Przepiękna kompozycja! Masz Mirellko talent do pięknych zestawień
Berberys z trawkami, hortensją i przetacznikiem też powala.
Oczywiście sobie "zapinowałam" inspiracje co by nie zgubić.
Na jesieni mus poszukać w sklepach czosnków główkowych.
No i jak to posadzimy? Kto co będzie robił? Ula z Gosią sadzą no a Gocha uwiecznia. Ktoś musi też to co nabrudzili posprzątać bo jak perfekcyjni gospodarze zobaczą Ania bierze miotłe no bo ktoś musi pozamiatać
Pojechałam w piątek na działkę sprawdzić czy są jakieś straty po upałach (nasz system podlewania nie wszędzie dociera). Wszystko na szczęście żyje! Mimo takiej pogody jaką mamy zabrałam z mojego balkonowego przechowalnika 12 sztuk Carex Montana do wsadzenia, zlałam porządnie, muszą przeżyć.
Przy okazji zrobiłam oczywiście różne fotki.
Zacznę od rabaty pod zabytkiem, wreszcie zakwitły jarzmianki, zaczynają tawułki i języczki Przewalskiego:
Cudna ta roza piano, do tej pory widziałam ja tylko w katalogu, chyba jeszcze u nikogo nie widziałam jej w realu. Idelanie by pasowała w nogi Adoct. Napisz mi czy jest bardziej czerowna, czy malinowa, czy przy przekwitaniu robi sie purpurowa?.
W katalogu wyglada na czerwona....
Róże, czy w słońcu, czy w deszczu piękne! Zachwyciłam się perukowcem i ciekawą odmianą tamaryszka!
A zadbany warzywnik zrobił na mnie wyjątkowe wrażenie.
Beatko, bardzo się cieszę, że udało Ci się wykonać plan trawnikowy Na pewno będzie ślicznie Cieszę się na spotkanie zakupowe Oby tylko nam pogoda dopisała U mnie szałwia rośnie słabo, a przetaczniki obłędnie
A tak wygląda jednoroczna szałwia. Bardzo mi się podoba