Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zgodzie z naturą

W zgodzie z naturą

MirellaB 01:44, 11 lip 2016

A ja nie mogę spać
Makusia 10:21, 11 lip 2016

Chyba bym umarła w konfrontacji z takim zaskrońcem...strasznie mnie napawają lękiem, żeby nie powiedzieć przerażeniem wszelkie "oślizgłe" zwierzątka. A u mnie co wiosna trasa przelotowa żab..normalnie mi do garażu bezczelne wskakują ;(
boguslaw_r_ 12:11, 11 lip 2016

Witam pięknie dziękuję za odzew, skorzystam znalezione u Mai,już szukam gliny, zamówiłem również taki preparat sztuczną korę,
Pozdrawiam.
elka_ 16:48, 11 lip 2016

MirellaB napisał(a)
A ja nie mogę spać

Może herbatka z melisy, właśnie suszę, taką wyhodowaną w moim ogrodzie

Makusia napisał(a)
Chyba bym umarła w konfrontacji z takim zaskrońcem...strasznie mnie napawają lękiem, żeby nie powiedzieć przerażeniem wszelkie "oślizgłe" zwierzątka. A u mnie co wiosna trasa przelotowa żab..normalnie mi do garażu bezczelne wskakują ;(

A mnie on się bardzo podoba i gdyby nie wnuczka i to że wynosi ryby z oczka, to pozwoliłabym mu zostać.
Zaskroniec nie jest wężem jadowitym, jest głuchy i żeby go przestraszyć trzeba np. ciężko stąpać, wtedy on odczuwa wibracje i ucieka Oczywiście jak każde zwierzę w obliczu zagrożenia będzie się bronić i może próbować ugryźć.
Oczywiście w rękę nie chwycę, ale jest śliczny

boguslaw_r_ napisał(a)
Witam pięknie dziękuję za odzew, skorzystam znalezione u Mai,już szukam gliny, zamówiłem również taki preparat sztuczną korę,
Pozdrawiam.

Cieszę się, że mogłam być pomocna
alis 16:48, 11 lip 2016

elka_ napisał(a)
Dzisiejsze zbiory z warzywniaka

oraz porzeczkobranie

Ja już fasolkę dwa razy zbierałam, teraz sezon ogórkowy u mnie również i czas na przetwory Porzeczkę czerwona bardzo lubię, ale jej nie mam.
alis 16:52, 11 lip 2016

elka_ napisał(a)

Może herbatka z melisy, właśnie suszę, taką wyhodowaną w moim ogrodzie

A mnie on się bardzo podoba i gdyby nie wnuczka i to że wynosi ryby z oczka, to pozwoliłabym mu zostać.
Zaskroniec nie jest wężem jadowitym, jest głuchy i żeby go przestraszyć trzeba np. ciężko stąpać, wtedy on odczuwa wibracje i ucieka Oczywiście jak każde zwierzę w obliczu zagrożenia będzie się bronić i może próbować ugryźć.
Oczywiście w rękę nie chwycę, ale jest śliczny

Cieszę się, że mogłam być pomocna

Eluś i Ty masz takiego mieszkańca ogrodu? Brrrr, ja podobnie jak Marti reaguję na wszelkie obślizgłe.
gobasia 18:05, 11 lip 2016

Ja też takiego współlokatora bym nie zniosła
elka_ 18:29, 11 lip 2016

alis napisał(a)

Ja już fasolkę dwa razy zbierałam, teraz sezon ogórkowy u mnie również i czas na przetwory Porzeczkę czerwona bardzo lubię, ale jej nie mam.

Tak to już jest z ogródkiem: kopanie, grabienie, sianie, sadzenie, pielenie, a potem zbiory i przetwory
Porzeczka, to takie stare krzaki jeszcze z czasów, kiedy ogrodem zajmowali się rodzice, zostawiłam tylko dwa krzaki. Zrobiłam odkłady dla córki i dla siebie, żeby je odnowić.

alis napisał(a)

Eluś i Ty masz takiego mieszkańca ogrodu? Brrrr, ja podobnie jak Marti reaguję na wszelkie obślizgłe.

Na szczęście chwilowo go nie ma, ale zawsze może wrócić

gobasia napisał(a)
Ja też takiego współlokatora bym nie zniosła

Basiu, dla wielu osób wszystko co pełza kojarzy się z jadowitą żmiją. A zaskrońce są łagodne – nie kąsają, nawet gdy weźmie się je do ręki, a gdy widzą człowieka, po prostu schodzą mu z drogi
elka_ 18:44, 11 lip 2016

Weekendowe wspomnienia

Kto zgadnie, gdzie byłam ???
AsiaK_Z 18:47, 11 lip 2016

Yyyyyy Kołobrzeg? Wydaje mi się że to nowe molo w Kołobrzegu choć pierwsza myśl Międzyzdroje, ale tam nie ma takich bloków