczny,ale delikatniejszy
Tak,Jana Paweła II musisz mieć a masz różę klasztorną ? Też fajna i pachnie
Uetersener Klosterrose

Róze w ogrodzie botanicznym w Powsinie 12:02, 21 cze 2016

Do góry

Pink Robusta

Pnące róże przy Centrum.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:01, 21 cze 2016

Do góry

Dla roślinnych widoków nie da się oszczędzać Zdjęcia kwiatów tulipanowca śliczne mimo unikania drabiny A napisz mi Irenko co to jest w prawym dolnym rogu na powyższej fotce? Czy ta roślinka ma kolce? Bo u mnie coś podobnego wyrosło, nie wiedzieć skąd
Moja "przyziemna" :) pasja 11:55, 21 cze 2016

Do góry
takie chcialam i takie mam

Od początku 11:53, 21 cze 2016

Do góry
Nie tylko byliny kwitną

Róze w ogrodzie botanicznym w Powsinie 11:49, 21 cze 2016

Do góry

Ebb Tide i First Lady

Tuscany Superb
Ogródek Iwony II 11:40, 21 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Potem się pakuję i jadę z e-M na południe Polski

Na wakacje? Czy do Pszczyny?
Moja działka na Dębowym Lesie 11:38, 21 cze 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
jeszcze orlik?? piękny

Ania daj namiar priw
wyślę łubiny

Orliki jeszcze i tylko dwa kwitna , resztkami juz
Wysałam juz wiadomośc ci.
I bardzo jestem ci wdzięczna
Dla ciebie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:36, 21 cze 2016

Do góry
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:35, 21 cze 2016

Do góry
Kropelki po wczorajszym deszczu

Róze w ogrodzie botanicznym w Powsinie 11:33, 21 cze 2016

Do góry
Krysia, zapomniała o mnie, może mnie nie kojarzy dobrze, ale również byłam, wstawię trochę fotek, mogą to być jednak powtórki jak widzę po fotkach dziewczyn.
Najbardziej podobała mi się ta część utopiona w zieleni, choć stwierdzam, że bardzo brakowało mi dodatków bylinowych przy różach. W takim wydaniu bardziej mi się podobają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies